Naftininkus pasivijo dar viena byla

Kriminalai ir nelaimės

„Atvira Klaipėda” jau skelbė apie 2017 m. gruodžio 27 d. Klaipėdos apygardos teismo priimtą nuosprendį vadinamojoje naftininkų byloje.

Generalinė prokuratūra praneša Klaipėdos apygardos teismui perdavusi nagrinėti dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje nauji kaltinimai pareikšti tiems patiems jau nuteistiems asmenims: broliams Antanui ir Arturui Urbučiams bei Svetlanai Popovai.

Kai kuriems iš nuteistųjų vėl teks minti teismo slenkstį, Martyno Vainoriaus nuotr.

Skelbiama, kad „Naftos grupės“ buvę vadovai Antanas ir Arturas Urbučiai bei darbuotoja Svetlana Popova, veikdami organizuotoje grupėje, dabar kaltinami didelės vertės svetimo turto pasisavinimu, o A. Urbutis – ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu. Įtariama, kad neteisėtai buvo legalizuota per 5 mln. Eur.

Pranešama, kad ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, buvo pradėtas dar 2010 m. vasarą.

Jo metu nustatyta, kad kaltinamasis Arturas Urbutis, būdamas bendrovės „Naftos grupėvieninteliu akcininku ir realiai vadovaudamas įmonei, žinojo, kad jo įsigytos bei realiai valdomos bendrovės, kurių būstinės buvo Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Šveicarijoje, jokių paslaugų bendrovei neteikė.

Manoma, kad jis nurodęs broliui įtraukti užsienyje valdomų bendrovių žinomai suklastotas sąskaitas-faktūras į ,,Naftos grupės“ buhalterinę apskaitą ir suorganizuoti, kad už tariamai atliktas paslaugas būtų atlikti daugkartiniai mokėjimo pavedimai į jo paties ir S. Popovos užsienyje bendrovių valdomas bankų sąskaitas ir tokiu būdu pasisavino per 5 mln. Eur.

Teigiama, kad A. Urbutis  ir S. Popova,  žinodami, kad šie pinigai gauti nusikalstamu būdu ir siekdami nuslėpti ar įteisinti šias pinigines lėšas, atliko su jomis finansines operacijas. Tokiu būdu esą buvo legalizuota 5.076.095,97 Eur.

Pranešama, kad minėtas ikiteisminis tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Šveicarijos Konfederacijos teisėsaugos institucijomis. 

Ši byla artimiausiu metu bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naftininkai nuteisti dar kartą

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nusprendį dar vienoje prokuratūros inicijuotoje baudžiamojoje byloje bendrovės „Naftos grupė“ vadovams Antanui ir Arturui Urbučiams bei darbuotojai ...
2021-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naftininkų byla gali būti ir nutraukta

Klaipėdos apygardos teismas po daugiau nei dvejų metų pertraukos penktadienį vėl ėmėsi nagrinėti dar vieną prokuratūros inicijuotą baudžiamąją bylą bendrovės „Naftos grupė“ vadovams ...
2020-09-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naftininkų istorija: antra byla visgi bus

Apeliacinis teismas ketvirtadienį nusprendė panaikinti dar 2018 m. birželį Klaipėdos apygardos teismo teisėjo Eduardo Maškevičiaus priimtą nutartį, kuria buvo nuspręsta nutraukti ...
2020-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This