Prie buvusio komisariato – gyva grandinė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/7U8Ob2vOV-s” align=”center”][vc_column_text]Nors į asociacijos „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ protesto akciją, kuria siekta Vyriausybei parodyti, jog klaipėdiečiai nori buvusį policijos komisariato pastatą paversti kultūros objektu, ir nesusirinkimo tiek žmonių, kad gyva grandine būtų pavykę apjuosti visą kompleksą, organizatorių manymu, ji tikrai pavyko.

Nepaisant žvarboko vėjo prie Prūsijos laikų Teisingumo rūmų Jūros gatvėje susirinko apie porą šimtų klaipėdiečių. Tarp jų buvo ir kultūros, mokslo bendruomenės atstovų, ir politikų, ir paprastų miestelėnų. Po kalbų ir įvairių menininkų pasirodymų, tarp kurių buvo ir apsinuoginusio Beno Šarkos numeris, atėjusiems susikibus už rankų susidarė grandinė per visą Jūros gatvę. Dar keliolika žmonių stovėjo šalia komplekso esančiame daugiabučio kieme, bet Naujojo uosto gatvės jau nepasiekė. Nuo sankryžos su Naujojo Sodo gatve žmonės buvo pasiekę šią gatvę. Anot stovėjusiųjų šioje vietoje, kad būtų apkabintas visas pastatas, pritrūko apie pusšimčio žmonių.

Nors asociacijos „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ vadovas Tomas Kiauka paragino Savivaldybės administraciją skirti sklypą naujiems teismo rūmams, kad Vyriausybei būtų lengviau apsispręsti, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priminė, jog tai jau seniai yra padaryta. Pasak jo, jei Vyriausybė visgi apsispręstų čia įkurdinti teismus po miestui suteiktų lūkesčių, vargu, ar tai galėtų būti teisingumo simbolis.

Vyriausybės Spaudos tarnyba „Atvirai Klaipėdai“ praėjusią savaitę teigė, jog terminų, iki kada bus priimtas sprendimas dėl buvusio komisariato pastato, „nėra nustatyta“. Tuo metu Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis BNS šią savaitę jau sakė, kad galutinai nuspręsta bus per šį mėnesį.

Rugsėjo 28-ąją Klaipėdoje lankęsis A. Stončaitis „Atviros Klaipėdos“ žurnalistui teigė, kad sprendimas bus priimtas „vėliausiai per mėnesį“.

Informacija

Neogotikos stiliaus pastatų kompleksas buvo pastatytas 1862 m. Centrinėje pastato dalyje įsikūrė prisiekusiųjų teismas, dešinėje – teismo įstaigos. Čia buvo ir kalėjimo kameros. 1898 m. pristatytas priestatas, kuriame buvo įrengti butai tarnautojams, atskiras sektorius moterims. Dar buvo pastatytos dirbtuvės. Nuo 1885 m. minėtame komplekse veikė Apygardos teismas.

Istoriko Vasilijaus Safronovo teigimu, milicija čia įsikūrė XX a. 8-ajame dešimtemtyje, iki tol čia veikė Statybos trestas. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”56808,56809,56810,56811,56812,56813,56814,56815,56816,56817,56818,56819,56821,56822,56823,56825,56826,56827,56828,56829,56830,56831,56832,56833,56834″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This