Palanga Kovo 11-ąją minės trankiai

Regionas

Palanga Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną minės jaunatvišku ritmu – į pasirengimą artėjančiai šventei įsitraukė ne tik Palangos kultūros ir jaunimo centro kolektyvas, bet ir miesto ugdymo įstaigos. Išskirtinę nuotaiką kuria trispalvėmis padabintas jūros tiltas, o savaitgalį šventiškai nuspalvins Palangoje bei Šventojoje vyksiantys koncertai.

Pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorės Vitos Petrauskienės, planuojant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos renginius, labai norėta sujungti įvairaus amžiaus žmones, parodyti, kaip gražiai persipina skirtingų kartų puoselėjamos tradicijos.

„Todėl šventiniuose renginiuose išvysime įvairaus amžiaus atlikėjus, gyvenančius bei kuriančius Palangoje ir Šventojoje. Siekiame, kad šią išskirtinę mūsų šaliai dieną šventinę nuotaiką pajustų visi – ir maži, ir dideli“, ­– pranešime cituojama V. Petrauskienė.

Pirmasis Kovo 11-ajai skirtas renginys žiūrovus sukvies jau Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse – kovo 10 d. muzika skambės Kurhauze. Į šventinį maždaug valandos trukmės koncertą „Atsiremti į Tave, mano Lietuva“ penktadienį 16.30 val. pakvies Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos pedagogai.

Kovo 11-oji prasidės su malda Lietuvai. 11 val. šv. Mišios už Lietuvą bus aukojamos Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje, o Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje už Lietuvą bus meldžiamasi 12 val.

Pasibaigus šv. Mišioms, bus pagerbtas Nepriklausomybės Akto signataro ir buvusio Palangos miesto mero Algimanto Vinco Ulbos atminimas – ant jo kapo bus padėtos gėlės bei uždegtos atminimo žvakutės.

Netrukus šventinė nuotaika pasklis ir Palangoje, ir Šventojoje.

Po vidurdienio, 13 val., visi laukiami Šventosios pagrindinės mokyklos salėje, kurioje savo pasirodymais žiūrovus džiugins jungtinis įvairių jaunimo kolektyvų koncertas „Mano Lietuva“.

Koncerte dalyvaus Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos saksofonistų ansamblis, šokių studija „Svivelis“, Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos mokiniai, Palangos Šventosios lopšelio-darželio „Sigutė“ vaikai ir kiti.

Po pietų, 16 val., Kurhauze vyks pagrindinis Kovo 11-osios minėjimo koncertas „Skambėkime Lietuvai“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui bei Palangos 770 metų minėjimui. Renginio metu žiūrovų laukia įspūdingas jungtinis tautinių muzikos instrumentų orkestro „Trimitatis“ bei Palangos kultūros ir jaunimo centro kamerinio choro pasirodymas.

„Džiaugiamės, kad šiemetiniame šventiniame koncerte pavyko puikiai suderinti liaudies instrumentinę ir šiuolaikišką muziką – bendrų sąlyčio taškų rado „Trimitatis“ ir Palangos kamerinis choras. Bus tikrai įdomus ir labai gražus koncertas“, – sakė V. Petrauskienė.

Palangiškiai ir miesto svečiai kviečiami pasipuošti lietuviška atributika ir aktyviai dalyvauti šventiniuose renginiuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šventojoje - 9-asis baikerių festivalis

Jau devintus metus iš eilės Šventojoje vyksiantis tarptautinis baikerių paplūdimio ir muzikos festivalis „Beach Bike Fest“ skelbia šių metų programą. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This