Koronavirusus nesitraukia: dviejų savaičių rodikliai ir toliau blogėja

Koronavirusas, Svarbu

Antradienį, pasak statistikų, šalyje ištyrus 8002 mėginius nustatyta 570 naujų COVID -19 infekcijos atvejų – viruso mėginiuose procentas nuo prieš tai buvusių 8 sumažėjo iki 7.

Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuota 40 naujų infekcijos atvejų, kai pirmadienį jų buvo 50.

Uostamiestyje susirgimų palyginti su praėjusios savaitės antradieniu sumažėjo 1 proc., tuo metu Lietuvoje išaugo net 15,5 proc.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje padidėjo nuo buvusio 230 iki 233 atvejo, Klaipėdoje  – nuo 258 iki 264 atvejo.

Pagal šį rodiklį uostamiesčio savivaldybė išlieka 12 vietoje nuo galo. Geriausia padėtis šiuo metu yra Lazdijų (17 ) ir Birštono (25) savivaldybėse, prasčiausia – Švenčionyse (654).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 6943 žmonės, pasveikusiais laikomi 192 484. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 399 ir 12 181.

Klaipėdoje per parą jau kelinta diena iš eilės mirčių nuo COVID-19 nefiksuojama, koronavirusas iki šiol nusinešė 130 klaipėdiečių gyvybių. Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įrašytos 8 mirtys ir šis skaičius siekia 3427.

Per praėjusią parą pirmą skiepą šalyje gavo 5112, antrą – 4472 gyventojai. Klaipėdoje antradienį pirma vakcina paskiepyta 575, antra – 130 miestiečių.

Martyno Vainoriaus nuotr.
Reikalavimai keliaujantiems

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad atvykstantiesiems į Lietuvą privaloma turėti ne tik neigiamą COVID-19 testą, bet ir QR kodą, kuris gaunamas dar prieš kelionę užpildžius Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) tinklapyje esančią anketą. 

Visi keliautojai privalo izoliuotis, išskyrus numatytąsias išimtis.

QR kodas privalo būti pateiktas vežėjui prieš patenkant į transporto priemonę arba, jeigu vykstama savo transportu, NVSC specialistams ar kitiems pareigūnams pasienio kontrolės punkte ar keleivių kontrolės punkte. Pildant anketą svarbu atkreipti dėmesį, kad būtų užpildyti visi reikalaujami laukeliai. 

Taip pat primenama, kad privalomas tyrimas dėl COVID-19 (PGR tyrimas arba antigeno testas iš nosiaryklės) turi būti atliktas ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo į Lietuvą ir gautas neigiamas atsakymas, kurį prieš kelionę privaloma pateikti vežėjui. Testą dėl COVID-19 būtina turėti asmenims nuo 16 metų amžiaus imtinai. Pažymėtina, kad serologinių antikūnų tyrimų atsakymas nepripažįstamas.

4 Comments

  1. Anonimas

    Iš kur tiek su sirgimu ,žmonių niera Klaipedoi

    Reply
  2. Laivas plaukia

    Nebent sumažins pilka mase tavo galvoje

    Reply
  3. Aš

    Jis bus visalaik, tik mutuos.
    Reikia gyventi gyvą gyvenimą, kuris yra dovana.
    Žmonių uždarymas virusų nepanaikins.

    Reply
    • >Aš

      gal ir nepanaikins, bet kad sumažins tai tikrai

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nuo trečiadienio reikės mokėti už automobilių stovėjimą pajūryje

Nuo gegužės 1-osios tradiciškai vasaros sezonui automobilių statymas pajūryje tampa mokamas, o miesto centre į vėlesnį vakarą nusitęsia apmokestinamo parkavimo ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Kova už Kintus tęsis 

Pirmos instancijos teismas turės iš naujo aiškintis, ar Aplinkos ministerija pagrįstai atsisakė parengti Vyriausybės sprendimo projektą, pagal kurį UAB „Minijos ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Prezidentas lankysis Klaipėdos rajone

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį lankysis Klaipėdos rajone, kur susitiks su meru Broniumi Markausku. Viešėdamas Klaipėdos rajone prezidentas taip pat ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje - dar vienas stambus sukčių laimikis

Klaipėdos policija informavo pirmadienį sulaukusi 43-iejų vyro pranešimo, kad balandžio 23 d. jam paskambino „Google“ darbuotoju prisistatęs asmuo bei apgaulės ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo

„Keberiokšt“ – 30

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dainos studija „Keberiokšt“ surengė koncertą, skirtą kolektyvo veiklos 30-mečiui. Jono Skolevičiaus nuotr. Klaipėdos koncertų salėje ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This