Vokiečiai domėjosi pakrančių apsauga

Regionas

Trečiadienį ir ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje lankėsi Vokietijos Federalinės policijos ryšių pareigūnas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje Peter Krabatsch su asistente Agne Šimkūnaite ir Vokietijos Federalinės policijos prezidiumo pareigūnė Jessica Poka.

VSAT nuotr.

VSAT praneša, kad po apsilankymo rinktinės vadavietėje svečiai išvyko į Neringos užkardos Kopgalio punktą, kur jie buvo supažindinti su Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės struktūra, pagrindinėmis funkcijos ir užduotims bei valstybės sienos apsauga teritorinėje jūroje.

Vokietijos atstovams pademonstruotos pasieniečių valdomos teritorinės jūros bei Kuršių marių stebėjimo sistemos galimybės ir parodyta rinktinės naudojama plaukiojimo įranga. Taip pat buvo papasakota apie sienos su Rusija apsaugą, o vėliau prie jos ir apsilankyta.

Antrą vizito dieną Vokietijos pareigūnai lankėsi Palangos oro uoste, o čia dirbantys pasieniečiai aprodė neįleistų ir sulaikytų asmenų, vizų išdavimų bei tarnybines patalpas ir kt.

Vizito pabaigoje Vokietijos atstovai su pasieniečiais nuvyko į Lietuvos ir Latvijos pasienį bei čia apžiūrėjo valstybės sienos ženklą Nr. 0001 ir išgirdo trumpą jo istoriją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This