Išrinkta Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdyba (0)

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-06-12

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša, jog jos stebėtojų taryba išrinko naują įmonės valdybą.

Į pirmąjį posėdį pirmadienį susirinkusi valdyba rinko valdybos pirmininką, kuris pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymą skiriamas ir bendrovės generaliniu direktoriumi. Juo išrinktas ir toliau pareigas eis dabartinis bendrovės vadovas Algis Latakas. Jis direkcijoje dirba nuo 2020 m. birželio 15 d.

Išrinkus valdybą užbaigiamas organizacijos valdymo struktūros pokytis, numatytas įmonės pertvarkos į akcinę bendrovę metu.

Užbaigus vidinę valdybos narių atranką, iš įmonės darbuotojų išrinkti 4 iš įstatuose numatytų 5 valdybos narių. Uosto direkcijos valdybos nariais išrinkti bendrovės generalinis direktorius A. Latakas, infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė, ekonomikos ir finansų direktorius-vyriausiasis finansininkas Martynas Armonaitis bei Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Džiugas Šaulys.

Pranešama, jog iš viso atrankoje dalyvavo septyni pretendentai, o siekiant stiprinti organizaciją ir darbuotojų kompetenciją, penktas valdybos narys bus renkamas artimiausiu metu skelbiant išorinę atranką.

Valdyba išrinkta ketverių metų kadencijai. Nuo 2023 m. sausio 2 dienos Uosto direkcija pertvarkyta į akcinę bendrovę, visos Uosto direkcijos akcijos priklauso valstybei. Įmonės veiklą ir valdymą prižiūri penkių narių Stebėtojų taryba, sudaryta iš trijų nepriklausomų narių, vieno Susisiekimo ministerijos atstovo ir vieno Klaipėdos savivaldybės atstovo.

INFORMACIJA

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra viena didžiausių susisiekimo sektoriaus valstybės valdomų įmonių. Įmonė teikia viešąsias paslaugas eksploatuojant Klaipėdos valstybinį jūrų uostą ir valdant uoste esančius valstybei nuosavybės teise priklausančius objektus, užtikrinant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto funkcionavimą ir konkurencingumą rytinės Baltijos jūros pakrantės regione. Uosto direkcija yra atsakinga už uosto vystymą, infrastruktūros tobulinimą ir uosto veiklos administravimą bei saugią laivybą uosto akvatorijoje.

2022 m. Uosto direkcijos pajamos siekė 60,7 mln. Eur, uždirbo 24,48 mln. Eur grynojo pelno.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Uosto direkcija reiškė nepagrįstas pretenzijas latviams 

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Uosto direkcija buvo neteisi reikalaudama pinigų dėl neva Latvijos kompanijos BMGS netinkamai vykdytų įsipareigojimų. Teismą ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Transportas

Pradedamos pietinio aplinkkelio projekto planavimo procedūros

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis pateikė Vyriausybės nutarimo projektą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš uosto akvatorijos iškastą gruntą bus galima panaudoti uosto infrastruktūrai plėsti

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pakeitė Grunto kasimo jūrų ir jūrų uostų akvatorijose ir iškasto grunto šalinimo taisykles, kuriomis papildė galimus ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This