Kodėl iki šiol neapgyvendintas socialinis būstas?

Miestas, Svarbu

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi skaitytoja Rasa stebėjosi, kodėl iki šiol neapgyvendintas namas Irklų g. 1., skirtas socialiai remtiniems žmonėms.

„Jūs rašėte, kad namas turėjo būti dar pernai priduotas, tačiau iki šiol jis tebestovi tuščias. O pernai buvo per visur trimituojama, kad jau va tuoj tuoj bus visų laukiančiųjų įkurtuvės”, – mums atsiųstame laiške rašo Rasa.

Pradėjus domėtis, regis, tokiu paprastu klausimu, teko rinkti ne vieno miesto valdininko telefono numerį, tačiau tikroji užsitęsusio namo apgyvendinimo priežastis taip ir liko iki galo neaiški.

Įkurtuvės dėl biurokratinių procedūrų socialiniame būste Irklų gatvėje užtruko. Palmiros Mart nuotr.

Nors Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė sakė esą šis klausimas turi būti adresuotas ne jai, ji pripažino, jog šio skyriaus darbuotojai namą apgyvendinti yra pasirengę.

„Aš galiu apgyvendinti ir siūlymus žmonėms siųsti tada, kada yra pastatas priimtas, registruotas registre, yra suteikti butai, unikalūs butų numeriai. Šiandien dienai namas nėra įregistruotas registre, nors gegužės 3 d. jis yra priimtas”,  – sakė D. Netikšienė. Jos teigimu, skyrius seniai turi paruošęs minėtame name žmonių apgyvendinti sąrašus, bet negali to padaryti dėl esą kitų savivaldybės administracijos skyrių neužbaigtų procedūrų.

Kartu vedėja dar patikslino, jog, jos žiniomis, buvo problemų dėl priešgaisrinės apsaugos, neva keitėsi kažkokie statybos reglamentų reikalavimai.

„Komisijoje priešgaisrinės apsaugos atstovas atsisakė pasirašyti aktą, kol nebus atlikti kažkokie papildomi darbai”, – sakė ji. Be to, namo registracija esą kliūna ir dėl to, kad iki šiol nėra patikslinti žemės sklypo duomenys.

„Yra išsiųstas prašymas Nacionalinei žemės tarnybai, kuri sakė, jog ne anksčiau kaip per mėnesį tuos duomenis patikslins”, – teigė D. Netikšienė.

Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog šiuo metu yra atliekami minėto žemės sklypo kadastriniai matavimai.

„Žemės sklypas buvo suteiktas tuščias, o pagal nekilnojamojo turto nuostatus pastačius pastatą, nutiesus tinklus ar nugriovus pastatą reikia atnaujinti žemės sklypo kadastro duomenis”, –  paaiškino žemėtvarkininkė, pridūrusi, jog šiuo metu tai ir yra atliekama. Jos teigimu, minėtieji darbai truks apie mėnesį laiko.

Kad esą viską, kas jų skyriui priklauso padaryti, yra jau padaryta, tikino ir Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Vladas Švedas. Pasak jo, visi yra suinteresuoti, kad minėtas namas kuo greičiau būtų apgyvendintas.

„Visame šitame delsimo ir sąrašų-nesąrašų makalavimo fone norom nenorom kyla visokių negerų minčių”, – taip  savo laiškelį apie užtrukusias įkurtuves socialiniame būste baigia mūsų skaitytoje Rasa.

INFORMACIJA

Irklų g. esantis kol kas neapgyvendintas namas iš viso turi 36 butus: po 9-nis trijų, dviejų ir vieno kambario butus kiekviename aukšte. Pirmajame aukšte bus apgyvendinti turintieji judėjimo negalią: čia nėra slenksčių, pritaikytas įvažiavimas į laiptinę ir į rūsį, net ir dušai pritaikyti neįgaliųjų poreikiams. Šiuo metu mieste jau pradėtas statyti dar vienas socialinis būstas Rambyno gatvėje. 

2018 m. duomenimis, Klaipėdoje išsinuomoti socialinį būstą su šeimos nariais iš viso laukė 1064 asmenys.

2 Comments

  1. Iki skausmo

    O medeliai- pušys – jau varganos… Dar labaiu stebina, kad savivaldybėgali vėlinti viską- atsakomybės jokios, deja.

    Reply
  2. Dalia

    Aha, žadėtos įkurtuvės prieš Klėdas žmonėms nusikels kitoms Kalėdoms, nes admininstracija neatliko kažkokių procedūrų . Nuostabu. Kai reikalai su socialiai pažeidžiamais žmonėmis, kurie kenčia ir tyli, galima ir nusispjauti. Tegu stovi ir pelyja tas namas, kol procedūros NEatlikinėjamos 😀

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dienovidžio skvere po 20 metų atgimė plėtros planai

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį nepritarė mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų dovanojamą ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Ar nepavargs vargšas Klaipėdos meras?*

Tokį susirūpinimą paskutinio Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu išreiškė jo pirmininkas Rimantas Taraškevičius.   „Ar nepavargs ...
2023-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This