Klaipėdiečiams – svarbūs postai Kretingoje

Regionas, Svarbu

Naujojo Kretingos rajono savivaldybės mero Antano Kalniaus patarėju tapo pernai lapkritį iš analogiško posto Klaipėdoje pasitraukęs Albertas Barauskas, o savivaldybės administracijos direktoriaus postas yra pasiūlytas Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) vykdančiajai direktorei Jolantai Girdvainei.

Prieš tai buvo viešai paskelbta, kad Visuomeninis rinkimų komitetas „Kretingos kraštas“  į Savivaldybės administracijos vadovus bus siūlomas UAB „Ecoservice Klaipėda“ vadovas Laimonas Žemaitis. Tačiau „Atvirai Klaipėdai” paviešinus, kad L. Žemaitis šiuo metu yra teisiamas vienoje iš bylų, kuriose narpliojamas galimas neteisėtas naudojimasis keltų leidimais, jo kandidatūra atkrito.

Pradėtų nuo birželio

J. Girdvainė patvirtino „Atviros Klaipėdos” žinias apie tokį galima jos karjeros posūkį.

„Jau daviau sutikimą, pramonininkams pranešiau, kad išeinu. Atidaviau savo duomenis pažymai, kurią turi parengti specialios tarnybos. Dabar yra laukimo laikotarpis iki kito Tarybos posėdžio, kuris tikriausiai vyks gegužės 30 dieną. Jei patvirtins kandidatūrą, pradėčiau dirbti nuo birželio 3 dienos, iki tol dirbsiu pramonininkams”, – sakė J. Girdvainė.

Ji sakė tikrai negalvojusi išeiti iš KPA, nes tai saugi, įdomi vieta, darbas ją tenkino.

„Bet jei yra pasitikėjimas ir tikėjimas, kad galiu, tai yra labai daug, nes vertinama mano kompetencija, patirtis ir asmeninės savybės. Savivaldos reikalai man niekada nebuvo svetimi – 11 metų dirbau Klaipėdos savivaldybės administracijoje, nuo atstovės spaudai iki Ryšių su visuomene ir Kultūros skyriaus vedėjos, būdama pas pramonininkus tampriai dirbau su savivaldybe prie miesto ekonominės plėtros strategijos ir kitų reikalų. Savivaldybės reikalai per visą mano darbinę karjerą užėmė didžiausią dalį”, – sakė pašnekovė.

J. Girdvainė tikino, kad Kretinga jai nėra svetima, nes tai – senelių kraštas, visos jos vaikystės vasaros praleistos Senojoje Įpiltyje.

„Norisi padaryti tam kraštui daugiau. Nesu partinė, jokiai politinei jėgai niekada nepriklausiau, tik stebėjau iš šono, kaip komitetas dirbo, kaip ėjo į rinkimus. Esu nedaug pažįstama su jo žmonėmis, bet iš pokalbių gavau visus atsakymus, man šitie žmonės atrodo patikimi, sąžiningi ir ateinantys degančiomis akimis padaryti daugiau. Svarbu, kad pavaduotojas bus Povilas Černeckis, ilgai dirbantis savivaldybės administracijoje, nebus opozicijos pačioje komandoje, be aršios politinės konkurencijos bus galima daryti sprendimus. Tikiuosi, kad ir Taryba įvertins, kad dirbsime skaidriai, principingai ir kūrybiškai”, – sakė pašnekovė.

Jis sakė, jog į Kretingą važinėtų kasryt automobiliu.

„Mano nuomone, mobilumas žmonių pastaraisiais metais labai matosi, daug kretingiškių važiuoja į Klaipėdą dirbti ir dar toliau. Tik į naudą toks mobilumas. Klaipėdos kraštas ateityje turėtų dar labiau susivienyti dėl bendrų tikslų”, – teigė J. Girdvainė.

Įdomiausias pasiūlymas

A. Barauskas Kretingos mero patarėjus dirba nuo penktadienio. Jis tikino pasiūlymo sulaukęs jau po rinkimų, iki tol neturėjau jokių ryšių su minėtuoju komitetu, nedalyvavo rinkiminėje kampanijoje.

„Priimti pasiūlymą paskatino tai, kad Kretingos žmonės, išsirinkę naują merą, nori pokyčių, o meras su komanda yra pasirengęs juos įgyvendinti. Kretinga turi daug potencialo. Mano patirtis, įgytos žinios gali būti naudingos”, – teigė mero patarėjas.

Anot A. Barausko, per ketverius metus Vytauto Grubliausko komandoje jautėsi padaręs viską, ką leido jo jėgos ir galimybėse dėl to nusprendė pasitraukti bei ieškoti naujų iššūkių.

„Pasitraukdamas turėjau planų, bet gyvenimas daro savo siurprizus. Tad visą tą laiką iki šiol buvau registruotas Užimtumo tarnyboje. Buvau gavęs ne vieną pasiūlymą įvairiose srityse, bet neskubėjau priimti nė vieno iš jų. O šis pasiūlymas pats įdomiausias. Tai bus įtemptas ir įdomus darbus”, – sakė A. Barauskas.

Jis, kaip ir J. Girdvainė, tikino, kad Kretinga jam nėra svetima, nes čia gyvena nemažai jo giminaičių, be to, jis teigė dar dirbdamas Klaipėdos mero patarėju nuolat stebėdavęs ir ten vykstančius procesus.

KOMENTARAS

Antanas Kalnius, Kretingos rajono meras

Dėl Laimono Žemaičio ilgai sėdėjome ir diskutavome. Laimonas sakė esąs tikras, kad viskas yra tvarkingai ir byla bus laimėta, bet jis nenorėjo mesti jokio šešėlio ant komandos. Čia buvo gražus ir jo gestas, ir mes visi draugiškai sutarėme, kad jo kandidatūros į administracijos direktorius neteiksime.

O pasirinkimą dėl Alberto ir Jolantos nulėmė jų kompetencija. Mums reikėjo patyrusių žmonių, kurie galėtų išjudinti mūsų Kretingą. Pasipriešinimo nebijau, nes Kretingai reikia postūmio į priekį. Be to, jei Albertą kretingiškiai mažiau žino, tai Jolanta yra kilusi iš Kretingos rajono, čia jos šaknys. Kretinga ir Klaipėda yra šalia viena kitos, daug kretingiškių važiuoja dirbti į Klaipėdą, tada, jei dalis klaipėdiečių važiuos dirbti į Kretingą, nemanau, kad tai problema. Su Albertu kažkiek buvo tekę bendrauti, Jolantą mūsų komandos žmonės pasiūlė.

Mes turime koalicijoje 18 žmonių, apie Jolantos kandidatūrą jie žinojo jau šiek tiek anksčiau, prieš kelias savaites, jokių pretenzijų jai neišsakė. Dabar jau tik laukiam pažymų. 

24 Comments

  1. Laikas parodys

    Na, būti savivaldybės administracijos direktore – tai ne ties Klaipėdos išvarža, atleiskite, proveržiu pasitarimuose rymot. Pasisėdėjimai savivaldybėje atstovaujant pramonininkams, o iš tiesų – taip ir nepakeitus darbdavio, kontroliuojančio ir pramonininkus, ir savivaldybę- tai ne konkretus rezultatas, kurio reikės tiek savivaldybės tarybai ir gyventojams, tiek reikalaujant iš savivaldybės darbuotojų. Ambicijos, žinoma, nuo to tik auga. Bet kaip su kalbom? Myliu negaliu Klaipėdą, gyvenu Klaipėdos rajone, o dirbsiu Kretingos rajonui…

    Reply
    • Anonimas

      Šiaip laikas visada viską parodo, sąmokslininke :)))))))))

  2. Živilė

    Džiaugiamės gerb. Jolanta, kad sutikote su šiuo pasiūlymu. Žinau jus. Pasirodo nemažai rajono gyventojų irgi su jumis teko susidurti . Klaipėda – Kretinga 25 min. kelio. Ypač džiaugiasi Ipiltiškiai. Kas turėjo su jumis tiesioginių reikalų – patys geriausi atsiliepimai. Dauguma kretingiškių geri, nuoširdūs žmones, net neabejokite. Žinoma, dalis turi silpnybių – imlūs apklaboms, paranojiškai bijo naujovių, yra garsiai rėkiančių, nors net nežino apie ką. Bet tikim, kad būdama protinga moteris, turinti patirties bendraujant su aukščiausio lygio institucijomis, verslu ir visuomenę, svarbiausia esant niekam nieko čia neskolinga, įgysite daugumos gyventojų pasitikėjimą. Visiems įtikti nerealu , o ir nereikia. Sėkmės, stiprybės ir kantrybės.

    Reply
    • Anonimas

      Ačiū, Živile, už padrąsinimą. Viskas bus gerai 🙂

  3. Taigis

    NSO ! “dega šikna” užteks darbą įmituoti ,teks dirbti.
    O taip viskas buvo gražiai suplanuota 🙂
    Pyst ir pavasaris !!!

    Reply
  4. Anonimas

    D

    Reply
  5. As

    As cia nematau nieko stebuklinqo visa laika kretinqa buvo kryzkele o dabar vienuolynas kuri sauqo polcijkom su daliu daukinciu is salantu pensionato ne kelias o dar duobeta daros ta kretinqa

    Reply
  6. Kretingiskis

    Sie mero pristatyti zmones nera zinomi Kretingos zmonems. Bet jei meras renkasi tai juos reikia priimt. Linkekim sekmes ir geru darbu. Darbai greit parodys. Tik gaila kad Kretingoje nepavyko rasti sioms pareigybems zmoniu. Manau ju tikrai yra.

    Reply
  7. Vida

    Albertas išsigynė naujo mero, kad netekę bendrauti, meras sako, kad yra bendravęs. Jaučiu reikia išgert. Nes akivaizdžiai galai nesueina. Mero komentaras atsiranda kažkada, kai už jį kažkas parašo. Laimonas Žemaitis nežino teismo sprendimo, tad porinti kaip baigsis byla irgi nereikėtų. Būti iš Įpilties yra reikšmingas nuopelnas rajonui. Jepšai irgi iš ten, gal Inga galėtų direktore būti. Bet jai turbūt nesiūlė. Esmė ta, kad mes Kretingoje turime savų intelektualių, kompetentingų žmonių, galinčių eiti tas pareigas. Tik reiktų atsimerkti, pasidėti ponui merui puikybę ir kviesti dirbti tuos, kuriems mokytis nereikia. Povilas Černeckis puikus vadovas, kuris realiai dirba tą darbą. Bet netinka… reikia savos marionetės.

    Reply
  8. Simona

    Kretingiškiams galima pavydėti. Šiems žmonėms užteko kompetencijos Klaipėdoj užteks ir Ktetingoj. Šaunuoliai

    Reply
    • Sofija Tiškevičiūtė

      O kokios tos kompetencijos? Gal galite plačiau?

  9. NSO

    O gal galite patikslinti nuo kada nebeturite ir kam jos perleistos ar parduotos? Ne apie gimines kalbame, o apie lobizmą. Matote, Kretingos rajonui ne emocinės pagalbos reikia, tai Jūsų atvira širdis gal telieka vyrui ir vaikams. O tiems darbams, kuriuos teks daryti, su visa pagarba – kompetencijų ir patirties neturite.

    Reply
    • Jolanta Girdvainė

      Gal galite parašyti man – susipažinsim, atsakysiu į visus klausimus. Kažkas jus klaidina be sąžinės graužaties. Net neabejoju, kad kompetencijų turite, dar geranoriškumo jei paieškotumėt …

    • NSO

      Tikėkimės. O jei klaidina, tai Jūsų aplinkos žmonės, kurie teigia visiškai priešingus dalykus nei deklaruojate. O koučingo frazės manęs neveikia. Lozungai taip pat ar žongliravimas madingais žodžiais. Kad aš turiu kompetencijų ir savivaldos mechanizmą išmanau geriau už visą naują valdžią kartu sudėjus – net neabejokite 🙂

  10. Pastebėjimas

    Tamstai NSO, matyt labai uodega svyla, kad taip skausmingai sureagavot, ir taškotės purslais be įrodymų, svarbu apdergt… anee?

    Reply
  11. Jolanta Girdvainė

    Nesitikiu, kad visiems patiksiu. Ateinu su atvira širdim, gal ne viskas pavyks, bet labai stengsiuos, savivaldybės darbuotojai. Patikslinimas- akcijų su Žiubriu neturiu. Pramonininkai man ne giminės 🙂

    Reply
  12. Anonimas

    Čia tai naujiena! Sėkmės Albertui Barauskui, pasisekė Kretingos merui.

    Reply
  13. NSO

    Jo jo, ant neasfaltuotų gatvių galės tuos suoliukus pastatyti. Tokie tat gyvenimo laimėjimai. Geriau tegul paaiškina ryšius su Žiubriu, kur vienoje įmonėje akcininkais yra. Ir prisižada viešai, kad globojami pramoninkai pirkimuose nedalyvaus, o pati nebus viešųjų pirkimų komisijos pirmininke. Galvojat, kad provincijoje visi kvaili ir mums reikalinga teta, kuri tik moteriško gudrumo teturi. Teks persigalvoti.

    Reply
  14. Zydra

    Puikus Kretingos valdžios pasirinkimas-atėjus iš šalies,geriau problemos matos,mažiau švogerizmo,o ir Jolantos idėjos žavi.Mažvydo alėjos skulptūros didžiąja dalimi dėl jos iniciatyvų atsirado…

    Reply
  15. NSO

    O kad savivaldybės administracija nelaukia nei vieno iš šitų žmonių turbūt paskutinėje vietoje? Ir nelaukia ne dėl to, kad turėjo puikų direktorių, o todėl, kad nelabai tiki butaforine ponios Jolantos kompetencija suvaldyti kolektyvą. O ponui patarėjui reikėtų paviešinti naujame kolektyve savo seksualinę orientaciją. Sutiks su jurginais. Užuojauta kolektyvui.

    Reply
    • Kretingiškis

      NSO (komentatoriui), kaip supratau esat iš Kretingos savivaldybės administracijos 🙂 , užuojauta tamstai.
      Jolantai ir Albertui – kantrybės, įštvermės.
      „Senasis, įsikerojęs ne per viena dešimtmetį „aparatas” taip lengvai nepasiduos.
      Kaip sako – šunys loja , karavanas važiuoja !

    • NSO

      Supratote klaidingai. Politinio pasitikėjimo berniūkštis ateis ir išeis, o administracija liks 🙂 ir visiškai nepažįstate Kretingos rajono, jei galvojate, kad tie žmonės pritaps.

    • Anonimas

      Kokie mes gudrůs kritikuoti po slapyvardžiu, labai juokinga ir negarbinga:)).

    • AK

      NSO ant tiek įsijautė rašinėdamas, kad pradžioj neigia esantis iš administracijos, vėliau jau teigia kad išmano geriausiai iš visų administracijos darbą – matomai valdžiai pasikeitus nebeliko vietos senienoms, tai ir lieja įtūžį net neprisistatydamas kaip koks vagis ar nusidėjėlis…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingoje - skaudi nelaimė

Policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 22.15 val., Kretingos ligoninėje mirė 2018 m. gimusi mergaitė. Ji prieš porą valandų buvo ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This