„Lašiša 2021“: Klaipėdos regiono rezultatai

Aplinkosauga

Per pustrečio mėnesio trukusią akciją „Lašiša 2021“ Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai šalyje surengė 316 reidų ir patikrino 1929 žvejus mėgėjus. Akcijos laikotarpiu nustatyti 135 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai (88 iš jų šiurkštūs), 6 verslinės žvejybos ir 41 kito pobūdžio pažeidimas. Taip pat pareigūnai paėmė 182 įrankius: 69 mėgėjų žvejybos, 107 ne mėgėjų žvejybos ir 6 kitus įrankius.

Klaipėdos valdybos pareigūnai surengė 114 reidų, patikrino 711 žvejų mėgėjų ir nustatė 59 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą (40 iš jų šiurkščių), nustatyti 6 verslinės žvejybos taisyklių pažeidimai. Paimta 32 mėgėjų ir 20 ne mėgėjų žvejybos įrankių.

Pvz., buvo sučiuptas asmuo, Kuršių mariose statomuoju tinklu sugavęs tris karšius ir karpį, o jo ūkiniuose pastatuose rasta dar 18 statomųjų tinklų.

Per reidą ties Veiviržo upe pareigūnai pastebėjo per upę pertemptą siūlą ir rado naudoti paruoštą statomąjį tinklą. Asmenį pavyko nustatyti, o jo ūkiniuose pastatuose buvo rasti dar 5 statomieji tinklai.

Spalį aplinkosaugininkai nustatė du asmenis, sodyboje prie Minijos turėjusius tinklinį samtį ir meškerę, paruoštą kabliauti. Dar vienas pažeidėjas Minijoje žuvis gaudė tinkliniu ekranu, kas yra draudžiama.

Vitinių kaime, padedant Klaipėdos apskrities policijos Prevencijos skyriaus pareigūnams, nustatytas asmuo, sodyboje laikęs 4 žeberklus ir elektros žūklės įrangą. Dėl neteisėtos elektros žvejybos įrangos laikymo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Per apklausą asmuo prisipažino, kad žeberklu sugavo 5 lašišas. Apskaičiuota žala žuvų ištekliams – 4850 eurų.

Taip pat akcijos laikotarpiu buvo nustatytas ne vienas žeberklininkas. Veiviržo upės intake asmuo žeberklu pagavo 2 lašišas (žala 5, žuvų ištekliams 820 eurų). Žeberklais bandyta pasinaudoti ir  Luobos bei Želsvos upėse.

Trys asmenys, gyvenantys Klaipėdos rajone, savo sodybose laikė po žeberklą, du žeberklus turėjo Skuodo rajono gyventojas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Kyla vandens lygis Minijoje ir Atmatoje

Pirmadienį, vasario 26 d., didžiojoje šalies dalyje stebimas vandens lygio kilimas. Didžiausias vandens lygio kilimas (68 cm) stebimas Minijoje ties ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This