„Mano BŪSTO“ klientams – žalioji elektra bendrojo naudojimo patalpų reikmėms (1)

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-07-21

Visapusę daugiabučių namų priežiūrą vykdanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ pranešė, jog namų bendrojo naudojimo patalpų reikmėms pradėjo pirkti vėjo jėgainėse gaminamą žaliąją elektros energiją. Toks sprendimas įmonės klientams esą dar ir padės taupyti bei suteiks galimybę paprasčiau atsiskaityti už bendrojo naudojimo elektrą.

Įmonė konkurso būdu atrinko ir penkerių metų sutartį sudarė su vėjo elektrinių parkus Anykščių rajone išvysčiusiomis bendrovėmis „Horreum“ ir „Ventus industria“. Pirmuoju etapu, kuris prasidėjo nuo birželio 1 dienos, žalioji energija pradėta tiekti daugiau nei pusei bendrovės klientų, o kiek vėliau ja bus aprūpinta dauguma įmonės prižiūrimų namų.

„Nuo šiol mūsų administruojamuose daugiabučių bendrose erdvėse bus naudojama elektros energija, pagaminta Lietuvos vėjo. Kitaip sakant, klientų objektuose laiptines ar kitas bendrojo naudojimo patalpas apšvies, o liftus kels vėjas. Iš vėjo jėgainių parko penkerių metų laikotarpiu planuojame įsigyti ne mažiau nei 85 procentus metinio suvartojamos elektros energijos kiekio mūsų prižiūrimuose daugiabučiuose ir ji, priklausomai nuo oro sąlygų, sudarys didžiąją dalį tokioms reikmėms sunaudojamos elektros“, – pranešime cituojamas „Mano BŪSTO“ generalinis direktorius Mindaugas Genys.

Jo teigimu, paskelbus tiekėjo konkursą, Anykščių rajone esantis vėjo jėgainių parkas pateikė geriausią pasiūlymą, todėl su jais ir buvo sudaryta elektros tiekimo sutartis.

Anot M. Genio, elektros iš vėjo parko naudojimas užtikrins klientams šiek tiek mažesnes išlaidas, nes žalioji elektra kainuos mažiau nei iki šiol ir bus pigesnė už valstybės nustatytą visuomeninio elektros energijos tiekimo kainą.

Išlaidos už bendrųjų patalpų elektrą bus įtrauktos į bendrą mokėtiną sumą už suteiktas būsto priežiūros paslaugas, todėl bendrovės klientams nereikės mokėti už jas atskirai.

„Mano BŪSTO“ generalinis direktorius pabrėžė, kad perėjimas prie atsinaujinančios elektros energijos yra svarbus žingsnis įgyvendinant įmonės žaliąją strategiją. Pasirinkus naudoti žaliąją energiją, mažinama priklausomybė nuo neatsinaujinančių išteklių, taip prisidedama ir prie šalies tvarumo politikos.

„Pasirinkus žaliąją energiją, kasmet sutaupoma daugiau nei 6,2 tūkst. tonų CO2. Taip kiekvienas daugiabučio gyventojas gali prisidėti prie svarbių pokyčių mažinant klimato kaitos padarinius“, – sako M. Genys.

Žymos: | | | | |

Įrašo “„Mano BŪSTO“ klientams – žalioji elektra bendrojo naudojimo patalpų reikmėms” komentarų : 1

  1. Antas parašė:

    Jie yra vagys! Pasiziurekit kaip is zmoniu lupikauju didindami saskaitas, plauna pinigus ant renovaciju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Naktimis visus metus gabens didelių gabaritų detales

„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis iš Klaipėdos uosto į Kelmės rajoną, kur vysto didžiausią sausumos vėjo elektrinių parką ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Gyventojams - dar daugiau žinių apie tai, kas vyksta jų name

Bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad jau greitai jos klientai įvairiais skaitmeniniais kanalais gaus visą informaciją apie jų daugiabučiuose planuojamus bei ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalui - žaliosios energijos naudotojo sertifikatas

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) tapo viena pirmųjų Klaipėdos uoste veikiančių įmonių, įsipareigojusių savo reikmėms naudoti elektros energiją tik iš atsinaujinančių ...
2024-04-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This