Gatvių rekonstrukcijos kaina: gyventojai dūsta dulkėse

Miestas, Svarbu

Tauralaukio gyventojams apkrato pagrindinės šio kvartalo gatvės rekonstrukcija. Anot jų, dulkių tiek, kad jau net nebesimato tikroji stogų spalva. Klaipėdos savivaldybės atstovai gyventojams siūlo tik pakentėti.

Gyventojai norėtų, kad remontuojama gatvė būtų dažniau laistoma, nes tuomet sumažėtų dulkių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybė dar gegužę pranešė, kad prasideda kelio per Tauralaukį rekonstrukcija. Pranešta, jog po kelerius metus trukusių diskusijų ir ilgų derinimų bus sutvarkyta kelio Klipsčiai-Tauralaukis atkarpa tarp Palangos plento iki Klaipėdos g. ir Tauralaukio g. sankryžos. Rangovas – AB „Eurovia Lietuva“ – darbus įsipareigojo atlikti už 5,317 mln. eurų.

Šios žinios laukė ir gyventojai, nes jiems turėtų tapti patogiau iš Tauralaukio pasiekti miesto centrą, be to, patogiau bus ir dėl įrengtų pėsčiųjų ir dviračių takų, apšvietimo.

Tačiau dabar Tauralaukio gyventojai tikino, kad jie tiesiog dūsta dulkėse, kurios kyla dėl rekonstrukcijos darbų.

„Išversta pusę kelio, lietaus nuotekos užverstos kažkokiu gruntu, kuris velniškai dulka. Tas dulkėjimas yra iki tokio lygio, kad visi aplinkinių namų stogai yra rudi, o nebe tamsiai pilki, automobiliai nukloti dulkėms. Namuose kišasi rekuperatoriai, filtrai. Kai tik rangovai intensyviau dirba, į gyventojus ateina toks 10 metrų aukščio ar net didesnis dulkių stulpas“, – pasakojo Tauralaukio gyventojai.

Jie dėl dulkių jau parašė skundų Klaipėdos savivaldybei ir nuo tada situacija esą šiek tiek pagerėjo. Rangovai statybviete virtusią gatvę pradėjo laistyti.

„Tačiau savaitgaliais nieko nedaroma, iš rangovų išgirdome atsakymą, kad savaitgalį jie nedirba, todėl ir nelaisto. Bet tas gruntas juk dulka ir savaitgalį. Tai gal mums nedarbo dienomis tiesiog nekvėpuoti?“ – retoriškai klausė žmonės.

Jie svarstė, jog šiuo metu oras jų gyvenamojoje aplinkoje yra labai užterštas kietosiomis dalelėmis.

„Jei tas užterštumas būna padidėjęs mieste, kur nėra žvyrkelių, tai pas mus jis tikriausiai jau yra tragiško lygio. Be to, net neaišku, kokios dulkės kyla nuo tos gatvės. Gal ten kada nors asbestas buvo palaidotas ir tos dulkės mums labai kenkia. O niekas jokių tyrimų nedaro“, – piktinosi gyventojai.

Kelio per Tauralaukį rekonstrukcija. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Gintaras Lasickas teigė, jog skyriaus specialistas buvo nuvykęs į vietą ir „rado, kad yra ir valoma, ir laistoma, viskas tvarkoma, kaip ir numatyta“.

„Ta gatvė, įvažiavimas į Tauralaukį rekonstruojamas gyventojų gerovei, o statybos metu būna visko. Taip, gavome skundų dėl dulkių, juos nagrinėjame. Yra n skundų, ir n atsakymų. O žmonėms reikėtų truputį supratimo“, – teigė G. Lasickas.

Bendrovės „Eurovia Lietuva“ statybos darbų vadovas su žurnaliste kalbėti atsisakė, o direktorius paprašė klausimus atsiųsti elektroniniu paštu. Laiške pasiteiravome, kaip dažnai yra laistoma remontuojama gatvė, kad nedulkėtų, kada bus baigti darbai, dėl kurių kyla dulkės.

Atsakymą pateikė bendrovės „Eurovia Lietuva” komunikacijos specialistė-administratorė Ineta Adomonytė. „AB „Eurovia Lietuva ” vykdydama darbus, kai nėra kritulių, nuolatos laisto visą darbų ruožą, kad dulkėtumas sumažėtų. Laistymo technika važiuoja ‘‘ratu‘‘ per visą objektą ir dalį aplinkinių gatvių. Taip pat lyginamos nuo intensyvaus eismo atsirandančios duobės bei nelygumai. Jei nesutrukdys nepalankūs orai ar kitos nenumatytos aplinkybės, asfaltbetonio dangą numatoma pakloti šiais metais. Asfaltbetonio dangos įrengimo pradžia numatoma šių metų rugsėjį”, – teigiama atsiųstame atsakyme.

10 Comments

  1. Anonimas

    Visų pirma reikėtų teisti tuos, kurie patvirtino leidimus statyti namus (kotedžus) prie pat Pajūrio g. Tarša, o ir triukšmas – trumpina šios zonos gyventojų gyvenimą. Užsienyje – mokslinėje ir populiarioje literatūroje – nuola skelbima apie pragaištingą triukšmo įtaką organizmui. Tik Klaipėdoje apsimetama, kad triukšmas niekam nekenkia.

    Reply
  2. Lina

    O ,,Baltijos terasos ” Baltijos pr.101 kokie tylūs.Treti metai gyvenam pragare ir galo nesimato.Kas decibelus matuoja? Nuo 7 ryto griaudėja po langais sunkiasvorė technika,kranas,kuris gergždžia, pypsi, pjausto plyteles. Darbininkai kalba lietuviškai,keikiasi rusiškai. Be ausų kaištukų negyvenam. Kam rūpi onkoligoniai,kūdikiai.Jų psichika?

    Reply
    • Anonimas

      Man buvo labai keista, kad tokioje mažoje erdvėje buvo leista prigrūsti tiek daugiaaukščių. Viskas tik verslinykų pelno naudai. Negi savivaldybė nežino, kad žmonės- jų fizinė ir psichinė sveikata – yra svarbiau. O ne naglų pasipinigautojų interesai?

    • Julija

      Pritariu 100%,gyvenu Baltijos pr.103,nėra ramybės nuo tos statybos nuo 7 ryto,triukšmas,dulkės,o iš kitos pusės judrus eismas baltijos pr.Tikras pragaras

  3. Atsistatydini Grubliauskas

    Von iš savivaldybės Kubilienės už ką pinigus gauni? Ką pavirtot Rumpiškės kvartala????

    Reply
  4. Kubilenė ar prostitucija užsijemi savivaldybėje?

    TAI TU PRIŽIŪRI RUMPIŠKĖS KVARTALA AR PROSTITUCIJA UŽSIJEMI???,,??
    AR MATEI KOKS BORDAKAS RUMPIŠKĖS. ŽMONĖMS KVEPUOTI NĖRA KUO DULKĖS SMARVĖ

    Reply
  5. Grubliauskai kad tau rankos nudžiutu

    Už pavogtus su Arbora Rumpiškės medžius

    Reply
  6. O kas dedasi Rumpiškės?

    GRUBLIAUSKAS SU savo Arbora ir Kubiliebė sukišk į subinė savo kvartalo remo tus. Pavirtai dulkinu ir dykuma visa Rumpiškės kvartala

    Reply
  7. Nuomonė

    Su tuo tauralaukiu pastoviai problemos. Panašu, pats tauralaukis ar jo keletas įnoringų aikštingų rėksningų veikėjų yra problema.

    Reply
    • miestelėnas

      jei žmones skundžias tai jie jau aikštingi? jeigu nori gyventi tvarkingoj švarioj aplinkoje?
      pats gyvenu tauralaukyje bet ne prie remontuojamo kelio ir paskaičius straipsnį viskas aišku pasidaro – gal prieš kokią savaitę pastebėjau kaip laistomos gatvės- žvyrkeliai ir apvažiavimai tauralaukio. Užvakar berods buvo net naujasis gatvių mašiniukas atvažiavęs plovė kvartalų gatves. Tai jeigu žmonės būtų tylėję nieko to ir nebūtų įvykę… Nieks ten nevažiuos savo noru ir nežiūrės ar kažkas tvarkosi.. Lietuviškos statybos. Kodėl kontrolieriai turi sulaukt skundų kad važiuot- ką jie veikia iki tol? tegu kontroliuoja, važiuoja kas 3 dienas, tikrina skirtingu oru, dienos metu. Ar laistoma pastoviai ar tik ryte nupurškiama ir pnš…
      Buvau nustebęs kaip vyksta Muzikinio teatro rekonstrukcija Danės g. visas trasnsportas plaunamas aukštu slėgiu, plaunamos gatvės ir t.t. gal dėl to kad centras, šalia savivaldybė – geriau matos ?
      Tokie cirkai ir dulkinimaisi Vokietijoj kokioj ar Norvegijoj greit būtų baudom rangovai apdalinti.. Visi gyventojai paimtų bendrą skundą surašytų ir į teismą už patirtus nuostolius, tada būtų labai idomu ar sakytu įmonės direktorius daugiau supratingumo.. 🙂 Nebe tie laikai, jei dirbi tai turi dirbt kad kiti nekentėtų, o kai daroma „kaip visada, arba jau 20metų taip darom” tai taip ir yra.. Ankščiau statybviečių irgi netverdavo, nedėdavo tų tinklų ir visokių apdangalų kad nedulkėtų.. Tegu investuoja į priemones ir tvarkosi, visi žinojo kad ne vasarą darbai vyks.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This