Koalicija gimsta ant susiskaldymo pamatų

Svarbu, Temos

Klaipėdos meru trečiajai kadencijai išrinktam Vytautui Grubliauskui pavyko „susižvejoti” iki aritmetinės daugumos trūkstamą mandatą – juo tapo Lietuvos centro partijos atstovas Alvidas Šimkus, pasielgęs priešingai, nei šios politinės jėgos sąrašo lydere ir kandidate į merus buvusi Nina Puteikienė.

Pastaroji teigia galinti tik apgailestauti, kad ant tokių pamatų statoma būsimoji miesto Tarybos dauguma ir negaili epitetų sąrašo kolegai.

Tuo metu V. Grubliauskas tikina, kad tai dar negalutinis taškas formuojant koaliciją ir žinių esą bus jau artimiausiu metu.

Trečiadienio popietę buvo pasirašyta ir bendradarbiavimo sutartis – parašus padėjo Klaipėdos konservatorių lyderis Arūnas Barbšys, Vytautas Grubliauskas ir Alvidas Šimkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tarėsi su partiečiu

Žinia, V. Grubliauskas, kaip jo vardo rinkimų komiteto lyderis, dar prieš pirmą rinkimų turą dėl bendro darbo naujoje miesto Taryboje pasirašė susitarimą su konservatorių partija. V. Grubliauskui laimėjus ir merui priklausantį miesto Tarybos naro mandatą, šios politinės jėgos miesto Taryboje turi 15 vietų (9 ir 6) ir iki aritmetinės daugumos joms trūksta vieno balso.

Antradienį laidos „Delfi dėmesio centre” vedėjas Edmundas Jakilaitis pasiteiravo V. Grubliausko, ar jis jau turi dar vieną reikiamą balsą valdančiajai daugumai.

„Šiandieną galėčiau pasakyti, kad, ko gero, taip. Šiandieną turime daugumą, ji, aišku, yra minimali aritmetiškai. Tai, sakykim, Centro partijos atstovas, partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Alvidas Šimkus. Jie turi tris atstovus, bet Alvidas Šimkus yra vienintelis tos partijos narys, dvi kartu kandidatavusios į Tarybą patekusios politikės, tai yra Nina Puteikienė ir Laima Juknienė, jos nėra partijos narės, jos yra kviestinės. Ten situacija įdomi, bet aš nenoriu lįsti į vidinę partijos skyriaus situaciją, kuri yra specifinė. Formalią daugumą turime, bet aš tikiu, kad tai dar sąrašas ne baigtinis”, – atsakydamas teigė Klaipėdos meras.

Vytautas Grubliauskas dar nepanoro įvardinti, kas galėtų būti kiti partneriai, galintys labiau sutvirtinti būsimą valdančiąją daugumą – esą tai turėtų paaiškėti šiomis dienomis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Trečiadienio rytą meras „Atvirai Klaipėdai” patikslino, kad iniciatyvą rodė jis pats, „kadangi tai yra partijos Klaipėdos skyriaus vadovas ir buvo kalbama su juo”.

„Aišku, šiek tiek keistokai atrodė šio sąrašo partijos lyderės demonstratyvūs demaršai, kalba apie kažkokias auksines akcijas. Tai natūralu, kad kalbėtis aš visada linkęs su sisteminių partijų, konkrečių politinių darinių vadovais vietoje. Man atrodo tai normali praktika, nes kalbantis su pavieniais galėtų kas nors apkaltinti skaldančiais veiksmais. O aš to nenorėčiau ir tokio tikslo visai neturiu”, – sakė V. Grubliauskas.

Meras tikino, kad A. Šimkui niekas nepažadėta, nes jis yra prieš tokį koalicijos formavimo principą, nes esą pirma reikia susitarti, ar partneriai būtų pasiruošę kompromisams derinant bendrą koalicinę programą ir tik po to galima kalbėti apie konkrečias pozicijas, reikalingas jai įgyvendinti.

Jis dar nepanoro įvardinti, kas galėtų būti kiti partneriai, galintys labiau sutvirtinti būsimą valdančiąją daugumą – esą tai turėtų paaiškėti šiomis dienomis.

„Daugiau galima nuveikti pozicijoje”

Pats A. Šimkus patvirtino, kad mero teiginiai apie jo priklausymą būsimai koalicijai yra „šimtaprocentinė tiesa”.

„Būdamas pozicijoje turbūt daugiau gali nuveikti miestui nei būdamas opozicijoje. Taip, tai galbūt kertasi su ponios Ninos Puteikienės pozicija, nes ji buvo pradėjusi derėtis su konservatoriais. Aš tada užklausiau partijos pirmininko, ką daryti, jis pasakė, kad eikite derėtis su konservatoriais ir su Grubliausku. Paskui Nina persigalvojo, išstatė sąlygas. O ką man daryti? Aš pasilikau prie tos pačios nuomonės, kokia buvo pačioje pradžioje, kaip pasakė partijos pirmininkas, o konservatoriai tada juk jau ėjo pasirašinėti sutartį su Grubliauskui”, – aiškino centristas, vėliau parodęs SMS susirašinėjimo su N. Puteikiu istoriją.

A. Šimkus tikino, kad nors buvo sulaukęs klausimo, ko nori už priklausymą daugumai, atsakė, kad eina ne dėl postų, o dirbti miestui.

„Nieko neprašau ir nieko nereikalauju. Tačiau jei kažkokią atsakomybę reikės prisiimti ir nebus kam, imsiuosi”, – sakė Alvydas Šimkus.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, jam gali būti patikėtas vieno iš Tarybos komitetų pirmininkų postas.

A. Šimkus neslėpė, kad su N. Puteikiene buvo nesutarimų jau ir rinkimų kampanijos metu.

„Ji buvo skyriaus kviestinis žmogus, tačiau visiškai nesiderino su skyriumi, pradėjo veikti visiškai viena, skaitydama, kad tik ji viską sprendžia, o pas mus viskas sprendžiama skyriuje. Ji nieko nederino ir paskui dar pradėjo kaltinti skyriaus pirmininką, kad jis nedaro to ar ano. Tada ir paklausiau: „Nina, o kas jūs esate, ar esate rinkta skyriaus? Juk esate tik kviestinis svečias. Malonu, kad dirbate, bet mes pakvietėme, paskyrėme pirmą vietą sąraše, kandidate į meres, bet tai nereiškia, kad jūs vadovaujate skyriui”. Ją tai labai įžeidė”, – sakė A. Šimkus.

Partijos skyriaus pirmininkas pripažino, kad nėra itin malonu, jog jo debiutas valdžioje yra lydimas tokio fono.

„Bet ką jau padarysi, tokia duona”, – sakė jis.

Išvadino Judu

„Nors nesu Centro partijos narė, esu tik jos pirmininko žmona, tai, be abejonės, žinau, kad nebuvo jokio Šimkaus kreipimosi į partijos Valdybą, nebuvo jokio jos pritarimo koalicijai su Grubliausku. Bet čia jau turėtų komentuoti partijos atstovai. Be abejonės, mums visiems tai buvo naujiena. Sužinojau tai tik iš spaudos. Žmogiškąja prasme man ir ši rinkimų kampanija buvo labai nelengva, nes visą laiką Šimkus iš esmės trukdė ir kovojo ne su priešininkais, kaip būna tokiu metu, o su manimi. Stebėdama tokią situaciją mąsčiau, koks gi galėtų būti bendras darbas Taryboje. Galvojau, kad bus sunku. Nors jis ir Centro partijos senbuvis, tačiau aktyvaus dalyvavimo politikoje prasme yra naujokas. Apgailėtina, kai savo viešą politinę karjerą pradeda tokiu poelgiu”, – sakė N. Puteikienė.

Politikė sakė savo darbą naujos kadencijos miesto Taryboje įsivaizduojanti tik laikantis gairių, kurias kaip sąlygas galimai koalicijai ji buvo išsiuntusi ir V. Grubliauskui, ir Arvydui Vaitkui.

„Visgi dar nedėkime visų taškų ant „i”. Dar nematėme parašo ant koalicijos sutarties ar dar kažkokio dokumento. Šimkus tebėra partijos narys, tai kaip jis pasirašinės? Nemanau, kad garbingai elgiasi ir Vytautas Grubliauskas, nes tai dviprasmiškai vertinamos vilionės. Mano manymu, tokie dalykai turi būti skaidrūs ir aiškūs. Jis juk du kartus – ir „Atviroje Klaipėdoje”, ir „Lalunoje” – paminėjo, kad kalbėjosi su partijos vadovu, nors su Puteikiu jis nekalbėjo. Grubliauskas puikiai valdo kalbą, abejočiau, ar tai būtų du jo nesąmoningi riktai. Tai bandymas sudaryti tam tikrą opiniją, įvesti lingvistinės painiavos, sumaišties, klaustukų. Man labai gaila, kad valdančioji koalicija statoma tokiais nestabiliais, dvigubais pamatais”,  – sakė N. Puteikienė.

Jau po pokalbio su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu ji išdėstė savo nuomonę ir asmeninėje „Facebook” paskyroje.

Jei pasirašys – gali išmesti iš partijos

Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis teigia, kad A. Šimkus veikia „vienasmeniškai, savališkai, neturėdamas jokių nei skyriaus susirinkimo, nei partijos centrinių institucijų įgaliojimo”.

„Mūsų partijoje, kaip ir daugumoje, koalicinės derybos savivaldybėse galimos tik centrinių institucijų sprendimu. Jis skleidžia netiesą teigdamas, kad aš kažką dėl to jau pasakiau”, – sakė N. Puteikis.

Pasak jo, jei A. Šimkus pasirašys po koalicijos sutartimi, bus svarstomas jo narystės partijoje klausimas.

„Jis ilgametis buvęs partijos valdybos pirmininkas ir puikiai žino, kad pagal partijos įstatus vienas veikti negali”, – sakė partijos pirmininkas.

Vėliau jis ta tema dar išplatino pranešimą spaudai.

„Gal V. Grubliauskas tą koaliciją formuoja su kažkokia kita, bet ne Lietuvos centro partija? Lietuvos centro partija negavo iš V. Grubliausko jokio kvietimo į koaliciją. <…> Labai gaila, kad žmogus, gavęs pirmą viešos politinės veiklos galimybę, pamina dėl savo asmeninio intereso principus, ant kurių laikosi visų partija veikla. Dėl tokių žmonių mažėja rinkėjų pasitikėjimas ir parama partijoms. Dar labiau stebina politikos senbuvio V. Grubliausko elgesys ir retorika. Žiniasklaidoje jau porą kartų jis tvirtino, kad kalbėjo su manimi, nors jokio pokalbio nebuvo. Koalicijų kūrimas ne vertybių, ne programų derinimo, o asmeninių interesų pagrindu yra ne tik kad netvarus, bet ir kompromituojantis visą partinę sistemą ir nuviliantis rinkėjus”, – cituojamas N. Puteikis.

Kas bus kiti?

Buvusios V. Grubliausko partijos – Liberalų sąjūdžio – Klaipėdos skyrius naujos kadencijos Taryboje turės keturias vietas (kai kurie jo kandidatai buvo išreiškę palaikymą A. Vaitkui antrajame rinkimų ture). Skyriaus pirmininkas, į naująją Tarybą išrinktas Saulius Budinas akcentavo, kad kol kas nebuvo sulaukta jokių pasiūlymų.

„Vakar turėjome skyriaus Tarybos posėdį. Kol kas yra nusiteikimas laikytis tos pozicijos, kokia ir buvo. Niekada nesakyk „niekada”, politikoje turbūt visada turi apgalvoti viską, bet preliminariai yra taip, kad į koaliciją neiname”, – teigė S. Budinas.

Šios partijos kandidatu į merus buvęs Simonas Gentvilas sakė „galintis lažintis iš dolerio, kad liberalai nebus tokioje valdančioje daugumoje”.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, iškovojusios septynis mandatus, sąrašo lyderis ir buvęs kandidatas į merus A. Vaitkus teigė iki šiol su V. Grubliausku apie galimą bendrą darbe nekalbėjęs.

„Tačiau ketiname susitikti ketvirtadienį”, – sakė jis.

Šiek tiek po vidurdienio miesto Tarybos sekretoriatas išplatino pranešimą, kuriame informuojama, kad trečiadienį, 15 val., „bus pasirašomas trijų politinių jėgų, nusprendusių formuoti valdančiąją daugumą Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje, susitarimas”.

Prieš ją pasirašant po merijos langais atsistojo pora protestuotojų, kurių plakatuose buvo klausimas „Šimkau, ar ranka nesudrebės?”

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutarties pasirašymo metu V. Grubliauskas teigė, kad ji jokiu būdu nereiškia „geležinių vartų” atskiriems politikams arba kitų politinių jėgų atstovams.

„Nėra ženklas, riba sustoti. Tik dabar į visas derybas ar susitarimus sės 16 Tarybos narių atstovai. Neturiu jokių nuostatų, randų – esu atviras diskusijai su visais politikais, išskyrus kai kurias vertybines ribas, kurių negalima peržengti”, – teigė jis.

Klaipėdos konservatorių lyderis A. Barbšys pakartojo, kad Centro partijos atstovai buvo artimiausi galimi partneriai, o toliau esą galima kalbėtis su visais, išskyrus tuos, kurie yra sulaužę priesaiką Lietuvai.

21 Comments

  1. Faktas

    Kam jau kam, bet Puteikiui reiktų patylėti. Didesnio intriganto už jį Lietuvoje nėra – kiek partijų pakeitęs, kiek pažadų prižadėjęs ir netesėjęs. Puteikis ir Puteikienė iš politikos akivaidžiai daro šeimyninį biznį. Jų moralinis pagrindas – intrigos ir skandalai. Klaipėdoje neatsirado kvailių, kurie nori su jais bendradarbiauti. Tai ir tiek žinių, gal ras kitur…

    Reply
    • gebelso faktui

      kas jau kas o tu tai cia nsusineki. grubliausko politine korupcija bei nesiskaitymas su gyventojais akivaizdus. ir tai ne intrigos kai puteikiene bei puteikis tokius dalykus viesina. bet ne panasiom sovietinem smegenim tai suprast matyt,.

  2. Marius

    Džiaukimės ATVIRAKLAPEDA, kad galime sužinoti viską atvirai, realiai , operatyviai taip kaip kas vyksta mūsų mieste. Pagarba AK žurnalistams.
    Kam neaišku, kad jei namo pamatai sumūryti blogai ir brokuotai tai jau vargšas namas tikrai ilgai nestovės. Sugrius… Sunku suprasti kokią košę sugeba virti Grubliauskas? Aišku viena, kad ta košė jau dabar prisvilusi, neskani. Ar mes visi klaipėdiečiai privalėsime ją valgyti? Susigalvojo liberalas Grubliauskas, konservatorius Barbšis, dar dabar kažkoks centristas-puteikistas Šimkus ir ruošiasi mūsų miestą valdyti? Reikia jau dabar pradėti ruoštis jų paklausti – kaip savo pažadus rinkėjams išpildys?

    Reply
  3. O gal ?

    Kai tokie dalykai vyksta, net ir didžiausi ,, priešai” po rinkimų patampa draugais, reikėtų keisti Rinkimų į savivaldybes įstatymą.Kiekviena partija ir komitetas iškeltų po tam tikrą vienodą skaičių narių,sudarytų bendrą sąrašą, ir rinkėjai galėtų rinktis iš to sąrašo asmenybes.Kiekvienoje partijoje yra sążiningų żmonių.Baigtųsi tos nesąmonės su išdavystėmis.Miestiečiams reikia valdżios darbo rezultatų,o ne pjautynių.

    Reply
  4. Hansas

    Koks skirtumas koks dėstytojas buvo tas Šimkus, akivaizdu, kad be Puteikienės taryboje jo nė kvapo nebūtų. Šlykščiai pasielgė. Kaip ir konservatoriai, tiek pylė pamazgų ant Grubliausko, o dabar jau drauge galės mat dirbti… Paskui politikai stebisi, kodėl žmonės neina balsuoti. O neina dėl to, kad politikai meluoja ir dėl postų atsisako visko, apie ką prieš rinkimus agitavo.

    Reply
  5. M.

    Apie dėstytoją Šimkų tik geriausi atsiminimai iš studijavimo laikų,labai šviesus žmogus, linkiu kuo didžiausios sėkmės.

    Reply
  6. Styvenas

    Palaikau Šimkų. Miesto interesus reikia kelti aukščiau intrigų ir politinių žaidimų kas kam patinka, kas kam nepatinka. O Puteikienė mano požiūriu apskritai yra ne „už” kažkokias permainas, o tiesiog „PRIEŠ” visus ir viską. Tokie žmonės yra didžiausi stabdžiai inovacijoms ir pokyčiams. O rėkia garsiausiai.

    Reply
    • asai

      jei miesto inetresai priestarauja gyventoju interesams, tai tai visiskai ne miesto interesai, nebent grubliausko asminiai korupciniai.

  7. Anupras

    Pamatysite, ryt po ryt Būdinas su liberalais bus Mero glėbyje, juk reikia kažkam administracijos direktoriaus postą užimti ! Ar ne ?

    Reply
  8. Studentas (buvęs)

    Šimkus miestui nuveikė daug, dėstytdamas Aukštojoje jūreivystės mokykloje su darbine patirimi supažindino šimtus studentų, kurie sėkmingai dirba. Vienas iš tokių esu aš, jis man labai daug padėjo atliekant praktiką, ir padedant įsidarbinti. Labai tikiu, kad gerbiamas dėstytojas ir miestui padarys daug. Mums mūsų grupės studentams jis davė daug. Sėkmės gerbimas dėstytojau.

    Reply
  9. Anonimas

    Nu jei Vaitkus eis su Grubliausku į koaliciją, tai įsidėmėkit žmonės, tie kurie deklaravo pokyčius lenda į subinę stabilumui. Maladec liberalų sąjūdis laikykit stuburą toliau

    Reply
  10. Rasa

    Nesu Puteikienės gerbėja, bet ką Ėimkus Klaipėdai nuveikė. Tą pačią Puteikienę ir pakvietė, kad ją miestas, o jį žino.

    Reply
    • Manau

      Manau, kad, savo laiku, žmonės Puteikienę rinko nes pasitikėjo Puteikiu, bet šiemet žmonės rinko jau Puteikienę. O Šimkus yra niekas, tokių reikia saugotis.

  11. Pusamžis liberalas

    Man ,kaip liberalių pažiūrų žmogui ,gėda už Aliną Velykienę.Ji taip pat pigiai parsidavė agituodamą už Arvydą Vaitkų ir net statydama pinigus už jį loterijoje.Beje aš balsavau už liberalus ir reitingavau Aliną pirmąją…Klydau ir dėl to man dabar gėda,nes nenumačiau tokio niekšiško scenarijaus,bet kitą kartą tokios klaidos nebedarysiu.Čia šiaip,kad žinotumėm kokie dar išverstaskūriai dirbs taryboje….

    Reply
    • Balsuotojas

      Netikėjai ir aš. Koks žemas lygis

  12. Marius

    Palaikau A.Šimkų. Žmogus nori miestui gero, nori permainų, kuri suteikia tik valdančioji dauguma, o būdamas opozicijoje tu esi tik garsiai rėkiantis žmogus ir trukdantis valdančiajai daugumai priiminėti sprendimus, ką puikiausiai darydavo Puteikienė, bet miestui reikia greitų sprendimų, o ne stabdymų. Šimkus suprato, kad su tokiais žmonėmis neis susišnekėti ir toliau stovės vietoje, tad pasirinko gerą sprendimą. Puteikienė dabar jaučiasi apgauta ir įsižeidusi, nes ne viskas pagal ją. O prieš tai taip gyrė savo partiją, kad tai pati skaidriausia, pati geriausia, kurios nariais galima pasitikėti ir t.t., o dabar pila ką be gali ant šio žmogaus, tai tik dar kartą įrodo šio žmogaus savivertę. Linkiu Grubliauskui surinkti tvirtą koaliciją ir tvirtai, ir ryžtingai priiminėti sprendimus. Miestui reikia sprendimų čia ir dabar, o ne rietis tarpusavyje ir kaišioti pagalius į ratus, o po to sakyti „nieko nepadaryta“, „reikia keisti merą“, „kokie blogi valdantieji“. Žmonės nori gyventi čia ir dabar. Tad linkiu sėkmės valdančiajai daugumai.

    Reply
    • ???

      Kokių sprendimų reikia čia ir dabar? Postų (apmokamų pareigų), pinigų dziazo festivaliui? Grubliauskas aiškiai pasakė, skaidrumo nebus, pinigus džiazo festivaliui skirs (žmonai), o visa kita, nesvarbu.

    • Marius

      Apie kokius postus šnekate? Pats Šimkus pasakė „manęs postai nedomina ir atsisakyčiau, jeigu būtų siūlomi“. Jis tiesiog nori dirbti daugumoje, o tik daugumoje gali realizuoti savo idėjas ir planus, jeigu žmogus nori tikrai dirbti miesto labui, tai jo toks ėjimas net labai sveikintinas. O kas liečia džiazą, tai žinokit džiazas pats iš niekur neatsiranda, tam reikia daug laiko ir darbo, o, kad taip sutapo, kad džiazo koordinatorė yra mero žmona, tai nieko nekeičia. Visi dirba skirtingus darbus, visi gauna atlyginimus už darbą, taip ir čia, tad nematau nieko blogo, negana to, daugumoje darbų dirba giminės, pažįstami, ką jau kalbėti apie uostą, kur draugystės ir giminystės ryšiai persipynę. Va jeigu būtų surengtas džiazo festivalis už miestiečių mokesčių mokėtojų pinigus ir būtų prašoma susimokėti norint patekti į festivalį, va tada jau būtų kita kalba.

  13. ezys

    Akivaizdu, kad nepartine partijos pirmininko zmona yra auksciau uz partijos skyriaus pirmininka, ar ne? 🙂 Teisybes delei reiktu pasakyti, kad jei ne Puteikiene, tai Centro partija isvis nebutu vietu gavusi taryboje

    Reply
  14. Senas liberalas

    Liberalų skyrius nebuvo išreiškęs palaikymo A. Vaitkui, o laikėsi neutraliai, neklaidinkite žmonių. Pavieniai skyriaus nariai nebent palaikė Vaitkų. Tačiau partijos pirmininkas Genvilas išreiškė paramą Gurbliauskui. Atkartojate Jakilaičio postringavimus.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū už pastebėjimą, patikslinau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This