Aptarė žvejybos galimybes Baltijos jūroje

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-09-09

Žemės ūkio ministerija praneša, jog šią savaitę įvyko pirmieji susitikimai, kurių metu valstybės narės ir suinteresuotos organizacijos apsvarstė Europos Komisijos (EK) pasiūlymą dėl žvejybos galimybių 2023 metams Baltijos jūroje.

Pranešama, jog Lietuva, bendradarbiaudama su regiono valstybėmis ir EK, parengs bendros BALTFISH pozicijos dėl Baltijos jūros kvotų 2023 metams projektą, kurio pagrindu vyks tolesnės diskusijos.

Pirmininkavimą Baltijos jūros regiono žuvininkystės srities bendradarbiavimo forumui BALTFISH Lietuva pradėjo šių metų liepos 1 d.

Žemės ūkio viceministras Donatas Dudutis sako besitikintis, kad regione pasiektas kompromisas bus tinkamas pagrindas spalio 17-18 d. Liuksemburge vyksiančiai Europos Sąjungos (ES) Žemės ūkio ir žuvininkystės tarybai, kurioje už žuvininkystę atsakingi ES valstybių narių ministrai priims galutinį politinį sprendimą dėl  žvejybos galimybių Baltijos jūroje 2023 metams.   

INFORMACIJA

Tarpvalstybinis BALTFISH bendradarbiavimas prasidėjo 2013 metais, remiantis Švedijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos ir Danijos susitarimu ir atsižvelgiant į ES Bendrosios žuvininkystės politikos tikslą stiprinti regioninį bendradarbiavimą. 

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

V. Sinkevičius: Baltijos jūros tarša milžiniška

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad šiuo metu Baltijos jūra yra itin užteršta ir dėl šios priežasties Lietuva, kartu su kitomis ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pristatė jūros dugno tyrimų duomenis

Energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ kartu su partneriu „Fugro“ Klaipėdos universiteto organizuojamoje konferencijoje pristatė žvalgybinių jūros dugno tyrimų duomenis šalies mokslo ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Miestas

Ruoniukams suteiks žemaitiškus vardus

Jau šį šeštadienį, gegužės 18-ąją, minint Tarptautinę muziejų dieną, Lietuvos jūrų muziejaus Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centre 12 val. rengiamos ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This