Slengių prijungimas: procesas lėtas, bet juda

Regionas, Svarbu

Prabėgus beveik pusmečiui po slengiškių apklausos, kurios metu dauguma šios Klaipėdos rajono gyvenvietės gyventojų pasisakė už prijungimą prie uostamiesčio, ryškesnių postūmių dar nėra.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pernai lapkričio 11 d. Klaipėdos rajono Slengių gyvenvietėje vyko vietos gyventojų apklausa, kurioje 58,4 proc. dalyvavusiųjų pasisakė už Slengių prijungimą prie miesto. Jos metu balsuoti atėjo 223 slengiškiai – 44,6 proc. visų šioje šalia Klaipėdos esančioje gyvenvietėje registruotų suaugusiųjų. Už prisijungimą prie Klaipėdos balsavo 122, prieš –  101.

Dar prieš šią apklausą Klaipėdos rajono politikai Tarybos posėdyje vieningai balsavo už tai, kad Slengiai liktų rajono sudėtyje. Tuo metu lapkričio pabaigoje posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės Taryba pritarė, kad Slengių gyvenvietė būtų prijungta prie uostamiesčio.

Slengių klausimas skambėjo ir praėjusią savaitę Klaipėdos rajono tarybai tvirtinant naująjį administracijos direktorių. Tuomet dar kandidato Artūro Bogdanovo buvo teirautasi, kokia jo pozicija dėl tokios iniciatyvos.

„Nemanau, kad jų prijungimas išspręstų visas problemas gyventojams. Tai išdarkytų rajono ribą ir yra ankstyvas klausimas, jei nesprendžiama ir dėl Žaliojo slėnio”, – tada teigė jis A. Bogdanovas.

Pagal šalies teisės aktus galutinį sprendimą turi priimti Seimas, o Vyriausybė, teikdama Seimui dokumentus dėl savivaldybių teritorijų ribų keitimo, kartu turi pateikti ir savivaldybių, kurių teritorijų ribos keičiamos, tarybų nuomonę. Tad „Atvira Klaipėda” pasiteiravo šią sritį kuruojančios Vidaus reikalų ministerijos, kas iki šiol padaryta, spendžiant šį klausimą.

„Išnagrinėjus apklausos dokumentus buvo patvirtinti jos rezultatai. Tęsiant Slengių gyventojų iniciatyvinė grupės pasiūlymo įgyvendinimą ir vykdant Administracinių vienetų ir gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų ir pavadinimų tvarkymo taisyklių 18 punktą, Vidaus reikalų ministerija šiuo metu organizuoja Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto savivaldybių teritorijų ribų keitimo planų parengimą, t. y. planų parengimo paslaugos pirkimą”, – lakoniškai informavo ministerijos Strateginės komunikacijos skyrius.

Pagal minėtąsias taisykles tokie parengti planai vėliau dar turi būti suderinti su savivaldybėmis, kurių teritorijų ribos keičiamos, Registrų centru, Susisiekimo ministerija ir Žemės ūkio ministerija.

Paskutinį kartą Klaipėdos miestas rajono sąskaita teritoriją pasididino 1996 metais, kai buvo prijungtas Tauralaukis. 1987-aisiais prie miesto buvo prijungta Labrenciškė.

2 Comments

  1. Nojus

    Klaipėdai aktualiau būtų, kad miesto teritorijose, o jų daugiau nei apstu, būtų parengti, t.y. sukurta infrastruktūra, miestiečiams įsikurti mieste, o ne ieškoti vietos rajone.

    Reply
  2. Žygimantas

    Tauralaukį prijungė 1996 metais, o dauguma gatvių iki šiol neasfaltuotos…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Agnė Bilotaitė: stipriname jūros sienos apsaugą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė darbo vizitu lankosi Klaipėdoje, kur dalyvavo VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės atkūrimo ir vado pristatymo ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This