Dviračių saugyklos sparčiai pildosi (4)

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-06-23

Norintieji laikyti dviračius prieš porą savaičių pagaliau atidarytose dviračių saugyklose, pastatytose renovuotame Rumpiškės kvartale, turėtų paskubėti – jose greitai gali nelikti vietos.

Artūro Šulco nuotr.

Antradienio popietę tik viena iš septynių saugyklų buvo tuščia, nors ir joje jau yra užsiregistravusių vietos gyventojų, norinčių čia nemokamai laikyti dviračius.

Mažiausiai populiari yra ši saugykla. Artūro Šulco nuotr.

Pasak Andriaus Samuilovo, „Klaipėdos keleivinio transporto” (KKT) direktoriaus pavaduotojo, jau yra užsiregistravę 88 vartotojai. Tai yra, rezervuota jau apie 30 proc. visų saugyklų vietų.

Artūro Šulco nuotr.

Paklaustas, ar žmonės nesiskundžia, kad gal sudėtinga yra prisiregistruoti ir naudotos šia paslauga, A. Samuilovas sako, kad tokių nusiskundimų būta tik vieno.

Artūro Šulco nuotr.

Savo transporto priemonę dviračių saugykloje laikantis Kęstutis sako, kad jam užsiregistruoti nebuvo paprasta. Tačiau yra labai patenkintas šia paslauga.

Artūro Šulco nuotr.

Saugyklose iš viso yra 210 vietų.  Jų spynos atidaromos telefonu. Naudojimo instrukcijos iškabintos ant kiekvienos saugyklos.

Artūro Šulco nuotr.

Aplinkinių namų gyventojai, norintys ten laikyti dviratį ar paspirtuką, turi pateikti prašymą, sutikti su laikymo taisyklėmis. Prašymą galima pateikti internetu (prisijungus spausti „teikti prašymą / dviračių laikymas“) arba atėjus į KKT Klientų aptarnavimo centrą (S. Daukanto 13A).

Artūro Šulco nuotr.

Specialistai stebisi, kad saugykloms pasirinkti statiniai nebuvo pritaikyti dviračiams laikyti, nors rinkoje yra pakankamai specializuotų įrenginių dviračiams saugoti. Todėl šių saugyklų eksploatacijos pradžią savivaldybei teko atidėti beveik porą metų ir išleisti papildomai nemažai pinigų, kol buvo įrengti įvažiavimai, vaizdo kameros, stovai dviračiams, elektroninės spynos, registravimo sistema ir kita.

Rumpiškės kvartalas po rekonstrukcijos yra patraukli vieta gyventi. Čia kapitališkai atnaujinta ne tik visa aplinkos infrastruktūra, bet ir renovuota dauguma daugiabučių namų, vadinamų „chruščiovkėmis”.

Žymos: | | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Dviračių saugyklos sparčiai pildosi”: 4

  1. čia reklama parašė:

    manau, kad kai užpildyta tik 30 proc. sakyti kad sparčiai pildosi, nederėtų

  2. Ciniškas liberalumas parašė:

    NEPRITAIKYTI DVIRAČIAMS ? Kam buvo nupirktos saugyklos ? Bulvėms ? ____Specialistai stebisi, kad saugykloms pasirinkti statiniai nebuvo pritaikyti dviračiams laikyti, nors rinkoje yra pakankamai specializuotų įrenginių dviračiams saugoti. Todėl šių saugyklų eksploatacijos pradžią savivaldybei teko atidėti beveik porą metų ir išleisti papildomai nemažai pinigų, kol buvo įrengti įvažiavimai, vaizdo kameros, stovai dviračiams, elektroninės spynos, registravimo sistema ir kita

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ar meras pateiks pasiūlymą mašinas vežti autobusais nemokamai?*

Kodėl dviratį nemokamai galima vežti miesto autobusu, o automobilio – ne? – pasipiktino Spyglys, girdėdamas nesibaigiančias Klaipėdos politikų diskusijas, kaip ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa laikinai nepasiekiama dviračiais

Vykstant Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako ruožo rekonstrukcijai, Neringos savivaldybė prašo keliautojų susilaikyti nuo kelionių dviračiais į Neringą. Šiuo ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Transportas

Vėl rengia „Dviratynes“

Pavasarį dviračių sezonui įgaunant pagreitį vėl rengiamas edukacinių renginių ciklas „Dviratynės“, gegužės 16 d., 18.30 val., užsuksiantis ir į Klaipėdą, ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This