Piliavietės prieigose stovinti sovietinė salė grius

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba antradienį pritarė, kad savivaldybės administracija pradėtų Pilies g. 2A esančios sovietinės sporto salės griovimo procedūras.

Šios sporto salės nugriovimas buvo numatytas dar 2013 metais patvirtintame teritorijos detaliajame plane. Martyno Vainoriaus nuotr.

Detaliojo plano, kuriame numatytas šio pastato nugriovimas, sprendinio įgyvendinimą paspartino sporto salės šildymo sistemos gedimas.

„Kol buvo galima vykdyti veiklą, tol ji buvo vykdoma, investicijų jai nebeverta skirti”, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, kad dėl šiuo metu ten sportuojančių gimnasčių perkėlimo į Klaipėdos valstybinės kolegijos sporto sales sutarta dar balandį, dėl tinklininkų taip pat. Dėl buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ sprendžiama dabar.

Tuo metu opozicijai priklausantys politikai – Alina Velykienė, Saulius Budinas ir Arvydas Vaitkus – priekaištavo, kodėl administracija nesusitarė dėl ilgalaikės salės nuomos praėjusią savaitę pristatytame buvusios „Švyturio” alaus daryklos konversiniame projekte.

A. Dirgėlienė teigė, kad joje netiko aukščiai tinkliniui ir gimnastikai, o vicemeras Arvydas Cesiulis tvirtino, jog dar pernai prisistatęs potencialus investuotojas „kėlė gan kategoriškas sąlygas” – nuomotis salę ne mažiau dešimt metų, kas metus mokėti apie milijoną eurų ir dar užsiimti subnuoma, kas esą savivaldybei neleidžiama. Dėl to, anot vicemero, derybos ir nutrūko.

„Vizija tik prieš savaitę pristatyta, tai kokios čia neišnaudotos galimybės? O Pilies gatvės salė nepuošia nei senamiesčio, nei centro, neatlieka savo funkcijos”, – reagavo konservatorius Andrius Petraitis. 

Papriekaištavęs, kad iki šiol dar nepradėta statyti nauja sporto salė Šviesos gatvėje, kuri turėjo iškilti iki Pilies g. bazės griovimo, S. Budinas ragino pasistengti, kad kitų metų rugpjūčio 1-ąją, kai bus minimas Klaipėdos miesto 770 metų įkūrimo jubiliejus, prie piliavietės nebūtų gelžbetonio krūvos ir nesutvarkyta teritorija.

Pasak E. Simokaičio, dar bus sprendžiama, ar skelbti vien griovimo darbų konkursą, ar griovimo ir vietoje jos numatytos automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo iškart.

Preliminariai pagal sąmatos sistemą skaičiuojama, kad Pilies g. 2A esančio pastato griovimo darbai galėtų kainuoti iki 100 tūkst. eurų. Ši suma gali kisti, nes rangovas nugriauto pastato medžiagas veikiausiai panaudos antriniam tikslui. Todėl tiksli griovimo suma paaiškės, tik kai bus nupirktos paslaugos.

Strateginiame veiklos plane numatyta, jog pastato nugriovimui ir automobilių stovėjimo aikštelės įrengimui prireiks 355 tūkst. eurų. Projektavimo darbus ketinama pradėti šiemet, aikštelė įrengta turėtų būti kitais metais.

Už salės nugriovimą balsavo 25 politikai, keturi – Nina Puteikienė, Judita Simonavičiūtė, Jurij Šeršniov ir A. Velykienė – susilaikė.

5 Comments

  1. Seniai lauktas momentas

    Labai džiuogiuosi, kad gražiausius miesto vaizdus darkantis objektas bus nugriautas.

    Reply
  2. ekspertas

    Simona, kaip nepastatė? Gal pasidomėk kas vyksta P.Komunos g. prieš rašinėdama nesąmonęs!!!!

    Reply
  3. Simona

    Grauti ne statyti. Gaila kad dar nepastačius alternatyvų jau griaunamas sporto objektas.

    Reply
    • Burokevičius

      Tylėk sena žaba. Pastatys ką nors derančio prie formuojamos aplinkos. O jeigu nepastatys toje vietoje nieko – reiškia nieko ten ir nereikia. “Sporto objektas”… haha

    • ezys

      O ka jus siulote Simona, rudeni ir ziema leisti sportinkus i nesildoma sale, neleisti ir palikti stoveti tuscia, o gal sukisti pinigus i sildymo sistemos remonta ir po to nugriauti? 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This