Savaitgalį – masiškiausias sporto renginys

Sportas

Artėjantį šeštadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į didžiausią šių metų Klaipėdos – Europos sporto miesto renginį, kuris pernai sutraukė beveik 8000  dalyvių.

Rugsėjo 22 dieną čia startuos jau tradiciniu tapęs tarptautinis pėsčiųjų žygis „Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“, kuris šiemet tapo oficialiu 2018 metų Europos sporto miesto – Klaipėdos – renginiu. Aktyvaus laisvalaikio mėgėjų legenda vadinamas žygis vyksta jau ketvirtąjį kartą ir yra masiškiausias vykstantis toks renginys Lietuvoje.

Organizatorių nuotr.

Draugyste su Klaipėda džiaugiasi ir žygio organizatoriai, tikėdamiesi, kad jis sutrauks dar daugiau vietos gyventojų.

„Prisijungimas prie Europos sporto miesto renginių suteikia žygiui dar daugiau spalvų. Nors jis tarp aktyvaus laisvalaikio mėgėjų yra žinomas ir populiarus, tačiau šiemet tikimės ėjimo pėsčiomis virusu užkrėsti dar daugiau klaipėdiečių“, – pranešime spaudai cituojamas aktyvaus laisvalaikio organizatoriaus „TrenkTuro“ vienas iš įkūrėjų Vytautas Bartulis.

Dalyviai šiemet galės rinktis iš penkių skirtingų trasų – 12,5 kilometrų vienu ypu, 25 kilometrai per pusdienį, 50 kilometrų per dieną, 75 kilometrų iki paryčių arba 100 kilometrų per parą. Žygio dalyviams paruoštos ne tik įspūdingos trasos, tačiau kas 5-6 kilometrai įrengti poilsio ir pagalbos punktai. Juose dalyviai galės pasistiprinti, numalšinti troškulį „Neptūno“ vandeniu, gauti medicininę pagalbą ar tiesiog atsipūsti. Žygiuoti ir susitikti su rudenėjančia jūra kviečiami pavieniai žygeiviai, šeimos su vaikais, augintiniais ir įvairaus amžiaus bei fizinio pasirengimo žmonės.

Klaipėda šiemet miestiečiams ir svečiams parengė įvairių sporto bei sveikatingumo renginių puokštę. Spalio mėnesį čia startuos „TRAIL Kuršių Nerija 2018“ bėgimas gamtos takais, jau vyko mokyklų ir seniūnaitijų sporto žaidynės.

„Džiaugiamės, kad prie Klaipėdos – Europos sporto miesto – prisijungė „Pėsčiomis pajūriu“, o į Klaipėdą suvažiuos ne tik žygeiviai iš visos Lietuvos, tačiau ir iš užsienio. Europos sporto miesto titulas labai svarbus pačiai Klaipėdai. Miestiečiai pamato didesnes fizinio aktyvumo galimybes, dalyvauja renginiuose, o miesto svečiai susipažįsta su kitokia Klaipėda. Svarbu ir tai, kad miestas minimas ne tik kaip vienintelio uosto, tačiau ir sporto kontekste“, – cituojamas ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This