Kas kitas, prezidente? Gal „Klasco”?* (5)

Spyglys
Spyglys
2022-07-06

Skaito sau šventinę dieną lovoje bambą išvertęs Spyglys, ką rašo jo bičiulė „Atvira Klaipėda”, ir suprato, kad iš Klaipėdos kilęs mūsų prezidentas tikrai turi vieną ryškų polinkį. Akivaizdu, kad aukštas ir gražus labai mėgsta apdovanoti valstybiniais apdovanojimais tuos, kurie turi reikalų teismuose su nelegaliomis statybomis. 

Juk pernai ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanojo nepakeičiamą mūsų miestelio bibliotekininkę Bronislavą Lauciuvienę. Tą, kuri savo vadovaujamos bibliotekos kiemukyje viešbutuką susirentė, o teismai vėliau pripažino negaliojančia sklypo pirkimo–pardavimo sutartį, statybos leidimą. Šią apdovanojimų liniją prezidentas pratęsė ir šiemet – trečiadienį lygiai tokį patį kryžių išrašė ilgamečiam Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentui Rimantui Cibauskui. Tam pačiam, kuris daugiau nei dešimtmetį valstybinę žemę uostamiestyje, Dailidžių gatvėje, užtvėrusios nelegalios tvoros nenugriauna ir tyčiojasi iš valstybės aibę teismų procesų inicijuodamas. 

Du apdovanotieji riteriai

Ir visgi Spyglio tokie prezidento pasirinkimai visiškai nestebina. Juk jis pats tik per teismus stiklinį namą po sostinėje esančia unikalia Pūčkorių atodanga Pavilnių regioniniame parke pasistatė. Tad dygliuotasis prognozuoja, kai tik mūsų visų mylimoji Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) per teismus galutinai įteisins nuostabiai uostamiesčio kraštovaizdį praturtinusias palapines, ji bus viena pirmųjų pretendenčių į ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių. 

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

Žymos: | | | | |

Komentarai (5):

Atsakymai į “Kas kitas, prezidente? Gal „Klasco”?*”: 5

  1. Kai nėra parašė:

    bausmės už daromą žalą valstybei, tai nėra ir atsakomybės: greit ir uostas bus pri(ch)vatizuotas – nespėsim nė mirktelti.

  2. Info parašė:

    Minijos 1 -taip pat ordininko nuosavybe, kaip ir ‘ pajuris’ 🙂

  3. Pyktis... parašė:

    Ką ,Cibauską apdovanoja net LR prezidentas? Ar begali būti didesnė GĖDA? Kodėl savivaldybė toleravo daug metų Melnragėje uždarytą,jau griūvantį , prekybinio centro pastatą? Pasirodo – tai Cibausko nuosavybė. Vėl jis pasirodė „geradaris” leidęs ten įrengti ukrainiečių migracijos centrą..(Jau uždarytas..) Kesitoki dalykėliai mūsų miestelyje vyksta.., Ryškiai primena senus sovietų-rusų valdomus laikus.. Pvz. Per KVD gimnazijos šimtmečio jubiliejaus minėjimą buvo apdovanoti : Prižgintas ir Greičiūnas už kažkokius nuopelnus…Gal kas nors juos ir žino?

  4. Gerhard parašė:

    Taip, keistoki pasirinkimai, nes Klaipedoje neranda ne vieno mokslininko apdovanuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vidmantas Dambrauskas - dar arčiau paprasto žmogaus: įsidarbino taksistu*

Spyglys jau seniai žinojo, kad niekas tiek daug Klaipėdoje apie mūsų miestą ir paprastą žmogų negalvoja, kaip kad jo mylimiausias ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Pirmojo prezidento rinkimų turo elektoratas specialisto akimis

Jūsų dėmesiui – gerokai išsamesnė buvusio kandidato į prezidentus Eduardo Vaitkaus (ir truputį kitų, pavyzdžiui, Remigijaus Žemaitaičio) elektorato analizė iš ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdą reprezentuos burgerių valgymo festivalis*

Klaipėdoje jau matyti akivaizdžios kultūrinės permainos – tradicija tampa mėsainių (lietuviškai – burgerių) festivalis. Spyglys prognozuoja, kad ilgainiui tai būsiąs ...
2024-05-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This