Nueinanti valdžia ruošia dovaną futbolininkams

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį vienbalsiai pritarė, kad būtų pakeista sporto klubų finansavimo tvarka ir į savivaldybės biudžeto pinigus galėtų jau pretenduoti ir VšĮ „Neptūno futbolo klubas“. Kartu toks pakeitimas būtų naudingas ir regbio klubui „Kuršiai“.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad pernai VšĮ „Neptūno futbolo klubas“ kreipėsi į savivaldybės politikus prašydamas pakeisti Sporto programų projektų finansavimo sąlygų aprašą, kuriame numatyta, kad į Reprezentacinių Klaipėdos miesto sporto komandų dalinį finansavimą gali pretenduoti tik komandos, žaidžiančios Lietuvos aukščiausioje lygoje (Lietuvos čempionate). O klubas dabar žaidžia Lietuvos futbolo federacijos I lygoje.

Pristatydama parengtą atitinkamą sprendimo projektą Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė patvirtino, kad  „klausimo priešistorė” yra susijusi būtent su futbolininkų kreipimusi.

„Futbolo šaka ženklų pokytį per pastaruosius dvejus metus padarė. Nuo 2021 metų apie 400 vaikų daugiau lanko futbolo užsiėmimus, ne visi jau ir patenka dėl infrastruktūros stokos. Reikia finansavimo, kad klubas pereitų į A lygą”, – sakė tarnautoja.

Pasak jos, jei savivaldybės Taryba pritars tokiam pasiūlymui, dar šį pavasarį bus galima skelbti papildomą kvietimą į Reprezentacinių Klaipėdos miesto sporto komandų dalinio finansavimo programą. Į jį galėtų jau pretenduoti ir regbio klubas „Kuršiai”, žaidžiantis aukščiausioje lygoje.

„Mes gi patys įpareigojome parengti tokį projektą”, – sureagavo komiteto narys Rimantas Taraškevičius į pirmininko Aido Kaveckio klausimą, ar kas turi kokių pasiūlymų, klausimų.

Komitetas sprendimo projektui pritarė bendru sutarimu. Galutinį žodį dar turės tarti visa miesto Taryba.

VšĮ „Neptūno futbolo klubas” dalininkai yra Sigitas Ambrazevičius, Tadas Vaitkus ir Kęstutis Ivaškevičius.

Klubas praėjusiame sezone užėmė antrą vietą – iškovojo 19 pergalių, penkias rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė šešis pralaimėjimus. Nuo čempione tapusios „DFK Dainava” klaipėdiečiai atsiliko penkiais taškais.

2 Comments

  1. Reikia padėti

    Iš ko gi jie gali išsilaikyti, tik iš rėmėjų ir savivaldybės, kol žemoje lygoje žaidžia ir rėmėjų nelabai yra, reikia prasimušti į A lygą, savivaldybė turi jiems padėti, nes gėda Klaipėdai neturėti futbolo komandos A lygoje !

    Reply
  2. .....

    Aš nesutinku. Tegul išsilaiko patys . Stebėsiu kaip balsuos miesto tarybos nariai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Klaipėdos „Kuršiai“ – Iššūkio taurės nugalėtojai 

Klaipėdoje įvyko 7-ojo Lietuvos vyrų regbio čempionato pirmasis turas – Iššūkio taurė. Šiame ture pirmąsias tris vietas užėmusios komandos keliauja ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This