Baigiama tvarkyti dar viena miesto erdvė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Atšilus orams, miesto vadovai vis dažniau ėmė rodytis pietinės Klaipėdos dalies gyventojams, lankydami čia baigiamas įrengti arba jau ir sutvarkytas viešąsias erdves.

Penktadienį gausus Savivaldybės administracijos valdininkų būrys su miesto meru Vytautu Grubliausku priešaky apžiūrėjo, kaip vyksta darbai pėsčiųjų alėjoje, vedančioje nuo Taikos pr. per jau sutvarkytą Debereceno aikštę iki Gedminų g.

Palmiros Mart nuotr.

Čia darbus atliekanti bendrovė „Kauno keliai” baigia įrengti dviračių ir pėsčiųjų takus, vaikų žaidimo, treniruoklių ir krepšinio aikšteles, formuoja gėlynus. Šalia gyvenamųjų namų padaugės ir vietų automobiliams statyti – čia bendrai tilps 96 automobiliai.

„Gėles sodinsime po gegužės 15 dienos”, –  sakė miesto delegaciją po objektą lydėjęs „Kauno kelių” statybų vadovas Vidmantas Jasiulis. Jis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad tako pradžioje stovintis kryžius projekte yra numatytas ir jo iš čia pašalinti neplanuojama.

Visus darbus šioje teritorijoje rangovai žada baigti iki šios vasaros pabaigos, o kvartalo sutvarkymas, pasak Savivaldybės statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, atsieis apie 950 tūkst.eurų.

Merui susirūpinus viešojoje erdvėje sklindančia informacija, kad gražiai sutvarkytas miesto erdves yra pamėgę girtuokliai, drumsčiantys ramų miestiečių poilsį, buvo patikinta, jog prie naujųjų šviestuvų, kurie bus pajungti jau kitą savaitę, keliose vietose yra įrengtos modernios vaizdo kameros.

„Kameros visos bus prijungtos prie bendros sistemos, valdymo centras yra policijoje, mes turėsime tiesioginį vaizdelį”, – suskubo informuoti Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius, pažadėjęs dar sykį susisiekti su policija ir paprašyti jos aktyviau reaguoti į viešosios tvarkos pažeidimus.

„Būtina, kad ta publika pajustų, jog yra reaguojama”, – replikavo meras.

Kartu jis pasidžiaugė, kad pietinių miesto erdvių sutvarkymas ir paruošimas pagal šiuolaikinius standartus „vyksta pakankamai efektyviai ir spėriai”.

Tačiau paaiškėjo, jog tvarkytinų dalykų dar esama. Du klaipėdiečiai nepraleido progos pasiskųsti merui, kad dėl atliekamų darbų jų namo rūsyje atsirado vandens, tačiau buvo miesto vadovo nuraminti, kad rangovai šią problemą žino ir ji šiuo metu jau sprendžiama. Be to, dar trūksta suoliukų ir šiukšliadėžių.

Pakeliui į kitoje Taikos pr. pusėje esančias Sveikatos priežiūros centro prieigas, Deberceno aikštės fontaną valandys vyrai pasiguodė, jog dėl sumažinto vamzdžio diametro jis dažnai užsikemša, vaikai į jį primėto pagaliukų, kitokių šiukšlių, bet didesnės užuojautos iš delegacijos atstovų nesulaukė. Kažkas pajuokavo, jog dėl to esą vyrai nesėdi be darbo.

Tačiau prie Sveikatos priežiūros centro juokai baigėsi – pro mero akis nepraslydo čia vis dar neįrengta nuovaža neįgaliesiems, vadinamasis pandusas. Bemat telefonu buvo surastas darbus šioje vietoje atliekančio subrangovo – „Šilutės kelių” –  atstovas, kuris stropiai atraportavo, kad jau kitą savaitę bus imamasi ir panduso. O visa aplinka šioje vietoje bus baigta tvarkyti jau šio mėnesio gale.

„Žiūrėkit, atvažiuosim ir patikrinsim”,  – lyg juokais, lyg rimtai pažadėjo meras.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”29254,29245,29258,29259,29261,29262,29264,29267,29268,29269,29270,29271,29272,29274,29433,29275,29276,29339″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. 2 rinkimai

    „Jo jo artėja rinkimai”

    As maniau miestu rupiniesi, pasirodo del rinkimu..

    Reply
  2. Rinkimai

    Jo jo artėja rinkimai, reikia gi pasigirt darbais už mūsų pinigus. Mums reikia tikro mero, o ne parodijos, kuris tik prieš rinkimus aktyvus. Tiesa senas jau, nebegali visą laik dirbt.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This