Politologė: „Svarstyklės labiau krypsta A. Vaitkaus pusėn”

Politika, Svarbu

Pirmasis rinkimų į savivaldybių tarybas bei merus turas Klaipėdoje vos netapo didžiausia visų laikų rinkimų sensacija. Ilgą laiką kartu su Arvydu Vaitkumi pirmavęs partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ne vieną, laukusį balsavimo rezultatų, privertė ir giliai nustebti, ir gerokai pasinervinti.

A. Žemaitaitis ilgą laiką buvo antras. Martyno Vainoriaus nuotr.

Padėtis ėmė keistis tik jau skaičiuojant balsus iš paskutiniųjų miesto rinkimų apylinkių, kai nedidele balsų persvara R. Žemaitaitį iš antros vietos išstūmė konservatorių atstovas parlamentaras Audrius Petrošius.

Apie tai, kas lėmė tokius klaipėdiečių balsavimo rezultatus bei kokių rezultatų galima tikėtis antrajame rinkimų ture po dviejų savaičių, kalbamės su klaipėdiete politologe, Klaipėdos universiteto dėstytoja Gabriele Burbulyte-Tsiskarishvili.

Nulėmė pietinės miesto dalies gyventojų balsai

„Tiesą pasakius, rezultatai manęs labai nenustebino. Žiūrint, kaip balsavo visos apylinkės, jau įsitvirtina ta tendencija, kuri fiksuota ir per praėjusius rinkimus, kad yra atotrūkis ir atskirtis tarp šiaurinės miesto dalies ir pietinės miesto dalies, – sakė politologė. – Matosi, jog pietinėje miesto dalyje negyvena dešiniųjų rinkėjai, tą mes labiau matome šiaurinėje miesto dalyje, tad buvo galima tikėtis, kad Petrošius čia [pietinėje dalyje] nesulauks didelio palaikymo. O kad Vaitkus sulaukė tokio palaikymo, tai yra ganėtinai natūralu, nes tai yra žmogus, kuris jau dalyvavo rinkimuose”.

Pasak G. Burbulytės -Tsiskarishvili, R. Žemaitaitis iš visų kandidatų išsiskyrė ir savo rinkiminės kampanijos pobūdžiu.

„Jis labai mažai buvo socialiniuose tinkluose, jis pasirinko gyvą bendravimą su rinkėjais, jo komanda pasirinko tą seną tradicinį kelią – leidinukų platinimą. Pietinę miesto dalį pasiekė ne vienas jų partijos laikraštukas ir tai galėjo būti lemiamas veiksnys. Neatmeskim ir to, kad jis yra populiarus ir žinomas visos Lietuvos mastu „, – sakė politologė.

Gal tam galėjo turėti įtakos ir minėtų laikraštukų turinys, kuris labai skyrėsi nuo kitų kandidatų gana valdiškų, aptakių formalių prisistatymų, t.y. tekstus visiems žmonėms suprantama, paprasta kalba, panašu, kad kūrė pats Žemaitaitis, be to, už jį taip pat jautria, žmogiška kalba agitavo lyg ir jo teta?

Jei pažiūrėsim į kitų kandidatų leidinukus, kuriuos man teko gauti, tai daugiausia vyravo sutrumpintų programų teiginiai, labiau lozungai, tai būtent Žemaitaičio ar jo partijos leidinukai, pirma, buvo surašyti paprasta, kiekvienam prieinama kalba, antra, jis prisistatydavo ne kaip partijos žmogus, ne kaip kažkoks labai didelis politikas, o kaip visiems savas, artimas. Ir tas savumas buvo labai stipriai orientuotas į pietinę miesto dalį, žinant, kad čia yra truputėlį kitoks gyventojų kontingentas nei šiaurinėje miesto dalyje, galbūt ir vargingesnių daugiau, ir poreikiai kitokie ir tas kalbos suprantamumas buvo pataikytas tiesiai į dešimtuką, tai, ko reikia rinkėjams. Bet jis ir kaip Seimo narys panašiai elgiasi, jei pasižiūrėsim, kaip jis kalba, kaip bendrauja.

Ar nemanote, kad Žemaitaitis galėjo susirinkti ir rusakalbių balsus, nes šiuose rinkimuose Klaipėdoje jiems nebuvo atstovaujančios partijos ar politinio komiteto?

Čia yra labai įdomus klausimas, į kurį galėtų geriau atsakyti apylinkėse dalyvavę stebėtojai ar komisijos nariai, kurie matė, kas ateina balsuoti. Bet aš labiau esu linkusi tikėti, kad ne rusakalbių balsai buvo lemiami, nors tą parodys reitingavimas. Kai sulauksim reitingavimo, tai pamatysim, kas buvo reitinguoti. Jei rusakalbiai buvo reitinguoti į aukštesnes pozicijas, tai yra galimybė, kad rusakalbių balsai turėjo įtakos, bet, mano nuomone, Žemaitaičiui pavyko išjudinti tą pietinės miesto dalies rinkėją, kurio dalis būdavo tie sofos lygio bambekliai, tikrai jis paėmė ir rinkėjų nuo pono Grubliausko, ir nuo Girskienės, kas yra labai įdomus faktas. Nes manau, kad jei jis nebūtų dalyvavęs rinkimuose, tai Girskienė būtų kur kas daugiau balsų surinkusi. Čia buvo ieškoma alternatyvos, buvo ieškoma savo žmogaus, ir tai, kad Žemaitaitis draugauja ir su Šeimų maršui prijaučiančiais žmonėmis, ir kad jis dalyvauja alternatyviose Janutienės laidose, rodo, jog buvo labai tikslingai dirbama su tais rinkėjais, kurie, pripažinkim, neturėjo tokio kandidato sąrašuose.

Naujokams bus nelengva
Kadangi Žemaitaitį nuo Petrošiaus skiria vos kiek daugiau nei 200 balsų, kaip manote, ar jis nesikreips dėl to į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad balsai būtų perskaičiuoti? [Pokalbio metu atėjo pranešimas, jog jis tą žada daryti]

Aš jo vietoj gal irgi bandyčiau, nes tai yra naudojimasis situacija, tas skirtumas tikrai nėra didelis. Ir jo rinkėjai galbūt nesuprastų, jei jis neprašytų balsų perskaičiuoti.

„Laisvė ir teisingumas” gavo net 7 vietas miesto Taryboje – tiek pat, kaip ir konservatoriai. Tai bus visiškai nauja, nepažįstama jėga miesto politinėje padangėje. Ar domėjotės, kokie jos nariai stos prie miesto valdžios vairo? Prisipažinsiu, jog iš 10-ies pirmųjų sąrašo kandidatų be paties Žemaitaičio man girdėta vos viena pavardė…

Taip, aš domėjausi, bet, kaip teisingai pastebėjote, man irgi be Žemaitaičio ir Šukytės – Korsakės visi kiti yra vadinamieji no name, t.y. bevardžiai, kurių realiai mes politikoje nematėme. Tai bus visiški politikos naujokai, kurie daug mokysis. Per kiek laiko jie išmoks, per kiek laiko jie supras [kaip veikia Taryba] – žiūriu rezervuotai. Bet nepamirškim, kad sąrašo numeris vienas yra pats Žemaitaitis. Jis man buvo sakęs diskusijos „Žinau, ką renku” metu, jog liks miesto Taryboje, jei susiklostys tokia situacija, kaip kad yra dabar. Žinoma, jis gali interpretuoti, kad ne taip jį suprato. Bet jei jis neliks Taryboje, tai jo kolegos iš „Laisvės ir teisingumo” partijos atrodys blankiai, nes jie neturi jokios politinės patirties ( …). Man didžiausia intriga yra socialdemokratai, kaip jie buvo išreitinguoti. Jei Grubliauskas liko pirmas, o Cesiulis – trečias – apie kokius socialdemokratus mes kalbame?

Kam, jūsų nuomone, antrajame ture atiteks Žemaitaičio bei kitų kandidatų balsai, t.y. kuris iš likusių kandidatų turi didesnes galimybes užimti miesto mero kėdę?

Logiškai dėliojant ir žinant Žemaitaičio rinkėjus bei kad ketvirtoje vietoje liko Girskienė ir žinant Grubliausko rinkėjus, kurių yra vos ne keturi tūkstančiai, tai aš labai abejoju, kad šitų žmonių rinkėjai rinktųsi konservatorių kandidatą.

Didesnė tikimybė, kad dalis jų rinksis būtent Vaitkų. Galbūt dalis neateis balsuoti, bet ta, kuri ateis, didesnė tikimybė, kad balsuos už Vaitkų. Realiai Petrošius gali tikėtis tų žmonių, kurie balsavo už Budiną ar Andruškaitę, balsų. Susidaro visai nemažas, vos ne 5000 balsų skaičius, bet ką tai reiškia prieš Žemaitaičio 10 tūkstančių? Tai šią akimirką labiau manyčiau, kad svarstyklės visgi krypsta Vaitkaus pusėn. Nebent per dvi savaites kažkas kažką dar sugalvos naujo.

INFORMACIJA

Rinkėjų valia po reitingavimo į Klaipėdos miesto tarybą turintys patekti asmenys (kandidatai dar gali atsisakyti mandato) ir jų pirmumo balsai:

Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”

1. Arvydas VAITKUS 3224 (išrinktas meru negalėtų būti Tarybos nariu)
2. Arūnas TUMA 2499
3. Jolita ANDRIJAUSKIENĖ 2472
4. Rimantas TARAŠKEVIČIUS 1974
5. Vidmantas DAMBRAUSKAS 1966
6. Jolanta SKRABULIENĖ 1597
7. Vaida RAUGELĖ 1078
8. Tomas JUOČYS 983

Partija „Laisvė ir teisingumas“

1. Remigijus ŽEMAITAITIS 2342
2. Lina ŠUKYTĖ-KORSAKĖ 1887
3. Kęstutis BARTININKAS 1450
4. Steponas VENCKUS 1383
5. Vidas KAROLIS 1367
6. Henrikas GALINAUSKAS 530
7. Monika ŽVINKLYTĖ 495

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

1. Artūras RAZBADAUSKAS 2632
2. Aušra PACEVIČIŪTĖ 2454
3. Andrius DOBRANSKIS 2107
4. Andrius PETRAITIS 1895
5. Ugnius RADVILA 1799
6. Laura ŠALTYTĖ-VAISIAUSKĖ 981
7. Aidas KAVECKIS 938

Liberalų sąjūdis

1. Saulius BUDINAS 1455
2. Edmundas KVEDERIS 1336
3. Saulius LIEKIS 1103

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

1. Jurandas ALTUCHOVAS 960
2. Algimantas ŠNIEPIS 889
3. Raimondas TAMOŠAUSKAS 830

Lietuvos socialdemokratų partija

1. Vytautas GRUBLIAUSKAS 776
2. Romaldas SAKALAUSKAS 708
3. Arvydas CESIULIS 595

70 Comments

  1. Nu jei

    dar yra žmonių, nesuvokiančių, nemąstančių, nematančių, kokią žalą per 2m. (gal ir per visus 33m.) padarė konservai, liberalai, socdemai, laisviečiai, tai jau ir nebesuvoks.

    Reply
  2. Anonimas

    Blogai, jei Vaitkus. Žmonės jam nerūpės, galės toliau kentėti taršą ir triukšmą. Petrošius bent čia palaikytų žmones.

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Šaukštai po pietų. Abu variantai žada pokyčius į bloga. Vaitkus būtų tinkamesnis, bet kokia jo palyda? Kas per paukštis Petrošius, žinom iš jo biografijos. Tai ką daryti? Nieko, atkentėti dar vieną kadenciją. Išgyvensim, kaip išgyvenom, išrinkę „komitetininką” Grubliauską praeitą kartą.

    Reply
    • Nesupratau dėl palydos

      Kas blogai ? Gimnazijos direktorė ? Dramos teatro direktorius ? Mokyklos pavaduotoja ? Porą verslininkų ? Ar Petrošiaus palydoje nėra verslininkų ? Mano Petrošiaus palyda kelia daugiau klausimų ir abejonių .

    • pupuliui

      Ar tu irgi užsinorejai padaryti oralinį…??

  4. Tik už Petrošių, jeigu rūpi Klaipėda

    Visi turintys smegenų NEbalsuos už Vaitkų.

    Reply
    • O kodėl manote , kad Petrošiui

      rūpi Klaipėda ? Jis jau buvo kartą su liberaliu Grubliausko komitetu išrinktas į miesto tarybą ir ? Paliko liberalius , nukeliavo pas konservatorius , paskui į seimą ! Ir visai jam klaipėdiečiai bei Klaipėda nerūpėjo . Todėl aš balsuosiu tik Vaitkų .

    • to "o kodel manote......"

      O vel išlindo P.Gražulio gaujos gerbeja !

    • Ir vėl pletkini ?

      Mąstyti nesugebi pupuliuk ?

    • cha..cha..

      Kelis kartus teistai bobai visi aplinkui pupuliukai?

    • cha cha , atvirai bukagalvis pletkininkas

      pupuliuk esi 🙂

  5. Ne konservatorius

    Nelabai mėgstami tie konservatoriai, bet šiu atveju reikia rinktis iš 2. Balsuosim už Petrošių. Mano nuomone, visai nereikia Klaipėdai, kad Udovickis ir kiti iš rytų būtų mero šešėliniai patarėjai.

    Reply
    • matematika

      Kas dirbs su konservatoriais Klaipėdoje, jei laimės Petrošius? Vaitkaus komitetas ne, nes Petrošius jau prisikalbėjo „oligarchai, uostininkų interesai”. Žemaitaitis – irgi ne. Nes jis taip pat su rusais draugauja, be to Zuokas neleis. Girskienės (Karbauskio) berniukai – ne, nes jie niekada su konservais nedraugavo. Lieka 3 Budino liberalai + 3 Kongo „socdemai”? Net ir geriausiu atveju niekaip nesigauna Tarybos dauguma. Bet nereikia tiek toli žiūrėti. Jei už Vaitkų pirmame ture balsavo 12000, o už Petrošių 10000, tai iš kur konservai 2 ture dar balsų paims? Socdemų, Žemaitaičio, Girskienės, Puteikio rinkėjai balsuos už konservus? Niekada gyvenime 🙂 Nesusipykusiems su protu jau aišku, kas bus Klaipėdos meru.

    • Hasts

      100 pro. Pritariam !!!

    • Ir vėl tik patryjotų pletkai ?

      jūs su tais rytais visai nupušote ? Nežinote kokios yra sankcijos ir kas jas kontroliuoja ? Ar kažkoks ponas Udovickis, jus patryjotus , taip yra išgąsdinęs , kad iki šiol aikčiojate ir nesugebate mąstyti 🙂

  6. Dainelė

    Už Vaitkų aukštaičiai, už Vaitkų žemaičiai, už Vaitkų visa Klaipėda.

    Reply
    • jprst

      Uz Vaitkų gali balsuot tik pardavę Lietuvą išdavikai

    • Anatolijus Šiliauskas

      Tam jprst. Tu kažkoks kaip supratau J.PIRST persk ir toliau grubliauskas perdė 12 metų. Ir ką išperdė???

  7. Nuomonė

    Garantuoju, balsų perskaičiuoti niekas neleis, galimai yra ką slėpti. O dėl antro turo, jei rezultatų neklastos, meru bus Vaitkus. Vaitkus, norėdamas išvengti balsavimo klastojimo, turi stebėtojais samdyti žandarus. Ypač svarbu garantuoti skaidrų išankstinį balsavimą, ten vyksta įdomūs dalykai, reikia nepaleisti vienų konservatorių atstovų, taip bus ramiau.

    Reply
    • TAIP

      Nusamdykit FSB…?

    • Pritariu

      Svarbu stebėti, kur laikoma savivaldybėje balsavusių balsai iki urnos atidarymo, ar kas prie jos neprieina, stebėti, kaip balsuojama ligoninėse (Razbadausko ryšiai su Petrošiumi), kaip galiausiai balsai skaičiuojami.

  8. Klp.siaurine dalis

    Pirmame ture nebalsavau taciau dabar busiu priverstas nes Lietuvoje nera nieko blogiau uz konservatorius ir visokius ten …..alus……

    Reply
    • chi...chi

      Absoliučiai visiems dzin už ka tu balsuosi….

  9. taigi

    Pagalvojau,kad neturime teisės kritikuoti, kas balsavo už Žemaitaitį ir Vaitkų,juk rusakalbiai irgi turi teisę balsuoti,mūsų piliečiai, juk nebuvo titovo ar kito…Beje,Vilniuje Gražulis aplenkė net 3 kandidatus..juokaisi visas Vilnius,taip kad čia tik gal gydytojai galėtų tokius atvejus paaiškinti.

    Reply
  10. jprst

    Komentuoju, nes sergu dėl savo miesto ir miestiečių , noriu kad mieste būtų šeimininkas, ne parsidavėlis ruzams . Vien vakarėlis Tumos viešbutyje aišku, kieno pinigai … nelipkite ant to grėblio, jau laisvinom lietuvą, negrįškime atgal. Pasidomėkite iš kieno pinigų Vaitkus reklamą nusipirko, t.y.plakatus mieste, jis arba Žemaitaitis??????????????????????????????

    Reply
    • Išvada

      Jūsų komentaras ant tiek kvailas, užsakytas, kad nėra ką ir kritikuoti.
      Tik nesuprantu, kaip jūsų užsakovai nesurado ką pasamdyti, kad komentaras būtų subtilesnis, protingesnis, ne toks primityvus.

    • Išvadai

      Primityvus,truksta subtilumo????Gal todel kad nepapirktas???iš kur tokios šlapios fantazijos pas pati,kokia čia pačio deagnoze tada?Jeigu źmogus turi savo nuomuone ko čia užsipulti su savo nusipezejimu.

    • Anatolijus Šiliauskas

      Tam IŠVADAI Tavo retorika nepakartojama”šlapia fantazija”. Kaip dažnai keiti pampersus geriau pasakyk man… „Iš ryto skauda galvą/ buvau uždaręs jušką/ dėl uždarytos fortkės/ jaučiu negerą kvapą/ ” . Vienu ždžiu tavo komentaras šūdu smirda.

  11. grikių_košė

    Nes tik valstybėje, kur atvirai UA surenkama 14 milijonų, yra renkami prorusiški kandidatai..

    Reply
  12. jprst

    Vaitkaus vakarėlis Tumos viešbutyje, o Tuma kas Klaipėdoje su baltarusiskom trąšomis, lietuviai renkasi parsidavelius ruskynui

    Reply
    • Taigi

      Atydžiau pažiurejus foto tame vakarelyje,kažkokie visai nelietuvišku veidu asmenys,užsieniečiai iš rytu,truko ten tik dar gal Kadyrovo.

    • Anatolijus Šiliauskas

      Tam J.PIRST Persk iki vidurių paleidimo. Užlipo dvi silkės į obelį…. Ar tu turi automobilį….Kas atsakys man…..Išpersk žodžius BALTARUSIŠKOS TRĄŠOS.

  13. Hasts

    Vaitkus su karbauskininkais buvo, su visom baltarusiskom trasom, Jei klaipėdiečiai pasirinks patį prasciausia pasirinkimą iš visų prasčiausių, tai liūdna, nes jus renkatės ir vėl ruskyną, smirdantį ruskyną

    Reply
  14. Gintaras iš pajūrio

    Jei bus išrinktas A. Vaitkus, o taip ir bus, tai bus didžiulė dovana Klaipėdai. Principingų ir teisingų žmonių mūsų Lietuvėlėje yra deficitas, kurio iš svetur neatsiveši. Norite teigiamų permainų – bus. A. Vaitkus turi šį potencialą – dirbančius visada palaikys ir nesitaikstys su stagnatoriais ir plaukiančiais pasroviui ar imituojančiais „darbą”.

    Reply
    • Klausimėlis

      Kas vadovavo uosto direkcijai, kai miesto centras buvo teršiamas geležies rūdos dulkėmis?

    • skaitytojas

      Neduok Dieve, jaunima stada tikrai bėgs iš Klaipėdos.Nereikia mums uosto oligarchų rėmėjų,oi ne..pamename viską

  15. Klaipėdskas

    Svarstyklės krypsta profesionalų pusėn. Vaitkus turi tikrą viziją, konkrečius planus, patirtį, nebijojo susitikti su paprastais gyventojais ir betarpiškai atsakyti į jų klausimus. O tą pedopartijos klapčiuką lai pasiima Anūkas globoti. Už kokius kvailus reikia laikyti rinkėjus, pasakojant, kad Petrošių ĮKALBINĖJO!!! eiti į rinkimus. Klounai.Na ir pagaliau tą nusenusią džiazuojančią liberatų iškamšą, keičiančią skūrą, žmonės pasiuntė ten, kur jau seniai reikėjo.

    Reply
  16. Algis

    Baigesi pagaliau Grubliausko mero pareigos.Tiek per paskutinia kadencija Klaipeda nuvare i bedugne.Tikiuos,kad tikrai bus geresnis meras uz ta buvusi.Linkiu naujam merui i komanda pasiimti daugiau jaunimo

    Reply
    • Verslininkas

      Tai kad A. Vaitkus, lygtai jokiu verslu, nei su Rusija, nei su kažkuo kitkuo neužsiminėja.

  17. Klaipeda

    O kaip isivaizduojate Klaipeda „svaria”, tiesiog „melyna” nuo auganciu prekybos centru, ir valdziazmogiu vilu. Kur pazadetu darbo vietu kurimas, jei musu mieste samdomi „Kauno tiltai”, kur atpigusios dujos nes turime „duju gelda”, kur pietines miesto dalies „pragertas” naujos vandenvietes projektas. Salligatvius grazina, medzius sodina kad grazu ” nuvargusiems” valdziazmogiams nuo aferu patogu butu atvykti ir leisti laika dovanotose vilose, patustinant mokesciu moketoju kisenes. Ispyskint visus be pasigailejimo!

    Reply
  18. FAKTAS

    Paklauskit tik Vaitkaus : Kieno Krymas…? Ir viskas bus aišku.

    Reply
    • Fui...koks bukumas

      Atsakau – Krymo žmonių .

    • chi...

      Kokiu dar zmoniu,bukas padare.Nu kam taip draskytis su 10 komentaru,jum ka Vaitkus alga gal moka???Ka beišrinktu jusu pensija nepasikeis.

    • Ypatingai bukam

      Aš net nebalsavau už Vaitkų . Dabar balsuosiu . Man , tas klausimas ” kieno …..” yra klausiančio bukumo testas . Komentuoju , nes nuo kvailių man bloga ir tiek .

    • Ipatingai bukai

      Prietranka ir tiek.

    • Klaipėdos pilietis

      Pastebėjau ir aš tai – iš to pačio IP: 90.131.33.11 adreso skirtingais “vardais” ( o klausimas ar tik iš šio adreso tas pats žmogus rašinėja), po visais rinkimų straipsniais daug komentarų. Visi už Vaitkų, o visi kiti kandidatai blogi. Toks vaizdas, kad pasamdytas. Tokio žmogaus žinutės iškart netenka prasmės. Ramybės jums.

    • Ypatingai bukiems

      AŠ antrame ture balsuosiu už Vaitkų 🙂 Kaip kiti man nerūpi . Vaitkaus nepažįstu. Kalbėdami apie ” samdymą ” vėl tik pletkinate , kas – nieko naujo . Kvailių ir pletkininkų nemėgstu , todėl komentuoju ir ” rodau ” kur jie klysta , deja …panašu priimti faktus patryyyjotai yra nepajėgūs . Aš savo IP neslepiu , vardų nekeičiu :))) Jūs taip darote ? 🙂

    • Klaipėdos pilietis

      Jums labai rūpi, kaip kiti balsuos, nes vos tik palaiko koks žmogus kitą kandidatą, ne jūsiškį – iškart dešimtys komentarų prieš surašote.

      Ir sakote, kad nekeičiate vardų bei IP adresų ir neslepiate, bet BŪTENT tai ir darote. Iš komentarų matome. Ir vadinate kitus kvailiais. Neadekvatu.

      Jūsų žodžiai skiriasi nuo veiksmų.

      Deja, mes nesame už tą patį asmenį. Aš PRIEŠ VAITKŲ.

      Po jūsų visų komentarų dar labiau palaikau ir esu UŽ Audrių Petrošių.

      Viso gero.

    • kkjjhs

      IP: 90.131.33.11 yra Virginija Jurgilavičienė.

    • Išvada

      Pagal IP adresą matyti, kad šis komentatorius, pasirašydamas įvairiais vardais, primityviausiu būdu pila pamazgas ant Vaitkaus.
      Na, konservatoriai nuolat suranda kvailų samdinių, kurie net nesugeba gražiai pakritikuoti.

  19. Nevykėliui pletkininkui

    DATOS ! 2019-03-25Atleidžiamas Klaipėdos uosto vadovas A. Vaitkus___
    Aš ne kartą klausiau daugelio žmonių, įvairių institucijų, tarnybų įvairiausių, kurios mus prižiūri, niekada negavau nė menkiausios užuominos apie kažkokį pažeidimą arba situaciją, kuri jau de facto sukėlė kažkokius interesų konfliktus“, – pridūrė atleistas uosto vadovas________P.S. O atleido ministras R.Masiulis , tikiuosi žinote apie jį ? Buvo neva interesų konfliktas , o ne jūsų išvardintos priežastys .

    Reply
    • Nevykėliui pletkininkui kas dėl Kinijos . DATOS !

      ar net tiek nesuvoksite ? 🙂 2019 m. kovo 21 d. !!!!!!!!! Vaitkų atleido po kelių dienų !!!! ___Vykdama į Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimą, šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad, matant vis augantį Kinijos interesą visame pasaulyje ir Europoje, susitikime daug dėmesio bus skiriama globalios prekybos bei ekonominių ryšių su Kinija stiprinimui.Nes Kinija – viena iš pagrindinių ekonominių partnerių Europai“, – LRT radijui komentavo prezidentė.

      Jos teigimu, reikia bendros ES pozicijos santykiuose su Kinija.

      ____P.S. Man jau klaiku nuo patryyyyyjotų bukumo ! Liko tik pletkai .

  20. Nekrypsta, nekrypsta!

    Gal kas prisimenat, už ką tą A. Vaitkų iš KVJUD direktorių išmetė? Ir trąšas iš Baltarusijos viduryje miesto krovė, ir KLASCO taršią veiklą pro direkcijos langą asmeniškai stebėjo, ir uosto žurnalą kinų kalba leido, ir Uosto bendrąjį planą padarė, o ėmė ir išmetė. Kaip tik į merus.

    Reply
    • Na nieko sau ....

      Vaitkus dirbo uosto direkcijos vadovu KOL BUVO GALIMA ” vežti ” visokias trąšas 🙂 Buvo giriamas ir juo buvo didžiuojamasi 🙂 Nežinote ? Liberpletkininkas patryjotas ? Nenuostabu 🙂 O gal žinote pro kurį langą į taršą žiūrėtų , jei būtų išrinktas meru liberkonservatorius ? 🙂 Klaiku ….kritinis mąstymas išnykęs ?

  21. Gyventojas

    Kiek reikia turėti galvoje vingių , kad buvusio uosto direktoriaus darbą sieti su kandidatu į miesto merus p. Vaitkų. Kai p. Vaitkus dirbo VJU direkcijoje, uostas buvo pirmaujantis tarp ES uostų, o kas dabar, kai koncervatoriai valdžioje, uostas tapo AB, greitai savo draugams bus parduotas už kelis Euriukus ir taps UAB, o tada uostysit klaipėdėčiai ne tokią smarvę, nes atėjūnams nesvarbu gyventojų norai ir sveikata, svarbu pinigai ir tik pinigai, kas būdinga dabartiniams koncervatorių valdžiažmogiams.

    Reply
    • Taip taip taip !!!!

      Privatininkai spjaus į visokius visuomenininkus , nes jiems reikės pelno ! Galėsit aimanuoti ” iškelti uostą ” ir dar labiau dusti nuo taršos ! Uostu Lietuvos valstybė didžiuojasi , tik patryyyyjotai aimanuoja . Taip , verslas turi būti atsakingas , bet ….Gal konservatorius Petrošius turi ” uosto vartų ” raktus ir gali juos užrakinti , jei būtų išrinktas ? Totalus bukumas jei nesuvokti atviro populizmo , patryyyyjotai .

  22. Nuomonė

    Pirmam ture balsavau ir antram balsuosiu už Arvydą Vaitkų. Iš tų kandidatų, kurie buvo, jis geriausias, yra kompetentingas, santūrus ir gerbiantis kitus žmogus, geras vadovas, tą įrodęs savo realiais darbais. Visos spekuliacijos uosto įtaka, tarša ir pan. dalykais yra NESĄMONĖ, politinių oponentų nuolatinė migla, pučiama į akis naiviems rinkėjams. Bet dauguma nesame kvaili, kad tikėtume tokiais miglos pūtikais. Protingi supranta, uostas yra šalies strateginis objektas, jis buvo ir bus, o jei jo nebus, Klaipėda virs į bažnytkaimį. Ir kažkiek taršos bus, ją reikia mažinti, keisti uosto veidą, tačiau Lietuva negali likti be jūrų uosto, jokios Būtingės neatstos Klaipėdos dydžio ir galimybių. Dėl to labai juokingi yra konservatoriaus Petrošiaus pareiškimai apie kažkokį telkimąsi kovai prieš uosto verslininkus ir pan. Kaži ką pats yra nuveikęs šaliai ir miestui naudingo, kiek darbo vietų sukūręs, kiek mokesčių sumokėjęs, prisidėjęs prie BVP? Tegul pristato. Uoste vystyti verslą nuolat kintančiomis rinkos sąlygomis reikia sugebėti, ne kiekvienam išeina. Užtat garsiai rėkti užsilipus ant bačkos gali daugelis. Ir įsidarbinti KRATC-e nėra sudėtinga 🙂

    Reply
  23. tik už Arvydą Vaitkų

    Petrošius išrinktas su Grubliausku, pabėgo pas konservatnikus, tada pabėgo į seimą. Ką jis padarys? uždarys uostą, sunkains taršą? Audrius išlindo dabar kaip populistas ir megalis, deja

    Reply
    • Vata

      Dzin kas kur bega,dabar daug kas bega kai tik pamato bardaka..!!!!!

  24. negi politologei neaišku?

    Žemaitaičiui balsus atidavė prokremliški veikėjai, buvę rusų aljanso rėmėjai ir maršistai.

    Reply
    • Feee....

      nustokite pletkinti . Darotės šlykštūs . Kas dar liko neapkaltinti – ” balsavo rusakalbiai ” ? LVŽS , Vaitkų , dabar Žemaitaitį ? Pagaliau rusakalbiai yra Lietuvos piliečiai , jei turi teisę balsuoti ! Žinoma jums labiau tinka įtariamieji pedofilija ar stumiantys mažo kiekio narkotikų dekriminilizavimą ? Prakeikti kiršintojai . Jokių konservatorių vien todėl .

    • To feee

      Labiau kaip Blinkevičiute ,niekas kiršint nemoka.

  25. Anonimas

    Didžioji politologė sakė, kad atrame ture bus dudorius, bet kažkaip jo čia nematyti. Gal nebespekuliuokite informacija, kaip ir pridera tikram žurnalistui.

    Reply
  26. Anonimas

    Didžioji politologė save laiko labai reikšminga , žmonės nėra tokie kvaili , jie patys nuspręs už ką balsuoti , nesvarbu ar rinkėjas rusakalbis ar lietuvis . Nereikia sakyti kur krypsta svarstyklės , žinom ir be jūsu kam atiduoti savo balsa .

    Reply
  27. L.

    Vaitkus – žmogus, kuris buvo atvirai remiamas baltarusiškų trąšų magnatų. Aha, tų pačių, kurie dabar džiaugiasi kratomis dėl galimo sankcijų pažeidimo. Vaitkui laimėjus, Klaipėdos uostas taps dar rizikingesne vieta sankcijų klausimais. Ir taip nusprendė ne kažkokie sąžinės deficito kamuojami verslininkai, o patys klaipėdiečiai. Užsusime nuo taršos ir pramonės.

    Reply
    • Darotės eiliniai ....pletkininkai

      Kaip pasikeistų ” tarša ” jei meru išrinktų Petrošių ? 🙂 Gal uostas išnyktų ? O apie atvirus rėmimus , prašyčiau konkrečiai . Manęs niekas nerėmė ir nerems , aš balsuosiu už Vaitkų . Petrošius turėjo galimybę dirbti miestui . Kartu su liberaliu Grubliausku buvo išrinktas į miesto tarybą . Kodėl perbėgo pas konservatorius , o paskui į seimą ? Nepasitikiu , manau reikia tik mero posto . Darbų jokių miestui nei padarė , nei padarytų .

  28. Jonas

    Keistai komentuoja politologė, del Vaitkaus labai daug klausimų.Sąsajos du uostininkais ir trąšų vežėjais.

    Reply
  29. Anonimas

    „Didžioji politologė“ nesugeba paaiškinti Laisvės ir teisingumo sąrašo sėkmės… Kas tai: 18 proc. klaipėdiečių nesusigaudymas ar elementarus kvailumas?

    Reply
    • Paprasta

      Vatiniai debiliukai, su auksinės žuvelės atminties ilgumu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This