Į Klaipėdos koncertų salės direktoriaus kėdę – iš džiazo komandos

Miestas, Svarbu

Klaipėdos koncertų salės direktoriaus konkursą laimėjo ir penkerius metus jai vadovauti turėtų žurnalistas Tadas Grabys, kurį savo dalimi vadina ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda.

T. Grabys yra buvęs Klaipėdos pilies džiazo festivalio renginių vedėju. „Facebook” nuotr.

Konkursas užimti Klaipėdos koncertų salės direktoriaus vietą buvo paskelbtas birželio 17 dieną, nes baigiasi dabartinės vadovės Danutės Žičkuvienės penkerių metų kadencija.

Paraiškas pateikusių ir kriterijus atitikusių pretendentų paskutinioji atranka vyko penktadienį.

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, konkursą laimėjo žurnalistas Tadas Grabys, pastaruoju metu dirbantis naujienų portale 15min. Anksčiau laidos vedėju jis dirbo televizijoje „Info TV“.

T. Grabys yra buvęs Klaipėdos pilies džiazo festivalio renginių vedėjas.

„Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda norėtų paprašyti visų džiazo mylėtojų prisidėti prie mūsų ir pasveikinti mūsų komandos narį bei nuostabų festivalio vedėją Tadą Grabį gimtadienio proga!“ – savo „Facebook“ paskyroje 2018 metų gruodį skelbė Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

Pernai gruodį Klaipėdos pilies džiazo festivalis savo paskyroje socialiniame tinkle dėkojo T. Grabiui už tai, kad jis savanoriauja ligoninėje, skatina visus būti saugiais ir atsakingais, kad 2021 metais „galėtume klausytis džiazo Kruizinių laivų terminale“.

Pats T. Grabys neneigė, jog dalyvavo konkurse, tačiau nuo išsamesnių komentarų susilaikė.

„Manau, būtų kiek per ankstyva duoti interviu. Palaukime visų procedūrų pabaigos. Ačiū“, – santūrus išliko T. Grabys.

„Atviros Klaipėdos“ duomenimis, žurnalistas įveikė gana stiprų pretendentą iš kultūros srities, kuris, beje, nesurinko net minimalaus balų skaičiaus, tad negalėjo net pretenduoti tapti nugalėtoju. Šio kandidato pavardė „Atvirai Klaipėdai“ yra žinoma, tačiau jos viešai neskelbiame, nes taip pageidavo pats pretendentas.

„Ateitis parodys, ar šis komisijos pasirinkimas buvo teisingas. Klaipėdos koncertų salę bent aš matau kaip vietą, kur reikia stiprinti akademinės muzikos turinį. Dabartinė vadovė puikiai tvarkėsi, o mano siekis buvo dar pagerinti turinį, renginių kokybę. Žurnalistai yra universalūs žmonės, gal viskas bus gerai“, – šyptelėjo „Atviros Klaipėdos“ pakalbintas už ribos likęs kandidatas.

Pretendentai tapti Klaipėdos koncertų salės vadovu privalėjo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus humanitarinių mokslų, socialinių mokslų, menų studijų krypčių grupių studijas ir ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams arba verslo ir viešosios vadybos mokslų, teisės studijų krypčių grupių studijas ir ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams. Kandidatai turėjo pateikti Klaipėdos koncertų salės 5 metų perspektyvinės veiklos programą, kurioje išdėstytas koncertinės įstaigos veiklos vertinimas ir pateikiama veiklos vizija, apimanti įstaigos kūrybinę veiklą, kūrinių sklaidą, kultūrines edukacines veiklas, planuojamas rinkodaros veiklas (bilietų rezervavimo ir pardavimo sistema, paslaugų vystymas, priemonės, skatinančios žiūrovų lankomumą, ir kita), infrastruktūros ir žmogiškųjų išteklių valdymą, finansinių išteklių valdymą ir kitą pretendento nuožiūra svarbią informaciją.

T. Grabys ne pirmasis su Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko šeima ir džiazo festivaliu susijęs žmogus, pastaraisiais metais įdarbintas savivaldos struktūroje ar jos įstaigose. Neseniai VšĮ „Klaipėdos šventės” pradėjo vadovauti buvęs prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Liutauras Galinis. Jis G. Nausėdos rinkimų štabe dirbo kartu su uostamiesčio mero žmona Inga Grubliauskiene, ėjusia Klaipėdos rinkimų štabo vadovės pareigas. 

Pernai V. Grubliausko patarėju pradėjo dirbti buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnas Leonas Barišauskas. Pastarajam iki šiol nuolat viešai kai kurie politikai vis prikišdavo tai, kad jis savanoriaudavo mero žmonos rengiame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje. Pernai balandį Klaipėdos miesto Tarybos ir mero sekretoriate vyriausiąja specialiste pradėjusi dirbti Roberta Burgan-Norkuvienė tapo trečiąja Klaipėdos pilies džiazo festivalio savanore, dabar einančia pareigas šiame savivaldos aparate. Praėjusią kadenciją mero Vytauto Grubliausko patarėju dirbęs Albertas Barauskas taip pat buvo miesto I. Grubliauskienės vadovaujamos asociacijos rengiamo festivalio savanoris.  2018 m. lapkritį iš pareigų savo noru pasitraukusį A. Barauską pakeitė dar viena festivalio savanorė Natalija Sadovskaja, vėliau čia pradėjo darbuotis ir Julija Mažeikaitė, irgi savonariavusi džiazo festivalyje.

26 Comments

  1. Anonimas

    Klaipėdos meras jau seniai neskiria tarnybinių ir privačių interesų .

    Reply
  2. Nepo

    Nepotizmas 100 proc., na ir kas, špyga taukuota ?
    Kaip vanduo nuo žąsies, nuo Kongo !
    Apsidengęs stogais, atsidėkoja bendradarbiams iš biznio reikalų !

    Reply
  3. Kuka

    Vagys rools…Todėl mano gimtasis miestas toks nugyventas. Gėda , mere…Kai liaudis sako: kad tave skradžiai žemę…

    Reply
  4. klaipėdietė

    Gėda griubliauskiams

    Reply
  5. merui GĖDA

    akivaizdus nepotizmas

    Reply
  6. Anonimas

    Įdomu kokiai įstaigai šitas žurnalistėlis yra vadovavavęs?

    Reply
  7. Petras

    Gerai čia Grubliauskas prakišo šitą žmogutį.

    Reply
  8. R

    Meras padarė viską ,kad klaipėdiečiai nekęstų jo ir minėtų kaip patį blogiausią. Gėda turėt tokį merą!

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu Jums. Bet nagliems žmonėms yra vienodai, ar kas juos mėgsta, ar ne. Svarbu išrinko. Svarbu nubyrėjo?

  9. Nesvarbu

    Mėgstu džiazą, bet kai jis per visus galus brukamas ( aišku, dėka buvusio alubario dūdoriaus), darosi neskanu. Turi gi būti kažkokia žanrų pusiausvyra ir aukštesnis meninis lygis. Kodėl pvz Jūrmala per šventes kviečia ir gerus simfoninius orkestrus, o Klaipėda – tik regioninio lygio ” žvaigždes”- klykūnus ir saviveiklinio lygio ansamblius? Kultūra pataikaujanti visų pirma buduliams.

    Reply
  10. Komentaras

    Miela visuomeninio Grubliausko komiteto komandos kandidate Virginija Spuryte, netrinkite komentarų. Ar pykstate,kad meras taip norimo posto jums neskyrė, nes esate tik vidurinį išsilavinimą turinti visų galų „specialistė”?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nė vienas komentaras po šia publikacija nebuvo ištrintas, todėl anonime esi paprasčiausias melagis.

  11. Kiek tas senioks dar meraus?

    O štai meras padaręs nustebusias mažutės akutes dideliame veide, sakys, kad viskasčia- ATSITIKTINUMAI… Šių metš gruodį jam sueina visi 65-eri. Gal žmoną į meres stums?

    Reply
  12. Niekau

    O ką ten veikia Natalja niekas nesupranta.Aišku tik , kad sugeba regzti intrigas.Ko gero ir meras to nepastebi

    Reply
    • Dar viena bėda

      Grabys?????
      Tai kad jis žemiau žemiausio lygio, kas, liečia vadovauti tokiai įstaigai! Daug kas žino, kaip per žmogiškąjį „galą” jis pateko į TV 🙂
      Kas čia vyksta?
      Ar tikrai MERIENE vadovauja miestui?

  13. Palangiškiai

    Mielieji, paklauskite Palangos miesto kultūrininkų apie tą kitą pretendentą…pasižymėjęs kaip reikia. Su tokia reputacija net nedera konkursuose dalyvauti. Taigi tiek. Kas nežino nuo komentarų siūlome susilaikyti.

    Reply
  14. Priminimas

    KULTŪRININKĄ NUTEISĖ UŽ SMURTĄ
    2018-03-21
    Buvusiam Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjui Vygantui Rekašiui nepavyko įrodyti savo nekaltumo. Lietuvos Aukščiausiasis teismas atmetė kultūrininko skundą ir konstatavo, jog palangiškis teisingai nuteistas už smurtą.

    O smurto griebtasi 2014 m. gruodžio 31-ąją. Konfliktas kilo tarp V.Rekašiaus ir tuomečio Palangos kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio.

    Kumščiais mojavusiam V.Rekašiui buvo nepalankios tiek žemesnės, tiek aukštesnės instancijos teismų nutartys.

    Palangiškio nepagailėjo ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jis paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo V.Rekašius buvo įpareigotas keturis mėnesius nuo 22 val. iki 6 val. ryto laiką leisti namuose.

    Iš V.Rekašiaus nukentėjusiajam priteista 52,4 euro turtinės žalos, 1,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų, iš kaltininko priteista ir 700 eurų neturtinei žalai atlyginti.

    Teisiniai ginčai tarp dviejų vyrų tęsėsi daugiau nei trejus metus.

    2015-ųjų sutiktuvių išvakarėse kultūros šventovėje, Palangos kurhauze, V.Rekašius kumščiais puolė esą jo žmoną įžeidusį Ž.Kažį.

    Konfliktas kilo dėl sutapusių smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio ir atlikėjo Donato Montvydo repeticijų.

    Šioms scenos žvaigždėms, kaip ir kitiems atlikėjams, teko net vykti į teismo posėdžius duoti parodymų.

    Ž.Kažio manymu, repeticijų laiką ir kitas darbines smulkmenas turėjo suderinti Kurhauzo salės administratorė Diana Rekašienė.

    Teisme liudyta, kad Ž.Kažys paprašė prodiuserio Martyno Tylos nutraukti repeticiją ir pats padėjo nurinkti įgarsinimo aparatūrą.

    Staiga į salę besiplūsdamas įsiveržė pylos gavusios D.Rekašienės vyras V.Rekašius ir puolė kumščiais Ž.Kažį.

    Pats V.Rekašius teisme aiškino, jog Ž.Kažį tik patampė už striukės skvernų.

    Tačiau atlikėjai teisme liudijo, jog vyras griebė Ž.Kažį už atlapų ir kelis kartus kumščiu smogė į veidą.

    Šios istorijos dalyviai po konflikto pasakojo, kad nesusipratimas dėl repeticijų iš esmės jau buvo išspręstas, tad valdininkui koncertų salėje tikrai nebuvo reikalo mojuoti kumščiais.

    Pats V.Rekašius teisėjų kolegiją įtikinėjo, kad net nesuprato, už ką buvo nuteistas. Vyras skunde abejojo viešai išsakytais atlikėjų liudijimais ir aiškino, kad jie yra naudingi nukentėjusiajam.

    Reply
    • Komentaras

      Viena ką galima pasakyti, Rekašius pasielgė kaip tikras vyras. Davė į galvą už savo moters ašaras. Mažai kam šiais laikais pakaktų smarvės taip pasielgti. O nabagas Kažys, vietoje to, kad atsikirstų, kaip mažvaikis nubėgo skųstis į teismą. Gavo į galvą, fakto nepaneigsi. Na, nuteisė, bet moraliai Rekašius teisus. Bet pravartu būtų skirti smurtą nuo elementaraus buitinio konflikto. Ir tik dvasios ubagas gali po tiek metų tyčiotis ir rašyti inkognito ilgus postus. Rekašius nelaimėjo konkurso. Ak, kaip smagu…

  15. Palangos nuomonė

    Eimutis Židanavičius.”Kalbama, kad konkurse Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pareigoms eiti, realus kandidatas į nugalėtojus yra Vygantas Rekašius.
    Džiugu, kad Palanga dalinasi su Klaipėda geriausiais ir patikrintais savo kadrais.
    Manau, kad Klaipėdoje sunku rasti kitą, turintį patirties snukiadaužyje su bokso elementais, sunkaus svorio kultūros vadovą, kuris vos nenokautavo daug lengvesnio svorio kultūrininką Žilviną Kažį. Beje, teismas nepripažino nokauto, o nuteisė Rekašių tik už lengvą Žilvino Kažio nokdauną.
    Kadangi konkurso nuostatuose yra sąlyga, kad kandidatas turi turėti nepriekaištingą reputaciją, tai gal teismo verdiktas, kuriuo buvo nuteistas Vygantas Rekašius, galimai, padarė komisijai didelį kandidato reputacijos įspūdį ir padidino šansus nugalėti kitus, ne tokios įspūdingos reputacijos, kandidatus?
    Palinkėkime konkurso komisijai sėkmės, o įstaigos darbuotojams suskubti užsirašyti į savigynos treniruotes.

    Reply
  16. Anonimas

    AK paviešinkite atrankos komisijos sudeti. Ar ne meras ta atrankos komisija sudaro?

    Reply
  17. Tomas

    Nieko nuostabaus, pažiūrėkit kad laimėjo parodų rūmų direktoriaus kėdę iš trečio karto! Gėda, meras pradėjo atvirai tyčiotis iš akademinės bendruomenės.

    Reply
  18. neringa

    Klaip4dos meras jau seniai neskiria tarnybinių ir privačių interesų, o jo žmona jam tame uoliai padeda. Gaila miesto, kurio meras neturi saigarbos ir gėdos jausmo.

    Reply
  19. Liūdesys

    Gal kas nors iš Klaipėdos profesionaliosios akademinės muzikos atstovų galėtumėte nors trumpai papasakoti apie šio žmogaus susivokimą aukštojoje muzikoje.
    Gerai pažįstu Klaipėdos rimtosios muzikos atstovus. Ši pavardė absoliučiai nieko nesako, nežinoma.
    Manau, Klaipėda ir toliau sėkmingai naikina aukštosios muzikos apraiškas.

    Reply
    • Liudeseliui

      Nu va, kaip gaila. O tai ko konkurse nedalyvavote?

    • Suvokimas

      Suvokimas aukštojoje muzikoje? O direktorė Danutė Žičkuvienė be išsilavinimo kokį supratimą turėjo aukštojoje kaip jus sakote muzikoje? Choreografės specialybę turinti direktorė ilgai išbuvo šiose pareigose, beje.

  20. Nesavanoris

    Per tiek daug metų Klaipėdos džiazo festivalyje savanoriavo labai daug įvairaus plauko žmonių, o štai straipsnio autorė V. Spurytė per rinkimus buvo V. Grubliausko komandos narė ir ką? ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jubiliejų Klaipėdos pilies džiazo festivalis švęs su britų grupe „INCOGNITO“

Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio 27-29 dienomis kvies pasinerti į muzikinę kelionę Teatro aikštėje jau 30 kartą. „Grupė INCOGNITO – ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This