Ministras atleido Arvydą Vaitkų

Svarbu, Uostas ir jūra

Uosto direkcijos vadovui Arvydui Vaitkui pranešus, kad jis atšaukė nuo pirmadienio savo nusišalinimą spręsti dalį uosto reikalų, susisiekimo ministras Rokas Masiulis atleido jį iš pareigų.

 „Šiandien ponas Vaitkus pranešė, kad atšaukia savo nusišalinimą nuo sprendimų priėmimo tam tikrų bendrovių uoste. Tai verčia reaguoti nedelsiant. <…> Kai jis grįžo į uostą, kaip jis gali prižiūrėti savo politinius partnerius objektyviai, o juo labiau šiandien, kai išreiškė nusišalinimo atšaukimą. Tai yra tiesioginis konfliktas ir gali mesti šešėlį visam uostui. <…> Taip pat šiandien gavau ir valdybos nuomonę. Ir valdyba abejoja, kad ponas Vaitkus gali pilnavertiškai atlikti savo pareigas . <…> Neatmesčiau tokios situacijos, kad šis mano sprendimas gali kainuoti ir man postą. Bet mano darbas yra tarnauti valstybei ir spręsti dalykus kaip yra naudinga valstybės požiūriu“, – pirmadienį popiet surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Masiulis.

Su uosto vadovu praėjusią savaitę susitikęs valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS buvo sakęs, kad A. Vaitkus gali toliau vadovauti Klaipėdos uostui, o priekaištus dėl interesų konflikto vadino nepagrįstais.

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas  „Atvirai Klaipėdai” buvo perdavęs jo nuomonę, kad  „jei įstatymai nedraudžia, A. Vaitkus ir toliau gali eiti savo pareigas”.

R. Masiulis teigė dar iki rinkimų susitikęs su A. Vaitkumi ir sakė, kad  „negalima su įmonėmis dalyvauti rinkimuose, o po to jas prižiūrėti”.

„Mano siūlymas buvo tiek grąžinti finansines lėšas tų įmonių vadovams, kurie parėmė partiją šiuose rinkimuose, tiek ir juos išbraukti iš rinkiminio sąrašo ėjimo į miesto tarybą. Turėjome tokį pokalbį su ponu Vaitkumi, bet niekas nepasikeitė”, – sakė ministras.

Jo teigimu, laikinai Uosto direkcijai vėl vadovaus Infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Su Arvydu Vaitkumi  „Atvirai Klaipėdai” susisiekti nebepavyko. BNS jis teigė mananti, kad toks sprendimas yra politizuotas.  Ar jį skųs teismui, A. Vaitkus sakė dar nežinantis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis LRT laidoje „Dienos tema” svarstė, kad galbūt A. Vaitkus neįvertino politinio žaidimo taisyklių ir „rezultatas šiandien yra toks, koks yra”.

A. Vaitkus iš atostogų vadovauti Uosto direkcijai buvo grįžęs iškart po jam nesėkmingai pasibaigusio antrojo mero rinkimų turo – kovo 18-ąją.

13 Comments

  1. Gamtininkas

    Tulpės siaučia.

    Reply
  2. Atleidimo pagrindas?

    Kas neaišku, iš kur Masiulis toks ryžtingas? Nors realiai priežasties nėra. Kieno Masiulis protežė? Kas uosto valdybos pirmininkas? Nerijus Udrėnas, prezidentės patarėjas. Kas jums neaišku, iš kur atėjo žaibiškas nurodymas? Įdomu būtų pamatyti atleidimo formuluotę.

    Reply
  3. Lape

    Sakyčiau atsilaisvino puikus kandidatas į Klaipėdos Administracijos vadovo vietą:) pati apvaizda liepia:)

    Reply
    • Lapei

      Šis postas 95% jau skirtas p. Simanavičiutei.

    • Anonimas

      Kai jau atrodė, kad blogiau būti negali….simonavičiūtė….

  4. Anonimas

    Jeigu atvirai, tai netikėjau, kad Masiulis nušalins Vaitkų nuo pareigų. Bet kaip bebūtų, tai tikrai teisingas sprendimas ir didžiausia pagarba Rokui Masiuliui, kuris ėmėsi ryžtingų, bei teisingų sprendimų, nors kaip pats sakė, jam tai gali pačiam kainuoti postą. Jeigu taip nutiktų, tada pamatytume kokie neteisingi žmonės sėdi valdžioje. Kad mūsų visa Lietuvos valdžia būtų tokia kaip Masiulis, tai gyventi šalyje būtų daug geriau, nes žinotum, kad šalį valdo žmonės, kurie priima teisingus sprendimus, o ne padiktuotus iš šono.

    Reply
  5. Nikulinas

    Keistoka situacija. Tačiau jeigu Vaitkaus vietą užims koks nors valstietis, bus viskas aišku.

    Reply
  6. I

    Rokas Masiulis labai teisingas ir išmintingas žmogus. Kad toks būtų Lietuvos Prezidentas.

    Reply
    • ezys

      O ministras pirmininkas tai jau gali buti ir neteisingas ir neismintingas? 🙂

  7. Gintaras

    Vaitkus šiandien atšaukė nusišalinimą, atšauks ir atleidimą, pamatysit. 😉 Joke.

    Reply
  8. .

    Gėdinga diena Lietuvai…

    Reply
    • Anonimas

      Kuom ?

    • Jabitute

      Sakyčiau džiugi diena Lietuvai!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This