„Kad tave žąsis”

Kultūra

Kad ir kaip būtų keista, tačiau pavasarį, kai viskas sužaliuoja ir žydi, neretai pasireiškia sezoninė depresija.

XXI amžiuje depresija tapo jaunų žmonių liga, tad kalbėti apie ją, išmokti atpažinti savo ir artimo žmogaus jausmus, analizuoti liūdesio, džiaugsmo, laimės priežastis svarbu jau su mažais vaikais. Tėvai ne visada išdrįsta, žino ir moka kalbėti su vaikais sunkiomis temomis, tad Klaipėdos lėlių teatras ateina jiems  į pagalbą.

Gegužės 19-20 d. paskutinė šio sezono Klaipėdos lėlių teatro premjera – spektaklis „Kad tave žąsis“ pagal Martos Gusniowskos pjesę – kviečia šeimas paprastai ir šmaikščiai panagrinėti, kodėl mes kartais liūdime ir kaip tapti laimingais.

Pagrindinė M Gusniowskos pjesės herojė Žąsis gyvena liūdesy. Ji nebemato gyvenimo prasmės, jaučiasi nelaiminga ir nemylima. Kai į vištidę įsisuka Lapinas ir renkasi vištą vakarienei, ji pasisiūlo, kad ją suėstų. Lapinas atsisako, tačiau spiriamas pasiūlo supažindinti Žąsį su savo geru bičiuliu Vilku. Gal jis nepasididžiuos tokiu kąsniu. Taip prasideda ilga ir įdomi jų kelionė, gyvenimo prasmės paieškos.

Pasak spektaklio „Kad tave žąsis” dailininkės ir režisierės, Klaipėdos lėlių teatro kūrėjos Gintarės Radvilavičiūtės, M. Gusniowskos pjesėje sudėtinga tema, stipri daugiasluoksnė dramaturginė medžiaga apie miško gyventojus pateikta labai paprastai ir su humoru.

„O kas yra prasmė? Tai, kas vienam žmogui prasminga, kitam – beprasmiška, tai kas vienam – gera, kitam – bloga.  Man atrodo, kad žmogaus gyvenimo prasmė yra būti laimingam ir džiaugtis gyvenimu, tobulėti, kurti ir duoti ką nors vertingo kitiems, tačiau kiekvienas žmogus gali atrasti savo gyvenimo prasmę ir ji gali būti visai šalia, kartais ten, kur mažiausiai to tikiesi”, – pranešime spaudai cituojama G. Radvilavičiūtė.

Gyvybę spalvingiems spektaklio „Kad tave žąsis“ herojams suteikė Klaipėdos lėlių teatro menininkai Renata Kutaitė Raudonienė, Vytautas Kairys, Monika Mikalauskaitė, Kęstutis Bručkus. Muziką kūrė Donatas Bieliauskas (Donis), dekoracijas konstravo Karolis Makauskas, pjesę iš lenkų kalbos vertė Mindaugas Valiukas.

Spektaklis sukurtas bendradarbiaujant su Lenkijos kultūros institutu ir skirtas vaikams nuo 5-erių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This