A. Buzarovas: „Nemanau, kad Rusija tiesiogiai atakuotų Lietuvą”

Veidai
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-01-05

Andrejus Buzarovas – žurnalistas tarptautininkas, tarptautinių santykių ekspertas. Rinkdamas humanitarinę pagalbą Ukrainai, jis važinėja po įvairias Europos šalis, bendrauja su politikais, visuomeninių organizacijų lyderiais, universitetais.

Klaipėdoje jis susitiko su miesto meru bei jo pavaduotojais, Uosto direkcijos vadovu, Klaipėdos universiteto rektoriumi bei Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniu direktoriumi. Klaipėdos universitete jis skaitė paskaitas žurnalistikos specialybės studentams.

Jo įsitikinimu, Lietuva ir toliau lieka patikima Ukrainos partnere.

„Lietuvos politikai išlieka sąžiningi, nesistengia prisitaikyti prie konjunktūros, jų požiūris į Ukrainą nekinta nuo karo pradžios, ko nepasakysi apie Lenkiją ar Slovakiją”, – teigė jis.

Žurnalistas džiaugėsi sėkmingu susitikimu su naujuoju Klaipėdos universiteto ligoninės vadovu Audriumi Šimaičiu bei jo pavaduotoju Sauliumi Raugele.

„Mane labai sujaudino, kad universiteto ligoninės vadovas asmeniškai išgyvena dėl įvykių Ukrainoje, pats ne kartą padėjo mano tautiečiams”, – sakė jis, pasidžiaugęs, jog minėtoje ligoninėje dirba nemažai nuo karo pabėgusių ukrainiečių.

Susitikimo su Klaipėdos meru Arvydu Vaitkumi metu žurnalistas aptarė Ukrainos pabėgėlių Klaipėdoje problemas.

A. Buzarovo nuomone, karas Ukrainoje užsitęs, tačiau jis abejoja, ar Rusija išdrįs pulti Lietuvą.

„Nemanau, kad Rusija tiesiogiai atakuotų Lietuvą. Greičiausiai net ir tęsiantis karui su Ukraina Rusija gali imtis įvairių hibridinių akcijų Baltijos šalių ir konkrečiai Lietuvos atžvilgiu. Pavyzdžiui, panaudoti Vagnerio grupuotę pasienyje, kontroliuojamos migracijos bangas, panaudoti dronus, imtis informacinių atakų ir kt. Mano nuomone, yra didelė tikimybė, jog taip gali atsitikti”, – sakė jis.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kodėl Verslo grupės vadovu Arvydas Vaitkus paskyrė save?*

Pats save paskyrė… Dėl garbės? Garbės ir pripažinimo jam, jo nuomone, žinoma vis dar trūksta, – tai matyti iš šalies ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This