Naujasis turgus ieško prekeivių

Fotoreportažai, Verslas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Antrojo etapo rekonstrukciją baigiantis uostamiesčio Naujasis turgus (pirmoji baigta ankstyvą pavasarį), ieško norinčiųjų prekiauti naujose laisvose vietose.

Tačiau į antradienį skelbtą vadinamąją atvirų durų dieną atėjo vos keturi tuo suinteresuoti asmenys: viena pora norėjo prekiauti pramoninėmis prekėmis, o du vyrai žvalgėsi galimybės čia teikti maitinimo paslaugas.

Ant neįgaliųjų automobilių parkavimo vietos pastatytas kioskelis kaip stovėjo čia visą vasarą, taip ir tebestovi iki šiol. Palmiros Mart nuotr.

Tuo, regis, apsidžiaugė Naujojo turgaus vadovas Viačeslav Karmanov, nes, jo teigimu, būtent maitinimo paslaugų jiems labiausiai ir trūksta.

„Mūsų galimybės yra didelės, mes turime nuo 100 kvadratų iki 6 kvadratų laisvų patalpų”, – negausiam būreliui suinteresuotų klausytojų sakė V. Karamanov, raginęs juos prekiauti „bet kuo”: pradedant daržovėmis ir baigiant drabužiais, papuošalais – „kuo jūs tik norite”.

Pasak turgaus vadovo, vasaros metu turgavietėje prekiauja apie 600 smulkiųjų verslininkų, kuriuos būtina pamaitinti. Be to, esą kiekvieną savaitę turgavietę aplanko per 2000 žmonių, kurie galbūt irgi čia neatsisakytų užkąsti.

Jaunas vaikinas domėjosi, ar būtų galima šias paslaugas teikti iš savo specialiai pritaikytos transporto priemonės – autobusiuko. Turgaus administracija patikino, kad dėl to problemų kilti neturėtų. Antrajam maitinimą ketinusiam pasiūlyti vyrui buvo aprodytos dvi laisvos tam skirtos patalpos. Kartu priminta, kad, jei tik yra noro, turgavietėje galima pasistatyti ir savo kioską – kaip pavyzdys buvo parodytas „Vilniaus duonos” kioskelis.

O štai ant neįgaliųjų automobilių parkavimo vietos pastatytas Kartenos kepiniais prekiaujantis kioskelis kaip stovėjo čia visą vasarą, taip ir tebestovi iki šiol, nors turgavietės direktorius „Atvirai Klaipėdai” buvo minėjęs, kad po rekonstrukcijos pabaigos jį perkels į kitą vietą.

Tiesa, paaiškėjo, kad oficiali turgavietės atidarymo diena, kai bokštą pagaliau papuoš laikrodis, iš planuoto rugsėjo perkeliama į spalį.

Palmiros Mart nuotr. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”49476,49477,49478,49479,49480,49481,49482,49483,49484,49485,49503,49487,49501″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Senojo turgaus lankytojams dalins nemokamo parkavimo laikmačius

Klaipėdos senasis turgus pirkėjams, atvykstantiems automobiliu į turgų, siūlo Turgaus aikštėje nemokamą parkavimą vienai valandai. Pasirinkti valandą galima nuo 8 ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Verslas

Parduoda pastatą Turgaus aikštėje

Uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Naujasis turgus bendrovės „Newsec“ organizuojamo aukciono metu parduoda 1968 m. pastatytą 549 kv. m ploto prekybos ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos Naujojo ir Senojo turgaus pirkėjai kviečiami dalyvauti apklausoje

UAB „Naujasis turgus“ administracija, valdanti Klaipėdos Naujojo ir Senojo turgavietes, nuo rugsėjo 20 dienos kviečia pirkėjus dalyvauti apklausoje – išsakyti ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This