Arvydas Vaitkus atšaukė nusišalinimą

Svarbu, Uostas ir jūra

„Aš nuo šiandienos ryto atšaukiau savo nusišalinimą, nes nematau jokio pagrindo”, – pirmadienio popietę vykusios spaudos konferencijos metu informavo Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Ar susisiekimo ministras Rokas Masiulis jį patenkino, A. Vaitkus sakė dar nežinantis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot jo, tai jį padaryti paskatino faktas, kad Vyriausioji rinkimų komisija oficialiai patvirtino savivaldos rinkimų rezultatus.

„Tą sužinojau ir pakeičiau savo deklaraciją. Nurodžiau ryšius su visais Tarybos nariais. Turbūt reikia nusišalinti nuo visos Lietuvos, tada būtų ramu. Bet tam egzistuoja teisės aktai, ką reikia deklaruoti. Viskas deklaruota, nematau jokio pagrindo toliau dirbant nuo ko nors nusišalinti. Vadovauju Uosto Tarybai, kur dirba visų kompanijų atstovai. Nesu išskirtinis uosto istorijoje nepriklausomoje Lietuvoje – esu, berods, trečias uosto vadovas, patenkantis į miesto Tarybą. Pagrindo abejoti Uosto direkcijos skaidrumu nėra. Vienasmenis sprendimas šioje sistemoje yra neįmanomas. Matome spėliones, hipotezes, kuriamos sąmokslo teorijos. Ne nuomonėmis ar hipotezėmis reikia vadovautis teisinėje valstybėje. Aš iki šios minutės neturiu jokių argumentų iš nieko. Neišgirdau nė vieno argumento, kodėl išrinktas į Tarybą negaliu toliau vadovauti uostui. Dėl piniginės paramos – aš nesu jokios partijos narys. Todėl ir nežinau, kas ir kodėl aukoja. Negaliu kontroliuoti partijos kasos. Su kai kuriais aukojusiais aš gyvenime nesu bendravęs. Aš asmeniškai jokios paramos negavau. Pats paaukojau pačią didžiausią sumą – daugiau nei minimi asmenys. Visa informacija, apie kurią sukasi, yra vieša. Įmonės darbuotojai yra be pagrindo apjuodinti. Tam tikra Seimo narių grupė, konservatorių, nusprendė Uosto direkciją apskųsti STT, bet ji nemato jokių domenų apie korupcinio pobūdžio veiklas. Tikrai yra nepavydėtina situacija, kai visi yra įsitempę. Tai yra labai rimtas klausimas nacionaliniu mastu, manau, turėtų reaguoti ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas”, – dėstė A. Vaitkus.

Jis buvo parašęs prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis (Birių krovinių terminalas ir „Kamineros” grupė), kurių atstovai (Vidmantas Dambrauskas ir Arūnas Tuma) dalyvavo rinkimuose kartu su juo ir dar rėmė partijos politinę kampaniją.

Anot jo, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija atsisakė skubiai nagrinėti susisiekimo ministro prašymą, kol nebus baigtas pirminis tyrimas dėl jo viešų ir privačių interesų.

A. Vaitkus pranešė, kad penktadienį Uosto direkcijos valdyba svarstė ministro užklausą, tai buvo paskutinis klausimas.

„Labai gaila, kad buvau paprašytas išeiti iš salės – neturėjau galimybės nei paaiškinti savo argumentų. Man labai keista, kodėl tai daroma už akių. Kodėl ministerija nustato itin trumpus terminus valdybai. Kodėl taip skubama? Tarp manęs ir ministro konfrontacija neatsirado, ar tarp ministro ir manęs – nežinau. Civilizuotu būdu turėtų vykti pasitarimai aukščiausiu lygiu, turėtų būti išsiaiškinta, kokia tikroji situacija, o ne menama”, – sakė jis.

Koks yra valdybos sprendimas, A. Vaitkus sakė nežinantis. To teigė nežinantis ir posėdyje dalyvavęs Teisės departamento direktorius Linas Rudys.

Uosto direkcijos valdybos pirmininkas Nerijus Udrėnas nuo pat penktadienio popietės į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto skambučius neatsako.

A. Vaitkus sakė, jog, jo žiniomis, uosto bendruomenė tariasi, kaip pasielgti šioje situacijoje.

„Pamačiau Lietuvoje rinkiminiame kelyje yra labai daug šmeižto, melo. Labai dažnai užsiduodavau klausimą, ar teisingai pasielgiau. Pavyko gauti labai didelį pasitikėjimą, kuris skatina veikti toliau. Jei būtų burtų lazdelė atsukti laiką, aš eičiau tuo pačiu keliu”, – sakė A. Vaitkus, paklaustas, ar esant dabartinei situacijai nesigaili ir kartotų tą patį, jei būtų galimybė atsukti laiką atgal.

Uosto vadovas dar sykį patikino, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nespaudė jo eiti į rinkimus.

„Melas. Tai buvo absoliutus atsitiktinumas, kai Seimo koridoriuose sutikau Ramūną Karbauskį. Išgirdau pačius racionaliausiu pasiūlymus. Labai smagu, kad niekas tuom negali patikėti. Turėjau slaptą mintį, kad žmona nepritars, bet ji mane nustebino, kai pasakė, kad privalau eiti”, – sakė A. Vaitkus.

Jis sakė negalvojantis apie galimybę po poros metų eiti į Seimo rinkimus, nors pasiūlymų turi.

„Mano noras yra tęsti darbą ir miesto Taryboje, ir direkcijoje”, – sakė A. Vaitkus.

Paneigė jis ir versiją, kad galbūt taps Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriumi.

8 Comments

  1. Ui

    Negaliu patikėti, kad be argumentų galima atleisti gerai dirbanti vadovą. Kuris kitas vadovas davė uostui tiek ekonomine prasme? Neįtikėtina skaityt

    Reply
    • ezys

      o ka konkreciai jis dave uostui ekonomine prasme? 🙂

  2. Rinkėjas

    Landsbergininkų svita tik ir moka skaldyti žmones, jie daugiau nieko nenuveikė ir nenuveiks. Iki gyvo kaulo jie visi įgrįso. Nepasiduokite gerb. Arvydai.

    Reply
    • LR

      Teisingai.

  3. ezys

    Kaip greitai zinios sensta, nespejo atsaukti nusalinimo, kai pati jau atleido… Idomus susisiekimo ministro sprendimas, bet kai mazai informacijos is uosto isteka, tai sunku kazka spresti.

    Reply
    • Hmm..

      Gal Rokas vakar buvo baliuj..Kartais po naktinių pašventimų mūsų valdžiukams užeina tokie poelgiai. Iš kurių paskui net Afrika juokiasi.(Čia iš serijos ,,Paksiaus nuotykiai būnant valdžioje”)

  4. Aldona

    Logiška ir mano manymu , teisinga. Labai norėčiau , kad A. Vaitkus užimtų miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą. V. Grubliauskas ir A. Vaitkus miestui labai reikalingi .Gal bus išjudinti savivaldybėje užsisėjusiejii „valdininkai” ir „valdininkėliai” . Gal nors tada miestas pajus tikrą šeimininkų ranką ir tvarką.

    Reply
    • Vietinis

      Kuo Grubliauskas naudingas miestui?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This