Krematoriumui siūlys LEZ teritoriją

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracija siūlys politikams priimti sprendimą, kad vienintelė galima vieta statyti krematoriumui uostamiestyje yra laisvoji ekonominė zona (LEZ).

Žinia, Savivaldybės užsakymu atliekamos specialios studijos rengėjai buvo pasiūlę dvi vietas, kur mieste galėtų būti statomas toks objektas. Be LEZ buvo siūlytas anapus Vilniaus plento esantis vadinamasis komercinės paskirties trikampis.

Rugpjūčio pradžioje vykusio viešo studijos pristatymo metu gyventojai reiškė nuomones, kad nė viena iš šių vietų esą netinka tokiam objektui. Visgi po ketvirtadienį Savivaldybėje vykusio pasitarimo jos administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad priimtiniausias atrodo LEZ variantas.

„Zonos valdytojai su tam tikromis sąlygomis pritartų tokio objekto statyboms, jei atsirastų potencialus investuotojas. Tokį sprendinį įtrauksime ir į šiuo metu rengiamo bendrojo miesto plano projektą. Tai užkirstų kelią krematoriumui atsirasti kitose Klaipėdos vietose atsirasti”, – sakė S. Budinas.

Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas Raimondas Bakas „Atvirai Klaipėdai“ buvo sakęs, kad į krematoriumą ir pati bendrovė, ir LEZ bendruomenė žiūri kaip į socialinį objektą.

„Esame socialiai atsakinga įmonė ir jei miestas mano, kad tik čia galima tokia veikla, ypatingai nesipriešintume. Tačiau iš tiesų keliame sąlygas, kad čia tokiu atveju nebūtų jokių šarvojimo salių, procesijų, būtų atliekamas tik kremavimas. Jei bus patvirtinti tokie planavimo dokumentai ir potencialūs investuotojai sutiktų su tokiomis sąlygomis, tada įmanoma, o jei ne, mūsų keliai turėtų išsiskirti“, – buvo sakęs R. Bakas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This