Nuteisė ir narkotikų platintojus, ir pirkėjus

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-02-07

Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo dėl veikų, susijusių su neteisėtu kvaišalų disponavimu, nuteisė keturis 22–31 m. Žemaitijoje gyvenančius vyrus.

Bylos duomenimis, 31-erių klaipėdietis iki praėjusio sausio savo namuose laikė nemenkas narkotinių ir psichotropinių medžiagų atsargas, kurios buvo skirtos platinimui. Vyro bute teisėsaugininkai rado beveik tris kilogramus miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis kokaino, beveik penkis kilogramus miltelių su psichotropine medžiaga amfetaminu bei puskilogramį ekstazio tablečių.

Nustatyta, kad vyras kvaišalų „užsakymus“ gaudavo per šifruoto ryšio programėlę ir taip juos platindavo kitiems. Dalį laikomų kvaišalų – 250 vnt. ekstazio tablečių – jis pardavė kitam vyrui, o pastarasis tuoj po sandorio – trečiam.

Pastarasis ketino tęsti šią kvaišalų platinimo grandinę, tačiau buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Jo namuose pareigūnai atliko kratą, kurios metu taip pat rado laikomo kokaino, beveik šimtą gramų kanapių ir psichotropinės medžiagos delta-9-tetrahidroknabinolio. Bylos duomenimis, vyras dalį kokaino pardavė ketvirtajam bylos dalyviui.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs šią uostamiesčio pareigūnų išaiškintą bylą, konstatavo, kad visi keturi teisiamieji kalti dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų.

Pirmiesiems dviem vyrams skirtos atitinkamai 10,5 ir 8,5 metų laisvės atėmimo bausmės, trečiajam skirta 10 tūkst., o ketvirtajam – 2750 erų bauda.

Pasak prokuratūros pranešimo, teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro siūlomam išplėstinio turto konfiskavimui ir iš pirmojo nuteistojo konfiskavo 26 tūkst. eurų, kuriuos jis įgijo iš prekybos narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacinei instancijai.

Žymos: | |

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Buvęs Kretingos politikas sutiko grąžinti pinigus į biudžetą: pasirašyta taikos sutartis

Nutraukta Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose nagrinėta civilinė byla dėl keliolikos tūkstančių eurų išieškojimo iš buvusio Kretingos rajono savivaldybės tarybos ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už iš Ispanijos pargabentus 22 kg kanapių - teisiamųjų suolas

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 44 metų plungiškis kaltinamas kontrabanda iš Ispanijos pargabenęs labai didelį kiekį ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra prašo Ričardą Piniką nuteisti ir dėl smurtavimo bei poveikio liudytojui darymo

Prokuratūra praneša antradienį pateikusi kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), prašydama grąžinti apeliacinei instancijai iš naujo nagrinėti iš daugiaaukščio viešbučio ...
2024-04-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This