Biržos tilto kapitalinis remontas: antras dublis (10)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-12-28

Klaipėdos savivaldybė paskelbė jau antrą viešojo pirkimo konkursą dėl Biržos tilto kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų. Birželio viduryje paskelbtas toks konkursas baigėsi šnipštu: negauta nei vieno rangovo pasiūlymo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naujai paskelbto konkurso dokumentuose rašoma, kad  būsimasis rangovas Biržos tiltą turi suremontuoti per 22 mėnesius, tačiau šis terminas gali būti pratęstas dar pusei metų. Maksimali numatytų darbų kaina neskelbiama. Darbai turi būti atliekami pagal UAB „TEC Infrastructure” parengtą techninį projektą. Konkurso dalyvių pasiūlymų laukiama iki ateinančio mėnesio vidurio.

„Šiuo metu tilto valdymui naudojama įranga yra nepatikima ir nenuspėjama, – dar 2020 metų viduryje nustatė doc. dr. Algirdo Steponavičiaus vadovaujama ekspertų komisija. – Įvykus gedimui nėra galimybės ją greitai atstatyti”.

Ši komisija konstatavo, kad būtina atlikti šio tilto perdangos ir kitų jo elementų remonto darbus. 

UAB „TEC Infrastructure” yra pasiūliusi ir transporto eismo schemą laikotarpiui kai tiltas bus remontuojamas. Viešasis bei kitas transportas turės daryti kelių kilometrų lankstą, o jų judėjimo laikas pailgės 6-8 minutėmis, rašoma darbo projekte. Dviratininkams iki Biržos tilto bus galima atvažiuoti iš abiejų Danės upės krantų pusių, tačiau per tiltą pervažiuoti nebus leidžiama. Jie privalės nulipti nuo dviračio, nusileisti laiptais žemyn ir persivesti dviratį per upę vakarinėje tilto pusėje laikinai įrengtu pontoniniu pėsčiųjų tiltu. Kitoje upės pusėje dviratininkams taip pat reikės pakilti laiptais aukštyn ir kartu vestis dviratį.

INFORMACIJA

Biržos tiltas yra plieninis, pakeliamas, nors statytas sovietmečiu, bet laikomas Kultūros paveldo objektu. 

Per Antrąjį pasaulinį karą tiltas buvo sugriautas. Laikinai pervažiuoti jis  atstatytas 1948 metais. 1955 metais ant senųjų tilto atramų, įrengtų dar 1880 metais, pastatytas nuolatinis pakeliamas tiltas, kurio pagrindinis laikantis perdangos sijynas – plieninis (išlikęs iki dabar), važiuojamoji dalis – medinė. Tilto kryptis buvo pakeista, pasukta į rytus.

1976 metais tiltas rekonstruotas – medinė važiuojamoji dalis pakeista į plieninę ortotropinę plokštę, sumontuota nauja pakėlimo įranga, atramos apmūrytos tašytomis akmens plokštėmis. 2007 metais tiltas buvo pilnai restauruotas. 2019 metais pakeistas atitrūkęs kontrasvoris ir sustiprinti kiti penki.

Žymos: | | |

Komentarai (10):

Atsakymų į “Biržos tilto kapitalinis remontas: antras dublis”: 10

  1. Jonas parašė:

    Labai gerai dviratininkams, o kaip mamoms su vaikuciu ir vezimeliu pereiti reikes ?

  2. Vytautas parašė:

    Jei taip dažnai remontuojamas pokario tiltas gal reikia išmontuoti ir siekti atkurti istorinio tilto vaizdą ir kokybę?

  3. Keltininkas parašė:

    Kam tas tiltas keltą paleiskit bus ir uždarbio

  4. Anonimas parašė:

    Manau pokariniam tiltui … !?,vis „badoma daugiakartinio pinigu plovimo „kapitaliniu” budu” „ipusti TVARUMO” !?
    Manau mietui butinas tramvajus(AP „neniskiis” gi ne amzinas ???)!?
    XXIa.naujam tiltui reikalingas TIKRAS projektas(ne saraskino kon.)!?

  5. talk parašė:

    Kas sutvarkys praėjimą tarp tilto ir statomo namo? Reikia griauti laiptus.

  6. se parašė:

    dar vienas auksinis objektas Klaipėdos savibledoje

  7. Marijus parašė:

    Eilinis pinigų vogimas. Dūdorius su savo šobla kapitalinius remontus darė. Dabar vėl nauji (ar tie patys EGZpertai) aiškina, kad tiltui šakės. T.y. nuo 1976 iki 2007 tiltas be remontų puikiai laikėsi. O kai pradėjo „remontuoti” tai ir pratrūko… Puikiai pamenu tuos „kapitalinius” – su smėliuku nuvalė, varžtukais M6 susuko ir perdažė. Ir tik už 6 milijonus. Dar skulptūras nukniso (matyt į metalą pridavė) – einam gi Wilno pėdom… Ir kiekviena nauja savivaldos kadencija vis nori prisidėt prie remonto.., Nu nejau jūs tikrai manot, kad KLAIPĖDIEČIAI yra akli, kurti ir buki?..

    • Marijau parašė:

      klaipėdiečiai gal truputi ir neAkli, bet tikrai totaliai buki buki. Mūsų biski pramoninio bažnytkaimio politikai metų metais strategijas, mėlynasias programas su proveržiais kūrė , joms miesto biudžeto pinigus vėjais taškė vėliau betonuodami sakurų parakus, šimtmečio mokyklas, kiaurus baseinus, prisijungimo prie Lietuvos skverus juodais antkapiais ženklindami, požeminius parkingus kurpė, daugiaaukštes sankryžas uosto verslinykams aptarnauti rentė, tramvajų ir greitų busų studijoms milijonus taškė, turistų pasižvalgymui bažnyčios, pilies bokštų muliažus lipdo ir t.t. ir t.t., o tuo tarpu kiemuose nerasi vietos kur mašiną nakčiai palikti, mokyklose neberasi klasės narkotikų pėdsakais neišterliotos nors ir tos pačios perpildytos, darželių trūksta, tėveliai savo atžalas mašinom po miestą lakiodami rytais -vakarais gatves užkemša, o tuo tarpu mokytojai pėsti plumpina į Vilnių dėl savo algelės pastreikuoti. Dar vienas kitas daktarėlis kartą į 10 metų sumurma. Visiems kitiems ir ypač žiniasklaidai viskas liuks. Jei tik susimoka. O labai susivienijusios bendruomenės naujiems metams eglutes mezga žaisliukais dabindamos-Projektas! Savivaldos remiamas ir finansuojamas. Tai ką jau čia tas varganas tiltelis kurio remontėlio pirkimui nebėr smegenų paskelbti.

  8. Joris parašė:

    Kai tas tiltas ne taip seniai remontuojamas buvo, tas, pamenu, tikrai geras pontoninis tiltas turėtų dar ne vieną šio tilto remontą pergyventi.

    • Qdyrkos tilto prisiminimai parašė:

      Tai kad tą laikiną tiltą seniai išardė gabalais, metalą pridavė kusakovskiui, o medį sukūreno židiniuose. Visa tai aišku, tik nelabai aišku, kokie veikėjai tatai suorganizavo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė biudžetas pilnėja sparčiau nei planuota

Klaipėdos miesto savivaldybės šių metų pirmo ketvirčio biudžeto pajamos planas buvo įvykdytas 106,9 proc. Į savivaldybės iždą subyrėjo apie 5,3 milijono ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Spyglys

Štai kur klausimas*

Spygliui, pamačiusiam operatyvinę nuotrauką iš mero prieangio, kuris, beje, dabar yra užrakintas bei nepasiekiamas ne tik eiliniam klaipėdiečiui, bet ir ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This