Korupcijos bylos nagrinėjimas užtruks?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Antradienį Klaipėdos apygardos teisme po pertraukos turėjo būti tęsiamas precedento neturinčios bylos nagrinėjimas, kurioje už korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas teisiama 11 asmenų: vieni už kyšius nustatinėjo žmonių neįgalumo ar slaugos lygius, kiti patys tuos kyšius medikams ir valdininkams bruko.

Tačiau tik pradėjus suplanuotą teismo posėdį, kuriame buvo numatyta apklausti liudytojus, paaiškėjo, jog dėl ligos posėdyje negali dalyvauti viena iš kaltinamųjų.

Neatvykus vienai kaltinamajai ir kitos gynėjui, bylos nagrinėjimas atidėtas. Palmiros Mart nuotr.

Pasak teisėjos Aurelijos Sadauskaitės, išvakarėse prieš pat darbo pabaigą gauta tai patvirtinanti medicininė pažyma. Be to, prieš pat posėdį, antradienio ryte, kitos kaltinamosios gynėjas taip pat pranešė posėdyje negalįs dalyvaut dėl esą dar vasaros pradžioje patirtos traumos, nors teismui medikų pažymos jis ir nepristatė. Teisėja pažadėjo iki kito posėdžio nuspręsti, kaip bausti advokato padėjėją už tokį akibrokštą. Nors kaltinamajai paskirtas valstybės garantuojamas gynėjas, teismo posėdį vis tiek teko atidėti.

„Atviros Klaipėdos” paklaustas, ar vienos iš kaltinamųjų liga negali būti bylos vilkinimas, prokuroras Aivaras Velutis teigė taip nemanąs. Pasak jo, jau ir pirmame posėdyje buvo akivaizdu, jog Brigita P. yra ligota.

„Ji yra labai jautri”, – sakė prokuroras.

Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo pradžioje.

INFORMACIJA  

Byla apima 2017 m. gegužės – birželio laikotarpį, kai Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Klaipėdos teritoriniame padalinyje STT agentai kone kasdien fiksavo duodamus ir imamus kyšius.

Pacientai, atvykę į minėtą tarnybą neįgalumo lygiui nustatyti ar pratęsti jo terminą, pirmiausia užsukdavo į Dokumentų registravimo skyrių, kur 66 metų vedėjai Reginai Intienei palikdavo įvairaus dydžio pinigines pakišas. Pastaroji gautus pinigus dalindavosi su dviejų skyrių vedėjais medikais – 59 metų Olga Kulik ir 61 metų Mindaugu Gyliu, nors, kaip vėliau paaiškėjo, didžiąją dalį kyšių ji visgi pasilikdavo sau. 

R. Intienei inkriminuota daugiausia iš visų kaltinamųjų – net 22 nusikalstamos veikos epizodai. Kaltinamojo akto duomenimis, vedėja iš suinteresuotų asmenų minėtu laikotarpiu gavo apie 7000 eurų kyšio. Jų sumos svyruodavo nuo 50 iki 500 eurų. 

Šiuo metu iš penkių teisiamų buvusių NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojų jame dirba tik vienas 64 metų Algimantas Gabrialavičius, kuris su kaltinimu nesutinka.  

Dar 42 asmenys, kaltinti papirkimu, pripažinę savo kaltę, nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti pagal laidavimą, sumokant nuo 190 iki 760 eurų dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Dar du asmenys, taip pat pripažinę savo kaltę, teismo jau nubausti baudžiamuoju įsakymu, paskiriant jiems 3800 ir 5320 eurų baudas.

NDNT po pareikštų įtarimų kai kuriuos darbingumo lygio nustatymo sprendimus panaikino kaip nepagrįstus. 

1 Comment

  1. spec

    o kaipedos venerologijos skyrius kuri pastata dabar parduota..jie dirbdavo ne i kisa o sau i kysene..man faktiskai ne tesiai bet siule nemoketi i kasa.galvodami kad duosiu kysi..laborante sake kad dermavenerologe zino…o kai nesumokejo kita diena sako kad pamirsai uzmoketi..parazitai tikrai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This