Klaipėdos uoste – delegacija iš Vokietijos

Uostas ir jūra

Hamburgo ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Liubeko, Brunsbiutelio ir Hamburgo jūrų uostų atstovai vieši uostamiestyje. Apsilankymo Klaipėdos uoste metu jie supažindinti su Klaipėdos uosto vystymo kryptimis, vykdomais ir planuojamais plėtros projektais.

Uosto direkcijos nuotr.

„Vokietija su visais savo jūrų uostais yra didžiausia Klaipėdos prekybos partnerė. Šiemet dar labiau augantys krovinių srautai iš ir į šią šalį tik įrodo, kad Vokietija – strateginis Klaipėdos uosto partneris. Plėtojami ryšiai su šios šalies jūrų uostais jau duoda pirmuosius rezultatus, siekiant kompensuoti esamus Klaipėdos uosto krovos praradimus“, – pranešime pažymi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Tikimasi tęsti ir stiprinti bendradarbiavimą su Vokietijos jūrų uostais. Siekiama pritraukti strateginių investuotojų, kurie išsinuomotų naujai suformuotas uosto teritorijas eksploatacijai, gamybai, logistikai ir naujiems krovinių srautams generuoti.

Klaipėdos uoste yra ne viena laivybos linija, jungianti Klaipėdos ir Vokietijos uostus.Krovinių srautai iš ir į Vokietiją Klaipėdos uoste 2021 metais sudarė beveik 14 procentų visos uosto krovos, gabenta 6,2 mln. tonų krovinių. Gausiausiai vežta ro-ro krovinių – 3,2 mln. tonų, krovinių konteineriuose – 2,3 mln. tonų, birių trąšų – 0,2 mln. tonų.

Šį susitikimą inspiravo gegužę susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio ir jį lydinčios delegacijos vizitas Hamburge, kurio metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Hamburgo uostu. Dokumentas padės stiprinti ryšius tarp uostų, skatins dalintis patirtimi plėtojant jūrų infrastruktūrą ir įgyvendinti bendrus projektus.

Vokietijos delegacija viešėdama uostamiestyje taip pat lankysis Klaipėdos uoste veikiančiose įmonėse, susitiks su Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija, viešės Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This