Jūra metė ne gintarus, o žuvis

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Geras pakrantės gabalas prie molo, kuriame šeimininkavo entuziastingai krykštaudami kirai, gintaro žvejai, vienas kitas keistuolis ryto jūros svečias, trečiadienio rytą atrodė šiurpokai: nusėtas jūržolėmis ir negyvomis žuvimis.

Baltais pilvais plekšnės ir dar visokios man nepažįstamos rūšys. Tarp jų, regis, ir gėlavandenės, matyt, srovių atplukdytos iš Kuršmarių.

„Ar taip dažnai būna?”-  paklausiau vieno gintaro žvejotojo, galva linktelėdama link tų žuvų. „Ne, tikrai ne” , – santūriai burbtelėjo žvejas. „O kaip reikalai su gintarais?” – neatlyžtu. „Mažai ir labai smulkūs”, – paaiškina ir toliau brenda iki juosmens į vandenį.

Šįryt jūra jau ramesnė, nei vakar, bet vis dar užgrobusi gerą gabalą kranto, dar šiek tiek pašėlusi ir gelianti kojas. Išbėgus ant kranto, nuo kūno kyla garas. 6.30  val. buvo vos 7 laipsniai šilumos.

Ir kas pasakys, jog prieš kelias dienas turėjome beveik plius 30?

P. S. Specialistų teigimu, taip neretai atsitina dėl didelių vandens temperatūrų pokyčių: po neršto nusilpusios žuvys laikosi dugne, kur šaltesnis vanduo, o jam sušilus, kyla į paviršių ir atsiduria krante.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”34042,34043,34044,34045,34041″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

ELTA

Į šalies vandens telkinius išleista per 12 mln. įvairių rūšių žuvų

Šiemet, vykdant Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vidaus telkinius 2023 m. planą, į Lietuvos ežerus, upes ir tvenkinius įžuvinta ...
2023-08-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Dėl prastėjančios Baltijos jūros aplinkos daugėja „svetimų" žuvų

Baltijos jūros Lietuvos priekrantę atplaukusi žuvis – paprastasis merlangas (Merlangius merlangus) pateko į žvejų gaudyklę. Šie žuvies rūšiai nustatyti jį ...
2023-07-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This