Prokuratūra: dėl Muzikinio teatro rekonstrukcijos nėra ko ginčyti

Miestas, Svarbu

Sunkiai per teismus pradėta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrucija vėl ne savo noru atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

Muzikinio teatro rekonstrukcija pradėta 2018 metų rugsėjo mėn., įkasant simbolinę kapsulę. Manto Bučnio nuotr.

Prieš mėnesį į Klaipėdos apygardos prokuratūrą kreipėsi Luizės seniūnaitijos seniūnaitė Aida Dumbrauskaitė, prašydama ginti viešąjį interesą dėl, jos nuomone, neteisėtai vykdomos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos.

Panašų skundą pareiškėja išsiuntė ir kelioms ministerijoms bei Specialiųjų tyrimo ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboms.

Pareiškime prokuratūrai seniūnaitė teigė esą teatro pastato rekonstrukcija buvo pradėta, neatsižvelgus į visuomenės interesus – klaipėdiečiai, prieš pradedant rekonstrukcijos darbus, neturėjo galimybių išsakyti savo nuomonės bei lūkesčių.

A. Dumbrauskaitės netenkina ir tas faktas, kad dėl rekonstrukcijos Klaipėdos senamiesčio centrinė dalis išskaidoma į atskirus projektus, nesilaikant vieningos teritorijos ansamblio kompozicijos. Jai nerimą taip pat kelia, jog šalia yra suplanuoti ir Atgimimo aikštės, Dangės skvero bei Bastionų tiltų projektai.

Dėl šių ir kitų priežasčių pareiškėja prokuratūros prašė ginti viešąjį interesą, stabdant pradėtą teatro pastato rekonstrukciją.

Pareiškėjos skundą šią savaitę išnagrinėjusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Laura Paulikienė jį atmetė kaip nepagrįstą.

„Dumbrauskaitė kreipėsi į visas atsakingas institucijas, vykdančias priežiūrą tiek statybų procese, tiek teritorijų planavimo, tiek kultūros paveldo srityse. Visos šios institucijos šiuo metu dirba ir atlieka savo patikrinimus”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė prokurorė.

Jos teigimu, šiandien dėl rekonstrukcijos tebevyksta parengiamieji darbai, kurie yra derinami su visomis reikalingomis institucijomis.

„Šiuo metu tebevyksta planavimo stadija, tad nėra to, ką prokuratūra šiandien galėtų ginčyti”, – teigė prokurorė, pridūrusi, jog šioje stadijoje nei viešojo intereso, nei teisė aktų pažeidimų nenustatyta.

Kartu ji teigė, jog jei bus priimtas galbūt pareiškėjai atrodantis kažkoks neteisėtas aktas, ji galės pakartotinai kreiptis į prokuratūrą dėl jo naikinimo.

L. Paulikienės nutarimas atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones vieną kartą gali būti skundžiamas aukštesniam prokurorui.

INFORMACIJA 

Muzikinio teatro rekonstrukcija buvo pradėta praėjusių metų rugsėjį, įkasant simbolinę kapsulę po būsimo pastato pamatais. Teatro rekonstrukciją už beveik 18 mln. eurų  pagal jungtinės veiklos sutartį atlieka bendrovės „Infes“ ir „Hidrostatyba“. Nors rangos darbų sutarties trukmė yra 7 metai, teatro vadovė Laima Vilimienė buvo sakiusi, jog statybos turėtų būti baigtos per trejus metus.

14 Comments

  1. Betonai kartuvės ir kiauragalviai

    Tai jau į pabaigą milijonai? Ar dar kažkiek liko? Suma sumarum auga su laiku, bus ir vėl tų pinigų tik ar kam nors reikia šitų griozdų ir betonų?…

    Reply
  2. Jep

    Homobetonikų eros pabaigoje riebus brokas nusimato.

    Reply
    • Anonimas

      Šitokį monstrą įsprausti tarp gatvių… Kiauragalvių kiauragalviai… Beje Žvejų rūmuose tie atlikėjai yra patenkinti, pilnai telpa ir puikiai jaučiasi. Klausimas: kam reikalinga ne vietoje pastatyto griozdo rekonstrukcija?…

  3. Karolis

    „Automobilių parkavimas prie muzikinio teatro” O kodėl prie muzikinio teatro ir būtinai ten? Ir kodėl automobilis yra privalomas atributas. Aš neturiu automobilio. Tai todėl, kad aš neturiu automobilio, visi medžiai Danės gatvėje turi būti iškirsti? Kas tie ponai, kurių automobiliai diktuoja nuostatas, kad jie yra privalomi prie spektaklių. Tada Atgimimo aikštėje suprojektuokite tokius garažus, kad jie būtų miesto puošmena,. Nesugebama? Tada nediktuokite tik tai tą, ką jus sumąstote savo galvelėmis. Ar jus to paklausėte miesto bendruomenės, seniūnaitijose , bet ne savivaldybės konferencijų salėje?

    Reply
    • Karoliui

      Tas parkavimas Atgimimo aikštėje iškertant visus medžius ir padarant viršuje Bliūdą, dar neaišku kam reikalingas bus, nes Atgimimo aikšrės sklypas yra ne visuomeninės paskirties, o komercinės. Sukiš milijonus ir perduos konsesininkui ar kokiam dalininkui… Pvz ponas A.Tuma, (Kamineros grupė) turi šalia viešbučius ir yra tarybos narys. Galimai labai didelis interesas turėti tuos garažus… O ant naivios visuomenės nusišvilpti, svarbu jos vardu milijonus prasukti…

  4. Brigita

    Klaipėdos miesto savivaldybė yra įpareigota suteikti plotą muzikinio teatro parkavimui Atgimimo aikštėje t.y. požeminius garažus ir Danės gatvėje iškertant visus medžius… Šių problemų/pasekmių nebūtų, jeigu Muzikinis teatras kaip ir buvo suplanuota būtų statomas erdvioje vietoje prie vandens Laivitės teritorijoje, visi anuomet su tuo sutiko, tačiau paskutinę akimirką galimai siekiant užsidirbti pinigų visuomenės vardu spekuliatyviniais tikslais ėmė ir persigalvojo… Pasekmėje senamiesčio kraštovaizdžio sudarkymas ir didžiulis visapusis poveikis aplinkos kokybei.

    Reply
    • Brigitai

      Prisipažink, kad ta Aida Dumbrauskaitė ir esi. Apie tavo tą putplastį, kurį copy-pastini kelis metus, pagalvojus, atpilt norisi. Ginant viešąjį interesą, tokie „stabdytojai” turėtų įnešti užstatą, pralaimėjus teismuose, užstatas negrąžinamas, dar ir teismo išlaidas apmokant. Vietoj tokio „viešo intereso gynimo” gal kils noras ištekėti, vaikų apturėti, t.y. būti tikra moterimi.

    • klaipėdietė

      ji ir saulė ir brigita

    • Anonimas

      Gerb. Brigita, o Jūs pasidomėjote, kodėl nestatė Laivitės teritorijoje? Ir kas labiausiai tam prieštaravo?

    • Anonimui

      Laivitės teritorijoje nestatė, nes ketina statyti savivaldybę ten, o kas turės išlaikyti? Kas ponui Gusiatinui už nuomą mokės? Tie patys mokesčių mokėtojai… Labai geras ir užtikrintas garantas, ubagai sumokės už viską….

  5. Saulė

    klaipėdietė, straipsnyje pilietė pasisako už kokybę, o ne broką. Ar tamsta domėjotės visais projektais šalia muzikinio, architektų nuomone. Matau, kad ne.

    Reply
  6. klaipėdietė

    Už tokius „man atrodo, man nepatinka, galimai pažeista”, ištirkite ir uždrauskite – nesvarbu kiek pinigų jau išleista, kiek darbo įdėta, kiek atsakingų asmenų savo parašus sudėjo, turėtų būti bausmės. nes kažkokie didybės manijos apsėsti veikėjai, kurie realiai niekur nedirba, nieko visuomenei nesukuria, galimai (ha ha) gyvena iš dirbančiųjų sumokamų mokesčių, jau visai išnaglėjo. Dėl jų stringa miesto tvarkymas, grąžinimas. dar po to jie vėl drįsta rėkti – kodėl niekas nevyksta. O jei vyksta – todėl taip vyksta. Absurdai

    Reply
    • To

      Todėl taip ir vyksta, kad pas mus nieko nė nenutuokiantys homobetonikai – „meningitininkai“ nė nesiruošia ką nors keisti. Tiesiog galvos kiauše susidaręs vakuumas neleidžia ką nors numatyti bei suvokti galimas pasekmes…

    • klaipėdietei

      tie jūsų atsakingi asmenys dedantys parašus yra išlaikomi iš mokesčių mokėtojų, o parašus dėti už būsimą broką turbūt labai apsimoka, nes galimai gerai sumoka… Juk minimi projektai kainuos apie 100 milijonų…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ar savivaldybė paseks teatro pavydžiu?*

Spyglys, jau aprašęs, kaip Klaipėdos muzikinis teatro pastatas anksčiau laiko buvo atidarytas tam, kad gražiai poniutės ir ponuliai galėtų demonstruotis, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This