Vytautas Grubliauskas kandidatuos į merus (papildyta)

Politika, Svarbu

Vidurdienį Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje surengtos  spaudos konferencijoje metu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė kelsiąs savo kandidatūrą trečiai kadencijai kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose.

„Nesitraukiu nuo liberalių vertybių, niekada nuo jų nesitrauksiu. Eisiu ta pačia kryptimi tik kitu keliu”,  teigė Vytautas Grubliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš Liberalų sąjūdžio išstojęs politikas tikino, jog pradeda rinkiminio komiteto kūrimo darbus, kuriems esą nesiruošė iš anksto.

Tuo metu šios partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas tikina, kad apie savo sprendimą rinkimuose dalyvauti su komitetu V. Grubliauskas jam sakė dar likus savaitei iki partijos skyriaus sprendimo, ką kelti kandidatu į merus.

Sąrašo dar neturi

„Tas laikas po visuotinio susirinkimo nebuvo paprastas ir lengvas atsipūtimo laikas. Buvo rimtų apmąstymų, svarstymų, susitikimų su žmonėmis, bendruomenėmis laikas. Arvydas (prieš merą kalbėjęs miesto Tarybos narys Arvydas Cesiulis – Autor. past.) akcentavo laišką, kurį papuošė 14 parašų, esu giliai įsitikinęs, kad tų parašų galėtų būti ir daugiau. Kiekvienas parašas yra garbaus klaipėdiečio tikėjimas manimi, galimybėmis, mano patirtimi, žinių bagažu, įdirbiu tęsti darbą Klaipėdos miesto mero pozicijoje. Nekvestionuoju ir gerbiu Liberalų sąjūdžio apsisprendimą iškelti kitą kandidatą, tačiau turiu savo nuomonę, kuri nesutampa. Liberalų sąjūdžio, kaip partijos, sprendimai nepalieka kitų galimybių dalyvauti rinkimuose, todėl sakau, kad taip, dalyvausiu rinkimuose į Klaipėdos mero poziciją ateinančiais metais. Daug motyvų nulėmė šitą apsisprendimą. Įvardytas laiškas buvo vienas rimtų impulsų, didelis bendruomenės palaikymas negali nejaudinti ir neįkvėpti, kada tavimi tikima ir pasitikima“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis sakė į rinkiminį komitetą bursiantis „iniciatyvius jaunus, energingus žmones, pasiruošusius prisiimti atsakomybę”.

„Šiandien neturiu kišenėje sąrašo, taip patvirtindamas, kad nesirengiau nuo pirmos dienos. Sprendimas priimtas tik šiomis dienomis. Pasitraukiu iš Liberalų sąjūdžio, tai nėra lengvas sprendimas, pareiškimas jau parašytas. Esu rinktas miestiečių, tad esu vertas laukti miestiečių sprendimo, o ne tik partijos. Neišsinešu širdyje jokio keršto, revanšo, neketinu pyktis viešumoje. Viešumoje dabar plačiai eskaluojama viena ar kelios istorijos, visa tai be jokio pagrindo, kalbama, kai nėra kitų argumentų. Nesitraukiu nuo liberalių vertybių, niekada nuo jų nesitrauksiu. Eisiu ta pačia kryptimi tik kitu keliu”, – teigė meras.

Jis taip pat tikino, kad liks valdančiojoje miesto Tarybos daugumoje, nors užsiminė, kad „vienoje iš frakcijų” gali įvykti pokyčių. V. Grubliauskas sakė tikįs, jog tai „neišjudins koalicijos pamatų”.

„Būtų daugiau nei neatsakinga klibinti koalicijos pamatus. Manau, kad racionaliai susitarsime”, – teigė meras, pripažinęs, kad laukia ir nelengvas darbas su Savivaldybės administracija, kuriai vadovauja Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas.

„Įsivaizduoju darbą, kasdienį, nuoseklų, būtiną”, – teigė meras apie būsimus santykius su Savivaldybės administracija.

Paklaustas, ką mano apie teiginius, kad galbūt buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, korupcija įtariamas Eligijus Masiulis pataria ar padeda kurti rinkimų komitetą, jis tai pavadino „haliucinaciniais Helovino sapnais”.

„Tai sąmoningai klaidinančios, šmeižikiškos kalbos. Yra kūrybingų žmonių toje komandoje. Niekas man bent jau iki šiol nesisiūlė padėti kurti komiteto. Nesvarstau ir nematau tokios galimybės šiame komitete būti Eligijui. Nežinau, ar jis apskritai turi tokių politinių ambicijų”, – sakė V. Grubliauskas.

Jis neigė ir viešojoje erdvėje sklandančias kalbas, kad tokia įvykių eiga yra iš anksto suplanuotas scenarijus siekiant liberalams miesto Taryboje per rinkimus gauti kuo daugiau balsų.

„Nežinau, kokio lygio aktoriais ir scenaristais reikėtų būti, kad suvaidinti tokią muilo operą”, – teigė meras.

Kartu jis patvirtino, kad niekada nepuoselėjo planų kandidatuoti į Klaipėdos universiteto rektoriaus postą.

„Šiandien aiškiai koncentruojuosi į atsakomybės priėmimą už miesto ateitį”, – teigė V. Grubliauskas.

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius kandidatu į Klaipėdos merus būsimuose rinkimuose kelia Simoną Gentvilą.

Liberalų sąjūdžio frakcijos miesto Tarybos pirmininkė Vaida Žvikienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad kol kas frakcijoje nėra jokių judesių. Numatoma, kad į eilinį pasitarimą ji rinksis kitą savaitę.

„Liberalams bus geri rinkimai”

„Vertinu tai, kaip žmogus ir buvo susiplanavęs – rugsėjo 7 dieną jis mane informavo, kad planuoja eiti komitetu. Tada aš jo dar paklausiau – juk rugsėjo 14-ąją bus skyriaus kandidatų atranka: Simonas arba Vytautas. Jis tada sakė, kad planuoja nedalyvauti. Na, bet paskui nusprendė dalyvauti. Pralaimėjo ir dabar eina komitetu. Man tą jis buvo seniai pasakęs”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Gentvilas.

„Aš neatmetu galimybės, kad Liberalų sąjūdžio ir Grubliausko komiteto žmonės miesto Taryboje galės bendradarbiauti. Aš tikiuosi, kad jie bus pajėgūs”, – sakė Eugenijus Gentvilas. Erikas Ovčarenkos nuotr.

Anot jo, jei rugpjūtį visa miesto Tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija išreiškė palaikymą V. Grubliauskui, tai dabar dauguma jos narių nuėjo dirbti kartu su skyriumi, laikosi jo pozicijos.

„Jeigu už Vytautą balsavo 42 skyriaus nariai visuotiniame susirinkime, tai dalis jų šiandien nuėjo dirbti su skyriumi, jie neprisiriša prie asmenybės. Vytautas susireikšmino. Na, gerai. Pasirodo, kad dar ir ne pats susigalvojo, o keturiolika garbių miestelėnų jį pakvietė… Tik tegu jis man nepasakoja, tegu prisimena pokalbį, kai jis man pasakojo, kad Šimašius jam skambinėja ir ragina eiti komitetu. Kitaip sakant – planas senas”, – sakė E. Gentvilas.

Paklaustas, kokią mato liberalių balsų pasiskirstymo proporciją per rinkimus Klaipėdoje, pašnekovas sakė norintis priminti, kad savo laiku buvo keturios liberalios partijos ir rinkėjai „niekad nesupainiodavo, atskirdavo”.

„Ne tokie kvaili tie rinkėjai, jie susigaudo. Zuokas kiek kartų bando atakuoti mus ir perimti ir mūsų elektoratą ir nepavyksta – žmonės atskiria, kas yra kas. Aš manau, kad Klaipėdoje liberalams bus geri rinkimai, galbūt bus kažkoks nuskeldėjimas. Aš neatmetu galimybės, kad Liberalų sąjūdžio ir Grubliausko komiteto žmonės miesto Taryboje galės bendradarbiauti. Aš tikiuosi, kad jie bus pajėgūs”, – sakė E. Gentvilas.

KOMENTARAS

Saulius Budinas,  Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius

Normaliai vertinu sprendimą. Kiekvienas žmogus turi savo pasirinkimą. Bet kuriuo atveju tikiuosi, kad tas sprendimas nebuvo spontaniškas ir visi išliksime liberalais, nesusipyksime. 

Kol kas partijoje jokių signalų nėra, tik meras prieš paskelbdamas sprendimą parašė pareiškimą ir išėjo iš partijos. Daugiau jokių judesių nėra. 

Manau, kad toliau dirbsime normaliai, nes visi esame suaugę žmonės, darbas yra darbas, žinome, kad turime įsipareigojimus miestiečiams ir tikiuosi, kad visus, ką įsipareigojome ir planavome, pavyks įgyvendinti. 

12 Comments

  1. Donatas

    Labai džiaugiuosi, kad Vytautas Grubliauskas kandidatuos į merus. Linkėjimai jam nuo manęs.

    Reply
  2. Draugiškas kaimynas

    Kaip greitai keičiasi prioritetai, dvi kadencijas būti renkamu nuo LS, o poto tiesiog paimti ir nusisukti, na manau čia kaip iš tos reklamos „Daugiau nei žodžiais gali pasakyti”. Taip, LS skęsta ir tuoj taps politinės padangės prievaizdu, tačiau tiek metų buvus fronto priekyje, staiga čiupti pusiau kiaurą parašiutą ir tikėtis rezultato – kiek naivoka.

    Kas liečia 14 asmenų parašus, tai daugiau nei juokinga ir gerb. kandidatui kalbant apie tai kaip rimtą argumentą toks svetimas gėdos jausmas paėmė. Žodžiu, pirmadienio naujienos nustebino, tačiau deja tikrai nebuvo malonios.

    AK, Jūsų maloniai paprašysime, jog kai turėsite informacijos paviešinkite „naujo komiteto” asmenybių branduolį bei politinės kampanijos finansavimo ataskaitą. O taip pat būtų įdomu išgirsti nuomones iš merijos bei administracijos apie mėlyną proveržį, Klaipėdos ženklą, europinius projektus ir aplamai abipuses nuomones vertinant kolegų darbą šiai dienai.
    Ačiū.

    Reply
  3. Gintaras

    Kas pirmas vaučerius pigesniam alui ir sasiskoms pažadės – tas ir laimės tuos mūsų miestelio rinkimus. Gal net su Lietuvos 100-mečiu dar spės vaučerius susieti, tada jau sėkmė garantuota. 😉

    Jeigu rimčiau – lažybų kontoros jau galėtų statymus priimti kuris iš kandidatų ir/ar šiandieninių miesto „valdovų” po rinkimų uosto direkcijoj patogią tarnybėlę gaus. Intriga yra, nes visų juk nepriglaus. Tie susirūpinę stengiasi ir su neįtikėtina jėga stumia to pat kreivo šleivo dalyko įteisinimą miesto bendrąjam plane ir panašu, kad miesto tarybai ausis lanksto kaip tik nori. Dirba komanda, nes tikslas juk vienas – taigi viskas dėl miesto, dėl žmonių gerovės 🙂

    Reply
  4. Perku bilietą

    Jei Klaipėda vel nubalsuos už šitą.. paskutinis lašas,.. išvažiuoju, nebėr prasmės čia gyventi..

    Reply
  5. Sąrašas

    Labai solidus palaikančių žymiųjų sąrašas: dvi mergaitės, kurios su Grubliausko patarėju Albertu kurpė jaunimo sostinės projektą, lep rektorius Razbadauskas, besitikintis palaikymo KU rinkimuose (Grubliauskas yra KU tarybos pirmininkas, kuri renka rektorių), dėstytojas Cesiulis, siekiantis išsaugoti bent dalį etato mirštančiam KU, Mantulova, kuri buvo įdarbinta KU, du senoliai buvę merais neatmenamais laikais ir dar keletas keistuolių. Tikrai rimtas pagrindas kelti kandidatūrą!

    Reply
  6. Baisu

    Jei tam Grubliausko komitete bus ponai Šulcas ir Simonavičiūtė – kategoriškai nebalsuosiu ir kitiems nerekomenduosiu!

    Reply
  7. Nikulinas

    Nesolidžiai atrodo tas neva žmonių kreipimąsis, kurį brukte bruko pasirašyti. Bet šiaip šansų Grubliauskas turi, bet tik jei neis į rinkimus su Šulcu ir Simonavičiūte.

    Reply
  8. Algirdas Grublys

    Gražūs žodžiai : pasitraukiu iš Liberalų sąjūdžio, tai nėra lengvas sprendimas…,… neišsinešu širdyje jokio keršto. Gal prisiminkite, Vytautai lapkritį prieš metus, kuomet aš pasitraukiau iš partijos. Ar pakartosite visas priemones savo atžvilgiu ?

    Reply
  9. Žadėjo nebebūti meru?

    Žiūrėk, ir partijos nebereikia?.. Kaip saldu sėdėti, kliedėti proveržiais ir rūpintis miesto ateitimi…. Na nebevarkite. Susiimkite gražiai rankutėmis su Šulcu, Simonavičiūte ir aida į su proveržiu darbo vietų kurti..

    Reply
  10. Romas

    :)) 14 „žymių” žmonių palaiko?? ir tai argumentas kelti kandidatūrą bei girtis? Tokiu „pasiekimu” girtis tas pats, kas šauti sau į koją:))
    Tai reiškia tik vieną dalyką – kad visi likę „žymūs” ar nežymūs žmonės jo nepalaiko. Ir nėra dėl ko.
    Ką jis gali padaryti daugiau, ko nepadarė per 8 metus? Viskas liktų tekėti ta pačia vaga. Nei idėjų, nei supratimo, kaip tai įgyvendinti.

    Reply
  11. neringa

    neturi saiko jausmo žmogus… nemoka pripažinti, kad jis prastas meras buvo, tiesą sakant – joks. Ir Klaipėda su juo tapo jokia… Seniai jau laikas pakelti bures.

    Reply
  12. Anonimas

    O kaipgi dar, juk tas godulys valdžiai nedingo, negali susitaikyti, kad nebus meras

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This