Klaipėdos uoste – svečiai iš Kazachstano ir Uzbekistano

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-09-28

Klaipėdos uoste antradienį lankosi Kazachstano ir Uzbekistano verslo delegacijos. Joms pristatytos Klaipėdos uoste kraunamų krovinių rūšys, metiniai rezultatai, vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos. Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas svečius supažindino su uosto vystymo kryptimis, vykdomais projektais.

Vizito metu svečiams surengta ekskursija hidrografiniu laivu „Lotas“, jie taip pat lankosi uoste veikiančiose įmonėse, susipažįsta su grūdų, trąšų, generalinių krovinių terminalais, šaldytų produktų sandėliais.

„Klaipėdos uostui prekybiniai ryšiai yra svarbūs su kiekviena šalimi. Nuolat dirbame, kad išplėstume prekybos partnerių ratą ir stiprintume bendradarbiavimą su jau esamais partneriais. Su Kazachstanu bendradarbiavimas jūrinio transporto srityje vyksta, tačiau mūsų tikslas yra didinti esamus krovinių srautus iš ar į Kazachstaną. Su Uzbekistanu bendradarbiavimo šiuo metu nevykdome, tačiau galbūt šis vizitas bus to pradžia ir Lietuva taps jų vartais į Vakarus. Lietuva turi užtektinai pajėgumo, kad galėtų užtikrinti sklandų Uzbekistano ir Kazachstano krovinių tranzitą per Lietuvą“, – pranešime cituojamas A. Latakas.

Lietuviškos kilmės krovinių vidurkis Klaipėdos uoste sudaro apie 60 procentų, o tranzitinių krovinių vidurkis – 40 proc. Kazachstano krovinių srautai per Lietuvą geležinkeliais ir per Klaipėdos uostą pastaruosius du dešimtmečius buvo minimalūs, 2020-aisias Kazachstano krovinių krova per Klaipėdos uostą sudarė 0,042 mln. tonų.

Palyginus aštuonis šių metų mėnesius su tuo pačiu laikotarpiu pernai, Kazachstano krovinių krova per Klaipėdos uostą išaugo. 2020 m. sausio–rugpjūčio mėnesiais krauta 20,6 tūkst. t, o šiemet per tą patį laikotarpį 60 tūkst. t (39 tūkst. tonų daugiau). Daugiausiai tai maisto pramonės produktai, gėrimai, tabakas, mašinos ir mechaniniai įrenginiai, elektros įrenginiai, gyvūninės kilmės produktai.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Iš pietinio uosto per 25 metus tikisi 7 mlrd. eurų naudos

„Atlikta projekto rinkos studija rodo didelį potencialą konteinerių veiklos vystymui ir žaliosios ekonomikos verslams: vandenilio ir jo produktų eksporto terminalui, ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Verslas

Naktimis visus metus gabens didelių gabaritų detales

„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis iš Klaipėdos uosto į Kelmės rajoną, kur vysto didžiausią sausumos vėjo elektrinių parką ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Transportas

Pradedamos pietinio aplinkkelio projekto planavimo procedūros

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis pateikė Vyriausybės nutarimo projektą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This