Gyvos eilės prie skiepų Klaipėdoje dar neišnyks

Miestas, Svarbu

Klaipėdos senjorai, kurie pageidauja nuo koronaviruso pasiskiepyti „Pfizer“ ar „Moderna“ vakcinomis, taip pat turės stovėti gyvoje eilėje, nes uostamiesčio savivaldybė iki šiol nėra sukūrusi elektroninės registracijos sistemos. Tačiau žadama, kad senjorais bus tinkamai pasirūpinta.

Norinčiųjų pasiskiepyti eilė prie Klaipėdos miesto poliklinikos jau buvo nusidriekusi kovo 1 dieną, kai pasiskiepyti atvyko ir tie senjorai, kuriems buvo paskirta kita data. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdos senjorai, kaip ir kitos prioritetinės grupės, be jokios registracijos buvo skiepijami „AstraZeneca“ vakcina, nes uostamiestyje buvo sukaupta nemažai jos atsargų. Priežastis – dėl prastos šios vakcinos reputacijos žmonės atsisakė ja skiepytis, todėl susikaupė apie 3000 dozių. Siekiant kuo greičiau vakcinas panaudoti, įvairių prioritetinių grupių žmonės, o pirmieji tokie buvo senjorai, buvo kviečiami skiepytis be jokios išankstinės registracijos.

Tačiau šį antradienį, balandžio 13 dieną, Klaipėdos senjorai be išankstinės registracijos kviečiami pasiskiepyti ir „Pfizer“ bei „Moderna“ vakcinomis. Tokia akcija vyks dviejuose Klaipėdos vakcinacijos centruose (Taikos pr. 76 ir Galinio Pylimo g. 3) nuo 9 iki 18 valandos.

„Man ir graudu, ir gėda, kad taip vyksta. Vilnius ir Kaunas sugeba tinkamai tvarkytis, o Klaipėda, nors ir yra trečiasis Lietuvos miestas, absoliučiai atsilieka. Niekaip nesuprantu, kodėl iki šiol nesukurta civilizuota registracijos sistema, kad žmonėms nebereikėtų stovėti gyvoje eilėje kaip sovietmečiu prie dešros. Mano močiutei yra 78 metai ir tikrai neįsivaizduoju, kaip ji fiziškai išstovėtų toje gyvoje eilėje. Tad toks kvietimas yra kone pasityčiojimas iš žmonių ir valdininkų neveiklumo priedanga“, – piktinosi miesto tarybos narė Lina Skrupskelienė.

Ji pavyzdžiu rodė Vilniaus savivaldybę, kuri susikūrė tokią elektroninę registracijos sistemą, kurioje galima ne tik pasirinkti skiepo gavimo laiką, bet ir pasitikrinti, ar vakcina žmogui priklauso. „Ir nepaisant to, kad Vilniuje senjorai registravosi internetu, jie vis tiek užplūdo vakcinacijos centrą, buvo eilės. Tai kas dėsis pas mus, kai žmonės kviečiami tik į gyvą eilę ir nėra jokių kitų alternatyvų?“ – ir klausė, ir svarstė L. Skrupskelienė.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė aiškino, jog akcija organizuojama ir senjorai kviečiami vakcinuotis be išankstinės registracijos, stojant į gyvą eilę, nes reaguojama į Sveikatos apsaugos ministerijos raginimą spartinti vakcinaciją.

„Principas, kai žmonės gali pasiskiepyti kreipdamiesi į polikliniką, prie kurios yra prirašyti, išlieka. Senjorai, kurie nepasinaudos akcija ir neatvyks pasiskiepyti antradienį, galės tai padaryti ir vėliau, dėl skiepo nuo COVID – 19 kreipdamiesi į savo gydymo įstaigas“, – teigė R. Perminienė.

Ji skaičiavo, jog šiuo metu Klaipėdos vakcinacijos centrai turi 2 tūkst. vakcinų dozių, o antradienį ar trečiadienį miestą pasieks dar viena vakcinos siunta.

„Kadangi Sveikatos apsaugos ministerijos žadėta centralizuota registravimo sistema iki šiol neveikia, Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja pirkti elektroninę gyventojų registravimo vakcinacijai sistemą, šiuo metu derinamos pirkimo procedūros“, – teigė R. Perminienė, paklausta, ar gyventojai dar ilgai turės stovėti gyvose eilėse.

Ji pritarė, jog tikrai tikėtina, kad antradienį gali susidaryti norinčių pasiskiepyti „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinomis senjorų eilės.

„Todėl vakcinacijos centruose Taikos pr. 76 ir Galinio Pylimo g. 3 dirbs sustiprintos pajėgos, kad vienu metu būtų aptarnaujama kuo daugiau senjorų. Yra pasitelkti savanoriai srautų reguliavimui, pasirūpinta sėdimomis vietomis. Veikla bus planuojama taip, kad būtų galima išvengti ilgo stovėjimo eilėje“, – pabrėžė R. Perminienė.

Anot jos, Klaipėdos savivaldybė jau yra pradėjusi pasirengimą masinei vakcinacijai. Jo pradžia planuojama birželio 1 dieną.

„Esminius klausimus tikimės išspręsti per balandžio mėnesį“, – teigė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

9 Comments

  1. antanas

    kam jus tamstos meluojate priskambinti ne imanoma, geriau maziau meluokite jau nusibodo jus klausyti

    Reply
  2. Nuostabu

    Nejaugi tikrai stambūs žemvaldžiai ,senjorai, veržiasi skiepytis ir stovi eilėse Lietuvoj?

    Reply
  3. Tulė

    Net nesiruošiu niekur eiti. Mano kūnas vakcinų nepriima.

    Reply
  4. Lauris

    Kas eina skiepitis yra durnei ir duraciokai paziuresim kai kas atsitiks kas kaltas bus kai atsiras trombozes ir kiti reiskinei nuo vakcinu

    Reply
    • atrodo

      kad tamstai su rašyba labai prastai, bet antivakserinę kampaniją vedi aktyviai

  5. Alex

    Nesuprantu tų nesąmonių, kaip skiepai be registracijos.
    Nesulaukus skambučio iš šeimos gydytojos, daugiau kaip prieš savaitę užsiregistravau pasiskiepyti Moderna vakcina ir vėl tyla. Na o čia Ooop‘s ir gyva eilė vakcinacijai. Niekada jie nepradės dirbti normaliai ir toliau tyčiosis iš žmonių.

    Reply
  6. Anonimas

    Ir Vilniuje, ir Kaune nurodomas konkretus laikas kada ateiti. Kodėl Klaipėdoje NE? Kas per nežmogiškumas ir nejautrumas! Man jau per 70, skauda koja, aš tokioje eilėje tikrai neišstovėsiu. O antro skiepo balandžio 19-tą juk reikės. Tai kodėl taip tyčiojamasi iš žmonių?

    Reply
    • Faktas

      Ir merui ir janušoniui nusispjauti abu tyčiojasi ir pikdžiugiškai juokiasi

    • Petras

      Jei ponas puikiai tokiame amžiuje valdo IT technologijas, tai ir eilių galima išvengti, jums nunatyta diena ir laikas, tai ir naudokitės. Visi kiti stovintys, tai tie kurių kaimynai savo laiku pasidkiepijo pagal sąrašą ir laiką kviečiant. Dabar jų kaimynai neprisileidžia, tik per patrankos šuvį, nes jos jau nebe baltos varnos, o šarkos…viską daryti reikia savo laiku.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This