„Žaliakalnio” renovacija: Rusų aljansas pasiekė savo?

Politika

Nors Politinės partijos Rusų aljansas nariai neigia, kad visų jų nedalyvavimas ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje nebuvo protestas prieš „Žaliakalnio“ gimnazijos renovacijos projekto stabdymą, jis gana operatyviai vėl atsidūrė Savivaldybės administracijos vadovų darbotvarkėje.

Savivaldybės administracijos vadovai pripažįsta, kad „Žaliakalnio” gimnazijos renovacijos projektas tiek gulėjo stalčiuose, kad spėjo pasenti ir jį dabar reikia keisti. Sutapimas ar ne, bet apie tai prisiminta po to, kai ketvirtadienį miesto Tarybos posėdyje nepasirodė visi keturi Rusų aljanso nariai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Administracijos atstovai neigia gavę politinį nurodymą „prisiminti” šią rusakalbių gimnaziją, tačiau „Atviros Klaipėdos” šaltiniai miesto Taryboje tvirtina, kad tai yra aiški investicija į keturis svarbius balsus valdančiajai koalicijai.

Antradienio Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos darbotvarkėje buvo pasitarimas dėl „Žaliakalnio“ gimnazijos renovacijos.

„Projektas buvo parengtas jau senokai, tad jo įgyvendinti nebepavyktų, jam reikia korektūros. Tad buvo nuspręsta suformuluoti techninę užduotį ir rengti naują kapitalinio remonto projektą. Rengiant techninę užduotį bus išsiaiškinti mokyklos poreikiai ir tada paaiškės, kokie darbai turėtų būti atlikti. Tai tikriausiai būtų ir šilumos, ir vėdinimo, ir vandentiekio bei kanalizacijos sistemų atnaujinimas, pritaikymas neįgaliesiems”, – aiškino E. Mantulova.

Anot jos, renovacijų darbai mokyklose vykdomi pagal Strateginį planą. Paklausta, ar „Žaliakalnio” klausimas į darbotvarkę dabar sugrįžo Rusų aljanso spaudimo dėka, ji atsakė: „Tiesą sakant, nežinau visų kuluarinių peripetijų. Iš tiesų, į šį pasitarimą jaučiausi pakliuvusi ne visai planuotai. Mane įtraukė mano kuruojamas Projektų skyrius. Jie metų gale visada revizuoja visus projektus ir kelia klausimus, ką darome toliau. Mane į pasitarimą įtraukė specialistė Daiva Šakinienė”.

Projektų atrankos ir analizės poskyryje vyriausiąja specialiste dirbanti D. Šakinienė irgi tvirtino nieko nežinanti apie galimą politinę valią staiga pajudinti „Žaliakalnio” gimnazijos renovaciją.

„Esu paprasta tarnautoja. Galiu pasakyti tik tiek, kad nuolat sulaukdavome šios gimnazijos direktoriaus raštų su išvardintomis problemomis ir akivaizdu, kad jas reikia spręsti”, – sakė specialistė.

Panašiai kalbėjo ir „Atviros Klaipėdos” šaltinis miesto Taryboje.

„Žaliakalnį” seniai jau reikėjo renovuoti, nes tai vienas seniausių mokyklų pastatų, o pirmasis renovacijos etapas čia buvo baigtas dar Taraškevičiaus laikais. Rusams įkyrėjo pasakymas, kad visiškai renovuota Gorkio mokykla ir kol kas daugiau neprašykite. Tai tikrai buvo skriauda, kuri išvirto į tokį protestą Tarybos posėdžio metu. Prisidėjo ir jų atstovo, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo užkabinimas tvirtinant „mikriukų” istorijos išvadas. Liberalai nenori prarasti auksinių keturių balsų Taryboje, tad operatyviai sureagavo ir „Žaliakalnio” klausimas pajudėjo”, – pasakojo politikas.

„Žaliakalnio” gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Liubovė Livinskaja „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad mokyklos pastatui tikrai reikia renovacijos.

„Pirmiausia reikia keisti visą elektros instaliaciją, kuri yra beveik visiškai susidėvėjusi ir nebeatlaiko naujos technikos. Būtinai reikia tvarkyti vidaus ir lauko nuotekų tinklus, jau reikia kai ką keisti ir šilumos sistemoje. Fasadas irgi jau šiek tiek aptrupėjęs. Tiesa, langai ir laukujės durys yra geri, tačiau vidinės jau daug kur susidėvėjusios”, – pasakojo moteris.

Norėtumėte, kad parašytume daugiau panašių straipsnių? Paremkite “Atvirą Klaipėdą”, nes skaitytojų parama – vienintelis mūsų pajamų šaltinis.

4 Comments

  1. relexa

    Tas, kas buvo žadėta politikais mokyklai dar prieš Taraškevičiu (!) PAGALIAU gali įvykti – ar čia yra blogai? Dabar ne minesim visus, kurie tą žadejo. Svarbiausia, kad dar vienoj mokykloj vaikai ir mokytojai mokinsis ir dirbs suremontuotam pastate – ar tas ne džiugu? Per mokyklos jubileju 2017 metais tarp kitko ne vien Grubliauskas tą žadejo padaryti…

    Reply
  2. Martynai!

    Martynai, sena 2017 m. informacija? Kodėl pasirodė dabar?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Turime problemų su įskiepiu. Programuotojai bando sutvarkyti.

  3. Ert

    Nu ir puiku, tegu renovuoja, kam čia toks pretenzingas stiliukas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

ELTA

Žada naują renovacijos finansavimo modelį

Lietuvoje vykdomos daugiabučių renovacijos procesas įstrigo, todėl dabartiniai darbų tempai leistų tik per šimtą metų sutvarkyti visus „lauką šildančius“ namus, ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This