Dalyvavo Didžiosios sienos maratone

Veidai

Klaipėdos apskrityje dirbantis Lietuvos policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos metodininkas Irmantas Janušauskas dalyvavo ypatingose varžybose Kinijoje: vienintelis Lietuvos atstovas tarp 2500 pasaulio lengvaatlečių bėgo vadinamajame Didžiosios sienos maratone.

I. Janušauskas Kinijos maratone išlikusiomis bei atstatytomis Didžiosios sienos dalimis bei kitomis vietovėmis atbėgo 114-uoju iš 600 bėgikų. Pirmąją vietą, per nepilnas 4 valandas nubėgęs visą ilgą distanciją, laimėjo italas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Irmantas pasakojo, kad „Didžioji siena“ buvo penktasis jo nubėgtas maratonas. Jis labiau mėgstąs pusmaratonio distanciją, tokių įveikęs net 35. Tačiau, jei kurių nors varžybų taisyklėse pusės maratono nenumatyta, nevengia išbandyti jėgas ir maratone.

I. Janušauskas nesiekia ypatingų rezultatų. Pasak jo, svarbiau prabėgti įdomiose pasaulio vietose, pamatyti tai, kas dar iki šiol nematyta.

Paklaustas, kaip įsitraukė į tokių ilgų distancijų bėgimą, Irmantas minėjo, kad pirmajam maratonui Vilniuje ryžosi pakviestas draugų. „Galvojau, kad kiekvienas vyras bent kartą gyvenime turi pabandyti nubėgti maratoną“, – sakė jis.

Varžybose Kinijoje I. Janušauskas dalyvavo laisvalaikiu. Jo žodžiais, pasaulyje kone kiekvieną savaitgalį vyksta po 3-4 maratono bėgimus, sportininkams belieka tik išsirinkti, kuriame dalyvauti. Pavyzdžiui, Didžiosios sienos maratoną organizuoja Danijos kompanija, kuri, be šio, siūlo ir maratono bėgimus tokiose daugeliui egzotiškose vietose kaip Petra Jordanijoje, Pietų Afrikos Respublika, Mianmaras ir net Šiaurės ašigalis.

Tačiau Irmantui patinka ir, pavyzdžiui, Draugystės maratonas, kuriame be vizų galima bėgti iš Baltarusijos, Gardino, į Lietuvą, Druskininkus, o kitais metais – atvirkščiai. Be to, Latvijoje, Jelgavoje, sportininkas dalyvavo nakties pusmaratonyje.

Irmantas bėga ilgas distancijas nuo 2005 m. Anot jo, nubėgus ilgiausią šiuolaikinėje lengvojoje atletikoje distanciją, 42 km 195 m, „atsigauti“, sugrįžti įpraston savijauton reikia daugmaž savaitės. O pasirengti maratonui  užtrunka maždaug du mėnesius.

I. Janušauskas dar nebėgo maratono jo tėvynėje – Graikijoje. Kolegos iš Klaipėdos policijos linki jam išbandyti ir Antikos laikų trasą iš Maratono apylinkių į Atėnus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This