Kas nori būti Klaipėdos universiteto ligoninės vadu?*

Spyglys

Spyglys
2023-04-28

Komentarų: 4

Lietuvos medikų dienos proga Spyglys iš patikimų šaltinių gavo visą dešimtuką tų, kurie pakartotiniame Sveikatos apsaugos ministerijos surengtame realybės šou bando šturmuoti naują aukštą ir itin svarbų postą – keleriems metams padėti savo minkštąją ant Klaipėdos universiteto ligoninės vyr. gydytojo kėdės.

Dygliuotasis pirmiausia turi nuliūdinti tuos, kurie mano, kad nėra nieko pastovesnio už laikinumą – laikinojo Jono tam sąraše nėra.

Kartu iš jo tampa aišku, kad vienas dalykas yra Klaipėdoje yra nepajudinamas – sąraše, žinoma, kad yra į aštuntąją dešimtį prieš keletą metų įkopęs profesorius Kim ir Vinsas.

Taip pat iš šio sąrašo galima daryti prielaidą, kad mūsų miestelyje po šio konkurso gali susiformuoti naujas stiprus galios centras – darni ir graži vicemerės bei naujojo vyr. gydytojo šeima. Tik va, kai kurie pikti liežuviai jau seniau kalbėjo, kad vicemerės vyrui koją gali pakišti Lolita, bet ne ta iš Nabokovo romano, o bendradarbė tame pačiame alma mater.

O po ilgamečio mero patraukimo nuo valdžios, matyt, nebejauku pasidarė vienai orinei mokesčių mokėtojų pinigų įsisavinimo kontorai vadovaujančiai Grubliauskienei, bet ne Ingai. Tad ji dabar bando daryti tokį staigų karjeros šuolį, bet, ko gero, patrūks bešokdama taip aukštai.

Įdomiai sąraše atrodo ir savo laiku be jokių sąlygų ramybės Sąlygai nedavęs ir vėliau į Jungtinę Karalystę emigravęs kardiologas.

Yra čia pora pavardžių ir iš sostinės, viena iš Krabolando, kurias Spyglys išgirdo pirmą kartą (matyt, žmonės yra įsitikinę, kad savam krašte pranašu nebūsi). Apie du vardus turintį abdominalinį (pilvo) chirurgą, proktologą, endoskopuotoją Spyglys irgi išgirdo pirmą kartą.

Silpnybės gražioms ir protingoms moterims neslepiančiam Spygliui labiausiai sąraše patinka viena profesoriui Kim ir Vinsui pavaldi neurologė. Bet gražios bei protingos gi ir Lolita, ir Grubliauskienė, tad sunku bus ministrui, oi sunku.

O už ką statote, jūs, gerbiami skaitytojai?

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

4 Comments

  1. Pakentėkime, pasodins

    Reikėtų tą postą atiduoti mūsų patriarchams: daugiau 40 metų vadovo kėdėje išbuvusiam kaip Kim Vincui ir Palaikomosios Danguolei. Amžini. Už tokį Leonidą Brežnevą amžinesni ir nepakeičiami. Bulves jau greit sodins, ką nors ir į tą sujungtą ligoninių” darinį” pagliau pasodins.

    Reply
  2. Dalia

    Medikas turintis pavardę, panašią į stalo žaidimo pavadinimą, nepretenduoja?

    Reply
  3. Joriui

    O tai kaip pasireiškia “kardiologas puikus kompetetingas”? Jug rašoma kad Jungtinėje karalystėje dirbo, kompetencija matuojama kad ne Lietuvoje dirbo , o UK? Kur galimai dėl kompetencijos stokos išstojus UK is EU sąjungos ir teko palikti kardiologiją?, ar dėl to kad per didelė kompetencija minimo asmens, o UK pasidarė per žemas lygis? O gal galimai ir kardiologija nusibodo pasiekus dangų UK ir bandoma mestis į nauja vadybinę sritį Lietuvoje?

    Reply
  4. Joris

    Už Audrių Šimaitį. Kardiologas puikus, kompetentingas, šviesulys šioje gadynėje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This