Savivaldybės cenzoriai klastoja istoriją (atnaujinta)*

Spyglys

Spyglys
2022-02-08

Komentarų: 3

Spyglys nori pasidžiaugti, kad jo bičiulė „Atvira Klaipėda” ne tik panaršo po archyvus ir supažindina su ten slypinčiais Klaipėdos istorijos faktais, bet ir palieka medžiagos ateities istorikams, jei, aišku, toje ateityje vis dar bus internetas.

Tokios mintys dygliuotajam į galvą šovė po to, kai jis pasiskaitė apie vieną geriausių mūsų miestelio politikų performansų, vykusį pirmadieninio miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu. 

Suintrigavo Spyglį tas aprašymas, panoro dygliuotasis visą posėdžio įrašą pasižiūrėti ne tik ištraukas, kurias nufilmavo ir į savo jūtiubės paskyrą įkėlė atvirieji.

Špygą tau taukuotą – sako savivaldybininkų jūtiubės paskyra. Nėra ten jokio to komiteto įrašo. 

Aišku, kad Spyglys piktas be galo, kad tokia cenzūra egzistuoja liberaliausiu vadinamame Lietuvos mieste. Tad nesitiki jis, kad ir šio posėdžio protokole tiksliai bus pacituotas, pavyzdžiui, konservatorius Andrius Petraitis. Na, bet viltis miršta paskutinė. Spyglys viliasi, kad savivaldybės cenzoriai neperspjaus 1948-ųjų Klaipėdos miesto Vykdomojo komiteto, juk ano meto protokole galima rasti bent jau įrašą apie pastabą Duonos kombinato direktoriui drg. Kolosovui „už netaktišką elgesį Vykdomojo komiteto posėdžio metu”.

ATNAUJINTA. Antradienį popiet jau pasirodė ir komiteto įrašas savivaldybės jūtiubėje, bet kažkodėl be A. Petraičio benefiso… (13.09 cenzūruoto vaizdo įrašo minutė). Konsvervatoriška cenzūra, pasirodo, žiauresnė net nei komunistinė!

*Spyglio ir jo draugų pamąstymų nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite. Spyglio ir jo draugų humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

3 Comments

  1. Mano nuomone

    per būsimus savivaldos rinkimus ,klaipėdiečiai PRIVALO išpašolvoninti iš tarybos visą liberkonservatorių ir liberalių ” šaiką ” . Į juos jau žiūrėti nebeįmanoma , apie miesto ” grožį” net nekalbu . O dabar žinant kaip jie ir kalba ….Šlykštu .

    Reply
  2. prisišneka žmonės

    o tada bijo atsakomybės ir cenzūruoja, neva nebuvo nieko, švaru…konservatoriai vadinasi

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This