Marinos projektui sukurta darbo grupė

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-06-08

Uosto direkcijai jau įsibėgėjus įgyvendinant uosto pietinių vartų projektą, kurio metu numatoma įrengti ir mariną, miestas su savo užduotimi – suplanuoti reikiamą infrastruktūrą žemyninėje dalyje – vis dar dorojasi sunkiai.

Tad Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus iniciatyva į pasitarimą buvo sukviestos visos suinteresuotos pusės – Uosto direkcija, architektai, projektuotojai, buriuotojų, irkluotojų, Vidaus vandens kelių direkcijos atstovai.

Anot savivaldybės pranešimo, susitikimo metu išsakytos nuomonės, kad siekiant suprojektuoti kokybišką ir lūkesčius atitinkančią infrastruktūrą, reikalinga galimybių studija bei architektūrinis-urbanistinis konkursas. Norima, kad procesas judėtų kiek įmanoma sparčiau, tačiau būtina išlaikyti kokybę.

„Visa infrastruktūra turi tarnauti ne tik jachtų ir laivų savininkams, buriuotojams, irkluotojams, bet ir Klaipėdos gyventojams. Tokio pramoginio uostelio atsiradimas ypač aktualus pietinėje miesto dalyje įsikūrusiems klaipėdiečiams – turime užtikrinti naują galimybę prieiti prie vandens, Kuršių marių, persikelti į Smiltynę, nukeliauti iki Baltijos jūros. Rekreacinės zonos prie vandens pietinėje miesto dalyje ypač trūksta, gyventojai, turėdami šalia Kuršių marias, dabar vis tiek yra priversti važiuoti per miestą, kad pasiektų kokybiškas poilsio erdves šalia vandens. Mūsų siekis, kad šio disbalanso nebeliktų“, – sako A. Vaitkus.

Jo iniciatyva sudaroma darbo grupė, į kurią deleguoti atstovus bus kviečiamos visos suinteresuotos pusės. Darbo grupės užduotis – parengti veiksmų programą, numatant konkrečius darbus, terminus bei atsakomybes.

Projektiniai pietinių uosto vartų pasiūlymai visuomenei buvo pristatyti dar pernai gegužę. Tuo metu miesto politikai paskutinį kartą apie marinos reikalus diskutavo tik pernai rugsėjį – jie buvo aptariami Miesto lėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu. Tada komiteto nariai bendru sutarimu kreipėsi į Savivaldybės administraciją, kad ši detaliai pristatytų savo veiksmus įgyvendinant šį projektą.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Dešimtyje Klaipėdos mokyklų atsiras cigarečių detektoriai 

Atlikusi bandymus dviejose uostamiesčio mokyklose Klaipėdos savivaldybė nusprendė šiemet dešimtyje tokių įstaigų įrengti įprastų ir elektroninių cigarečių detektorius. Teigiama, kad ...
2024-05-24
Skaityti daugiau

Miestas

Tęs darbus dubliuojančioje gatvėje

Klaipėdos savivaldybė praneša po pertraukos numatanti tęsti prieš dvejus metus pradėtus bei vėliau sustabdytus gatvės, dubliuojančios Liepojos gatvę, privažiuojamojo kelio ...
2024-05-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Įtarimai pasirodžius girtai darbe – dar vienai direktorei 

Klaipėdoje per pastaruosius metus fiksuotas dar vienas atvejis, kai švietimo įstaigos vadovė darbe pasirodė galimai neblaivi. Tokie įtarimai dabar krito ...
2024-05-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This