Priimtas sprendimas dėl jūrinių vėjo jėgainių poveikio aplinkai

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-10-23

Aplinkos apsaugos agentūra (AAA) praneša priėmusi sprendimą dėl jūrinių vėjo elektrinių parko įrengimo ir eksploatacijos Lietuvos jūrinėje teritorijoje poveikio aplinkai.

AAA išnagrinėjo ir įvertino poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą ir joje analizuotas alternatyvas, suinteresuotos visuomenės pasiūlymų įvertinimą, poveikio aplinkai vertinimo subjektų išvadas dėl poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos ir planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai. Pritarta III-ai projekto įgyvendinimo alternatyvai, t. y. vėjo elektrinių parko vystymui, kai vėjo elektrinių įrengimo vietos atitraukiamos 2 km atstumu nuo Klaipėdos-Ventspilio plynaukštės biosferos poligono teritorijos ribos ir naudojami vėjo elektrinių modeliai iki 350 m aukščio.

Planuojamai ūkinei veiklai išskirta teritorija Baltijos jūroje nutolusi 29,5–33,7 km nuo kranto linijos.

Planuojamo vėjo elektrinių parko įrengimui ataskaitoje įvertinti jūrinių vėjo elektrinių modeliai. Preliminari jų galia siektų 20 MW ar daugiau, maksimalus įrengiamų vėjo elektrinių skaičius – iki 90, maksimalus aukštis iki aukščiausios menties taško – 350 m, maksimalus rotoriaus diametras – 320 m. Planuojamo įrengti jūrinių vėjo elektrinių parko didžiausia leistina generuoti galia bus 700 MW, o įrengtoji galia – 700 MW ar daugiau.

Poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą nagrinėjo ir teigiamas išvadas dėl minėtos ataskaitos bei planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai pateikė ir Klaipėdos miesto, Palangos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos savivaldybių administracijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centras, Kultūros paveldo departamentas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Lietuvos geologijos tarnyba, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija bei Žuvininkystės tarnyba.

Su poveikio aplinkai vertinimo ataskaita ir sprendimu dėl planuojamos ūkinės veikos poveikio aplinkai galima susipažinti čia.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Naktimis visus metus gabens didelių gabaritų detales

„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis iš Klaipėdos uosto į Kelmės rajoną, kur vysto didžiausią sausumos vėjo elektrinių parką ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Uosto direkcija reiškė nepagrįstas pretenzijas latviams 

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Uosto direkcija buvo neteisi reikalaudama pinigų dėl neva Latvijos kompanijos BMGS netinkamai vykdytų įsipareigojimų. Teismą ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto direkcija išmokės 19,5 mln. eurų dividendų

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija skelbia, kad pernai uždirbo 27,9 mln. eurų grynojo pelno ir už praėjusius metus valstybei išmokės ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This