Nakvynės namų problemos – vis tos pačios

Miestas

Ne vieną kartą Klaipėdos savivaldybės politikų narplioti skundai, susiję su padėtimi Klaipėdos nakvynės namuose, vėl sugrįžo į darbotvarkę prieš pat Kalėdas, paaiškėjus, jog mikroklimatas šioje įstaigoje ne tik nesikeičia, bet pagal gautus skundus esą galbūt net blogėja – prabilta ir apie mobingą, ir net apie susidorojimą.

Šią savaitę baigtas Nakvynės namų padalinio Šilutės pl. remontas.

Svarstyti šį klausimą Sveikatos ir socialinių reikalų komitete pareikalavo trys jo nariai – Vaida Raugelė, Alina Velykienė ir Jurijus Šeršniovas, nes politikai vėl sulaukė Nakvynės namų darbuotojų skundų dėl esą įstaigos vadovės netinkamo bendravimo su pavaldiniais, informacijos stokos ir kt.

Antradienį klausimą komiteto nariams pristačiusi Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vedėja Sonata Jakienė informavo apie Nakvynės namuose savivaldybės atliktą auditą. Išanalizavus darbuotojų krūvius, pasiūlyta iš 32 užimtų etatų (neužimtų yra 42) palikti 30, pagal poreikį perskirstant darbo pobūdį.

Savo ruožtu, reaguodama į audito išvadas, Nakvynės namų vadovybė pranešė pasitvirtinusi priemonių planą rekomendacijoms įgyvendinti.

Politikų egzaminuojama Nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė vardijo jau atliktas priemones, kuriomis esą buvo siekiama atliepti prieš metus jau nagrinėtas problemas, tarp kurių buvo paminėti ir pradėti bendri susirinkimai su darbuotojais, ir esą pagerinta komunikacija.

„Kiekvieną pirmadienį yra vykdomi susitikimai vadovų, vyr. socialinių darbuotojų, užtikrinant grįžtamąjį ryšį, įvairiausiomis priemonėmis siekiama bendradarbiavimo, peržiūrėtos visos priemonės komunikacijai, parengtas nuolatinis susirinkimų tvarkaraštis”, – priemones vardijo Nakvynės namų direktorė.

Bet ji neatsakė į V. Raugelės klausimą, kodėl „kilo ši ugnis”, jei esą tiek įvairių priemonių imtasi. A. Kontrimaitės nuomone, galbūt baiminamasi dėl darbo vietų, tačiau patikinta, jog niekas atleistas nebus.

Savo ruožtu V. Raugelė turėjo nemažai priekaištų savivaldybės administracijai, priminusi, jog taip ir neįvyko vicemero Arvydo Cesiulio prieš metus pažadėtas susitikimas su Nakvynės namų kolektyvu.

„Didelė problema yra ta, kad savivaldybė nesiima lyderystės”, – sakė ji.

A. Cesiulis pažadėjo tokį susitikimą surengti jau po naujųjų, bet „ne viešoj ervėj, o paprastai, ūkiškai pasišnekėt”.

Posėdyje, kuriame dalyvavo ir Nakvynės namų darbuotojai, vėl beįsiplieskiančias emocijas bandė tramdyti A. Velykienė, pasiūliusi „nuleisti gazą”.

„Aš matau vertybinius skirtumus, tai yra pozicija administracijos, pozicija darbuotojų, pozicija darbo tarybos, profesinės sąjungos. Ir vieni, ir kiti šioje vietoje tam tikra prasme yra teisūs, bet tai yra ne mūsų kompetencijos klausimas”, – sakė ji.

Dvi valandas vykusias diskusijas apibendrinęs komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas klausimą pavadino politizuotu ir jam asmeniškai neskaniu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This