„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai

Kultūra

Balandžio 30 d., pasauliui minint Tarptautinę džiazo dieną, Klaipėdoje bus įteiktas jau trečiasis „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas, skiriamas labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams. Iškilmingo, bet visiems gerą muziką mylintiems geriems žmonėms atviro vakaro metu taip pat suskambės geriausių Vakarų Lietuvos džiazo atlikėjų atliekamos melodijos.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio įsteigtas „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas pirmą kartą suspindėjo 2016 metais – „Už viso gyvenimo nuopelnus džiazo muzikai“ jis buvo įteiktas vienam ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje, kompozitoriui, pedagogui Sauliui Šiaučiuliui. Pernai „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas už „Džiazo muzikos propagavimą“ įteiktas Klaipėdos džiazo orkestro įkūrėjui ir vadovui, saksofonininkui Kęstučiui Sovai.

„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai jau tapo gražia nauja uostamiesčio džiazo muzikos tradicija. Juolab kad Klaipėda  – tai neužšąlantis Lietuvos kultūros, o kartu ir džiazo muzikos uostas“, – pranešime cituojama apdovanojimų iniciatorė ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Tretieji „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai bus surengti viešbučio „Amberton Klaipėda“ renginių ir koncertų salėje „Vakaris“ (Naujojo Sodo g. 1), pirmadienį (balandžio 30 d.), 18.00 val.

Renginio svečiams tą vakarą savo koncertą dovanos legendinis uostamiesčio diksilendas „Memeland“. Tai unikalias ir vienas seniausias Lietuvoje Klaipėdos džiazo tradicijas puoselėjantis kolektyvas, suvienijęs garsiausius uostamiesčio džiazo muzikantus – Laimoną Urbiką (saksofonas), Leonardą Bėkšą (trimitas), Saulių Šiaučiulį (klavišiniai), Vykintą A. Jasaitį (gitara), Antaną Balsį (kontrabosas) ir Edmundą Federavičių ( mušamieji). Pirmadienį prie diksilendo „Memeland“ taip pat prisijungs ir kviestiniai vakaro svečiai – Kristina Jatautaitė (vokalas) ir Mantas Nazarovas (gitara).

„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimų metu pasirodymą surengs ir unikalius Vakarų Lietuvos muzikantus suvienijusio Klaipėdos džiazo orkestro combo grupė, pristatysianti naują savo programą.

Auksinį „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimą, atiteksiantį labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams, sukūrė klaipėdietis dailininkas Aurimas Anusas.

Renginys nemokamas.

INFORMACIJA

 Tarptautinė džiazo diena, globojama UNESCO, visame pasaulyje minima kiekvienų metų balandžio 30 d. Šia diena siekiama ne tik skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją, lyčių lygybę, bet ir informuoti visuomenę apie džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes.  Praėjusiais metais tarptautinė Džiazo diena iš viso minėta beveik 200 pasaulio šalių. Įvairūs tarptautinės džiazo dienos renginiai balandžio 30 d. bus surengti ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This