Muzikinio teatro žiūrovams jau dairomasi ir kėdžių

Kultūra, Svarbu

„Paklauskite Dievo”, – taip į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kada žiūrovams po rekonstrukcijos bus atvertas Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, atsako jo vadovė Laima Vilimienė. Ir priduria, kad jei nebus force majeure (nenugalimos jėgos) aplinkybių, tai turėtų įvykti ateinančių metų pabaigoje.

Ties Muzikiniu teatru vasario 14-15 dienomis uždaryta Dangės gatvė: išmontuojamas statybinis kranas. Artūro Šulco nuotr.

Muzikinis teatras savo rekonstruojamam pastatui jau yra nupirkęs scenos įrangą, o dabar siekia įsigyti didžiosios ir mažosios salių fiksuotų bei transformuojamų žiūrovinių kėdžių sistemą. Iš viso norima pirkti apie 900 kėdžių žiūrovams, didelį dėmesį skiriant žmonėms su negalia. 

Reikalavimai kėdėms suformuoti, atsižvelgiant į jų estetinį vaizdą, patogumą, atitikimą priešgaisriniams reikalavimams bei kėdžių ir kėdžių sistemų visumos įtaką natūraliai patalpų akustikai. 

Pagrindinėje didžiojoje žiūrovų salėje numatyta įrengti ne mažiau kaip 732 sėdimas vietas, su galimybe dalį vietų transformuoti pritaikant žmonių su negalia poreikiams. Salėje bus įrengta ne mažiau kaip 400 fiksuotų bei  6 papildomos sulankstomos kėdės. 

130 išmontuojamų kėdžių – žemutiniame salės lygyje (parteryje ir ant orkestrinės platformos). Balkone bus 202 fiksuotas bei 4 sulankstomos kėdės. 

Mažojoje salėje projektuojama sustumiamos tribūnos sistema iš 8 pakopų, talpinanti iš viso 132 sėdimąsias vietas ir 32 papildomai pastatomos kėdės ant salės grindų priešais išskleistą tribūną, suformuojant dvi eiles. Ši sistema dėl savo universalumo ir patogumo naudoti turi užtikrinti šios salės transformacijas priklausomai nuo joje vykdomo renginio. 

Žiūrovinė dalis taip galės būti formuojama amfiteatro principui. Greta esantis fojė suteiks galimybę rengti parodas bei priėmimus. Taip pat tokioje konfigūracijoje galima rengti nedidelius koncertus (kai žiūrovams nereikia sėdimų vietų) arba, jei to reikalauja salėje vykdomo renginio formatas, salėje sustatyti stalus su kėdėmis ir panašiai.

Šiuo metu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro administracija viešai konsultuojasi su rinkos dalyviais dėl žiūrovų kėdžių sistemos pirkimų galimybių.

Sausio viduryje „Atvira Klaipėda” rašė, kad teatro santykiai su rangovu UAB „Infes“ yra tokie įtempti, jog jis prašo teismo uždrausti statybininkams sustabdyti rangos sutarties vykdymą ir įpareigoti bendrovę „atlikti akustinio kiauto įrengimo darbus už rangos sutartyje numatytą kainą bei priteisti bylinėjimosi išlaidas”. Teatro Strateginio ir investicijų valdymo skyriaus vedėjas Naglis Stancikas tada teigė, kad darbai esą vyksta ir toliau, nesutariama tik dėl jų apimties.

Statybininkai teatre darbavosi ir pirmadienį, bet praėjusių metų gale iškabintas vainikas vis dar tebėra – naujojo priestato stogas neuždengtas.

INFORMACIJA

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras įgyvendina teatro modernizavimo projektą, dalinai finansuojamą Europos regioninės plėtros fondo. Bendra projekto vertė 23 990 642,98 Eur, iš jų ES fondo lėšos – 9 510 736,93 Eur, Lietuvos valstybės biudžeto lėšos – 14 479 906,05 Eur.

Pastato rekonstrukcijos techninis projektas buvo parengtas dar 2016 m. pabaigoje, rangovas parinktas 2018 m., rangos darbų viešąjį konkursą laimėjo UAB „Infes“. Muzikinio teatro rekonstrukcija pradėta 2018 m. rugsėjo 14 d. Apie rekonstrukcijos pradžią iškilmingai paskelbta įkasant kapsulę ateities kartoms būsimo pastato pamatuose.

1 Comment

  1. Nu

    Sako ir rūsys šlampa ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro rekonstrukcija per keturias minutes

Nors statybininkai ir nesugebėjo iki šiol gauti visų valstybinės komisijos parašų, šio šeštadienio vakarą po 150 eurų kainavusius bilietus įsigiję ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This