Aplinkosaugininkai nenustatė, kas užteršė marias

Uostas ir jūra

Kas vasario pradžioje galėjo užteršti Klaipėdos uosto akvatorijos vandenis ties Naująja perkėla, aplinkosaugininkai iki šiol atsakyti negali, nors anksčiau žadėta apie tai pranešti iki vasario 11 d.

Penktadienį „Atviros Klaipėdos” žurnalistė dėl to išsiuntė paklausimą Aplinkos apsaugos departamentui (AAD).

Michailo Andrijanovo nuotr.

Į klausimus, ar jau nustatytas galimas taršos šaltinis, kokia buvo padaryta (ir ar padaryta) žala gamtai, AAD Komunikacijos skyrius neatsakė.

Atsakyta tik į klausimą, ar jau baigti tąsyk pradėti neplaniniai bendrovių „Klaipėdos vanduo” ir „Grigeo Klaipėda” patikrinimai ir kokie jų rezultatai.

Nors „Grigeo Klaipėda” atstovai dar vasario 11 dieną paskelbė esą aplinkosaugininkai jokių pažeidimų bendrovėje nenustatė, iš AAD atsakymo aiškėja, jog patikrinimai dar nėra baigti.

„Pradėti neplaniniai patikrinimai bus baigti tik iš Aplinkos apsaugos agentūros gavus laboratorinių tyrimų rezultatus (nustačius skendinčių medžiagų (nuosėdų) sudėtį AB „Klaipėdos energija“ paimtuose mėginiuose ir ją palyginus su 2021-02-02 paimtuose mėginiuose buvusių skendinčių medžiagų (nuosėdų) elementine sudėtimi). Pavedimas neplaniniam patikrinimui yra iki 2021 m. kovo 8 d., tačiau jis gali būti pratęstas, jei nebus gauti laboratoriniai tyrimai”, – rašoma departamento Komunikacijos skyriaus atsakyme.

Anksčiau buvo skelbta, jog Aplinkos apsaugos agentūra, ištyrusi taršos metu paimtą Kuršių marių vandens ties Smiltynės perkėla mėginį, nustatė, kad visų ištirtų medžiagų, išskyrus chloridus, koncentracijos viršijo siektinas geros vandens telkinio būklės vertes. Buvo tiriami šie parametrai: pH, BDS7 ChDS, bendrasis azotas, bendrasis fosforas, naftos produktai, suspenduotos (skendinčiosios) medžiagos, sulfatai, chloridai.

7 Comments

  1. Reda

    Tokios gamyklos turėtų stovėti atokiau nuo marių ir prieplaukos. Kitaip čia niekada nesibaigs tos nesąmones. Ir niekas nebus nubaustas.

    Reply
  2. X

    AAD yra iškirtinės kompetencijos, ekspertai, profesionalai, herojai.

    Reply
  3. rms

    Kl energija mazai tiketina, nebent nuo biokuro aiksteles medienos atliekos pateko su tirpimo vandeniu, bet labai abejoju. Ten salia mariu valymo irengimai, taip sakant neveikiantys, o gal pusiau veikia? Kam juos ten laikyti jei nenaudojami? Zeme ten nevertinga, uostui netinkama? Nebus dar viena priedanga? Kieno? Manau žinome..

    Reply
  4. Nacho

    Garantuoju išpylė vėl Grigeo ir saugant savo akcijas suvers viską ant savivaldybės valdomos energijos. O atsakingi aplinkosaugininkai ir valdininkai įsidės sau į kišenę. Susimokės miestiečiai. Pažiūrėkit kur energija yra. Ji biokurą degina, pro kaminą viskas eina, o ne gamybiniais tualetinio ir kardono procesais užsiima, kur dideli vandens kiekiai į nuotėkas. Juokinga tiesiog.

    Reply
    • to nacho

      nacho, eik tu nch, duche

  5. Nu Savivalda ir Klaipėdos energija

    Yra savi. Savi gali teršti kiek nori. Vasara savivaldos sabi užteršė Jūra ar nubaudė?cha .. paslepė,savi jog uostininkai..

    Reply
  6. Zosė Gargasaitė

    Kažkoks briedas…Tikrinamos Klaipėdos vanduo ir Grigeo Klaipėda, bet mėginiai paimti iš Klaipėdos energijos…Einu įsipilsiu, gal bus aiškiau …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This