Prie Pilies tilto vėl kuria žuvų turgelį

Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre vėl bus bandoma atgaivinti prekybą šviežiomis žuvimis. Prie Pilies tilto, netoli buvusios Senosios perkėlos pastato, numatoma įrengti žuvų iškrovimo vietą, o greta jos – ir vietas prekybai.

Taip nuspręsta Klaipėdos savivaldybėje trečiadienį vykusiame pasitarime, tačiau dar bus laukiama ir žvejų bendruomenės nuomonės.

Siekiama, kad žvejai savo laimikį iš jūros galėtų išsikrauti prie Danės krantinės, greta Pilies tilto, ir čia šviežias žuvis iškart pasiūlyti pirkėjams. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Žemės ūkio ministro įsakymu yra paskirta vieta žuvų iškrovimui Danės upėje. Bet ji konkrečiai neapibrėžta, o įvardyta „Danės upėje prie tilto“. Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijoje diskutavome šiuo klausimu, bet buvo nutarta, jog apsispręsti turi savivaldybės administracija. Todėl šiame pasitarime ir apsisprendėme, kad geriausiai tinkanti vieta yra kairioji Danės krantinė, visai šalia Pilies tilto“, – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Anot jo, ši vieta tinkama, nes greta yra savivaldybei priklausanti automobilių stovėjimo aikštelė, nesudėtinga būtų atvesti reikiamas komunikacijas.

Kol kas planuojama įrengti vadinamąją gervę, kuria žvejai iš laivų galėtų išsikrauti savo laimikį. Jei prireiks, bus įrengta ir pontoninė prieplauka. „O šalia krantinės planuojame ir prekybos vietas, kad žmonės galėtų įsigyti tikrai šviežių, ką tik sugautų žuvų“, – tvirtino A. Barbšys.

Anot jo, dabar bus laukiama žvejų bendruomenės nuomonės, ar parinkta vieta laimikio iškrovimui yra tinkama.

„Jei žvejai nepritars, tai nieko ir neverta daryti, nes niekas nesinaudos. Be to, iš žvejų norime sužinoti, kokių parametrų vadinamoji gervė jiems yra reikalinga. Jei ji bus didelė, gal reikės pamatų, projekto. Nuo visų šių detalių ir priklausys, kada tokia žuvų iškrovimo ir prekybos vieta gali būti įrengta. Be to, reikia išspręsti ir projekto finansavimo klausimus“, – dėstė vicemeras.

Jis teigė, kad dešinioji Danės krantinė prie kurios dabar švartuojasi žvejų laivai ir rankomis iš jų iškraunamas laimikis, nepasirinkta, nes ši krantinė detaliuoju planu yra suplanuota kaip pėsčiųjų alėja, Danės gatvės tęsinyje eismas bus draudžiamas, kai pagreitį įgaus „Memelio miesto“ vystymas.

„Todėl dabar dar svarstome, ar tas prekybos vietas, kuriose prekiaujama žuvimis ir jų produktais, yra ir rūkyklų, palikti, ar perkelti į šią naująją vietą“, – teigė A. Barbšys.

Žvejai, beje, šioje vietoje prie Pilies tilto, greta buvusios Senosios perkėlos pastato, savo laimikį iškraudavo ir miestiečiams šviežias bei ką tik išrūkytas žuvis siūlė prieš daugiau nei dešimtmetį. Toks žvejų turgelis jau buvo tapęs populiariu, tačiau jam išsikraustyti reikėjo dėl prasidėjusios Pilies tilto rekonstrukcijos.

3 Comments

  1. SIMA

    JEI NESUGEBA PO SAVO PREKYBŲ NUSIVALYTI RIEBALUOTŲ APRŪKUSIŲ ŠALIGATVIŲ… TOKS TAS IR VERSLAS NABAGŲ

    Reply
  2. Algirdas Grublys

    Visa tai kas parašyta šiame straipsnyje jau buvo apsvarstyta, aptarta ir išmatuota prieš 8 metus. Nieko naujo. Pradžioje pagalvojau ,kad spausdinate tarpukario istorijas ….

    Reply
  3. Kieta valdžia

    ministras vietą patvirtino, vicemeras jau net iškrovimo gerves suplanavo na o dabar paklaus žvejų. Po to gal ir žuvų pirkėjų, valgytojų? Na, o po to vėl viskas iš pradžių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kels Pilies tiltą

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (iš 18 į 19 dieną) nuo 0.10 iki 4 val. bus ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This