Laisvės kelyje Klaipėdoje – 5000 žmonių? (papildyta)

Miestas, Svarbu

Iniciatyva gyva žmonių grandine – Laisvės keliu – palaikyti Baltarusiją pasiekė ir Klaipėdą. Jei uostamiesčio savivaldybė suteiks leidimą, toks Laisvės kelias turėtų nusidriekti nuo Kruizinių laivų terminalo iki Palangos plento.

Laisvės kelias tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje organizuojamas palaikyti už savo laisvę kovojančius baltarusius. Tut.by nuotr.

Prašymas leidimui gauti Klaipėdos savivaldybei pateiktas pirmadienį, tad atsakymą ši vėliausiai turi pateikti iki ketvirtadienio.

„Yra aktyvių klaipėdiečių, kurie neabejingi tam, kas vyksta Baltarusijoje. Jie kreipėsi į mane, kad padėčiau surengti paramos Baltarusijai akciją. Tad prašymas savivaldybei yra pateiktas ne mano vardu“, – aiškino Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė.

Solidarumo su Baltarusija akcija – Laisvės kelias prasidėtų Kruizinių laivų terminale. Iš jo gyva žmonių grandinė nusidriektų Priešpilio gatve, o toliau Pilies, Naująja Uosto, Naujojo Sodo, Liepų gatvėmis iki Palangos plento. Žmonės visose gatvėse stovėtų ant šaligatvių, gatvės dešiniojoje pusėje.

Planuojama, jog Laisvės kelias prasidėtų sekmadienį, rugpjūčio 23 d., 19 val.

„Kadangi tai sekmadienio pavakarė, yra net tokia mintis, kad šalikelėse galėtų sustoti ir automobiliais iš Palangos važiuojantys žmonės. Galėtų jie sustoti Palangos plente, magistralėje maždaug 10-čiai minučių“, – teigė N. Puteikienė.

Ji pabrėžė, jog visi į Laisvės kelyje būsiantys žmonės turi pasirūpinti apsauginėmis veido kaukėmis.

„Jei norėsis susikibti už rankų, patariame būti su pirštinėmis. O jei ne, tuomet tiesiog reikia išlaikyti atstumus tarp žmonių. Ir visus žmones prašome apsirengti balta spalva, nes ji yra solidarumo spalva“, – kalbėjo N. Puteikienė.

Ji neslėpė, kad Laisvės kelio Klaipėdoje idėja gimė dėl to, kad visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas tokį Laisvės kelią organizuoja Vilniuje. Norima, jog gyva žmonių grandinė sekmadienį nusidriektų nuo Vilniaus iki Baltarusijos sienos.

„Gaila, bet pas mus Klaipėdoje kol kas nėra jokių solidarumo su Baltarusija akcijų. Pavyzdžiui, Palanga per vieną naktį pasisiuvo vėliavas ir jas pakabino ant Palangos tilto. O pas mus meras atostogauja, savivaldybės administracijos direktorius po atostogų turi nedarbingumą, jo pavaduotoja taip pat. Miestas yra likęs be vadovų, tad norime mūsų miestą sugrąžinti į pilietinį būvį. Taip, sulaukiau replikų, kad nereikia kištis. Mes ir nesikišame, tik aiškiai pasakome, kad esame prieš smurtą ir už laisvus rinkimus. Kai mes stovėjome prie savo parlamento, mums taip pat labai reikėjo palaikymo. Jo dabar labai reikia Baltarusijai“, – dėstė N. Puteikienė.

Jos žiniomis, Klaipėdos baltarusių bendruomenės nariai ketina važiuoti į Vilnių, kad galėtų Laisvės kelyje palaikyti savo tėvynainius. Todėl esą Klaipėdoje taip pat organizuojamas Laisvės kelias, kad ir baltarusiams nereikėtų vyktų į Vilnių.

Klaipėdos savivaldybei pateiktame prašyme gauti leidimą nurodoma, kad Laisvės kelio akcijoje dalyvaus 5000 žmonių.

„Sunku pasakyti, kiek žmonių bus. Manau, kad ir A. Tapinas nežino, kiek bus jo organizuojamame Laisvės kelyje. Dabar mes tiesiog laukiame leidimo iš Klaipėdos savivaldybės ir tada jau kviesime visus žmones prisijungti“, – teigė pašnekovė.

Palangos savivaldybė antradienį išplatino pranešimą, jog Palanga rugpjūčio 23 d., sekmadienį, kviečia paminėti Baltijos kelio metines bei susijungti į gyvą grandinę, pademonstruojant vienybę ne tik su broliškomis Latvija bei Estija, bet ir su kaimynine Baltarusija, šiuo metu aktyviai kovojančia už demokratiją savo šalyje.

Pranešime rašoma, jog sekmadienį palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami nutiesti gyvą grandinę nuo J. Basanavičiaus gatvės pradžios iki pat jūros tilto pabaigos. Rinktis visi kviečiami 18.45 val. vienoje iš trijų susitikimo vietų – ties Basanavičiaus g. ir Vytauto g. sankryža, ant Palangos tilto ir J. Basanavičiaus g. ir Birutės al. sankirtoje. Šventojoje visi laukiami prie skulptūrinės kompozicijos „Žvejo dukros“.

„Palanga kviečia parodyti visiems, kad esame vieningi, vertiname ir branginame mūsų iškovotą laisvę bei palaikome už demokratiją kovojančius baltarusius“, – teigiama pranešime spaudai.

Papildyta. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, jog kol kas prašymą pateikusių asmenų paprašyta patikslinti kai kurią informaciją.

„Pavyzdžiui, neaišku, ar žmonės stovės važiuojamojoje dalyje, ar jie netrukdys eismui, ar bus užtikrintas saugumas. Kai patikslinimus gausime, nematau jokių priežasčių, jog leidimas šiam renginiui, kurio idėja labai graži, nebūtų suteiktas”, – tvirtino A. Dobranskis.

Klaipėdos savivaldybė tai pat pranešė, kad sekmadienį organizuoja kelionę į Vilnių dalyvauti bei stoti į gyvą grandinę nuo Vilniaus Katedros iki Baltarusijos sienos, išreiškiant palaikymą Baltarusijos žmonių siekiams. Klaipėdiečius į Vilnių ir atgal nemokamai veš 2 autobusai. Jei norinčiųjų ir užsiregistravusiųjų bus daugiau, žadama skirti daugiau autobusų.

Norint pasinaudoti tokia galimybe būtina užpildyti registracijos formą. 

Išvykimo vieta – „Akropolio” stovėjimo aikštelė. Informacija telefonu 8 608 00953.

42 Comments

  1. Prie tikrai gražaus

    istorinio įvykio priklijavo geopolitinę nesamonę ir taip sudirbo tikrai istorinio vienybės momento tradiciją. NIEKAD DAUGIAU NEVAŽIUOSIU Į BALTIJOS KELIĄ NORS KAŽKADA BUVAU JO DALYVĖ. Jis patapo kvailių poveikio priemone kaimyninės šalies vidaus reikalams. Bent padorumo turėkit ir pagalvokit ką darot, durniai

    Reply
  2. Nezabitauskas

    Neisiu. Lukašenka Baltarusijoje – idealus variantas Lietuvai. Kitaip Baltarusiją paims Rusija arba valdžia ten atiteks nacionalistams, save laikančiais tikraisiais lietuviais. Mes pagal juos – žemaičiai, ne lietuviai. Tuomet gali tekti su jais, kaip prieš šimtą metų su lenkais, kapotis dėl Vilniaus.

    Reply
  3. Laukiu atsakymo iš organizatoriu Lansbergio ir Ninos

    Ir dar kaip su CŽV kaleimais Lietuvoje. Kodėl už nukankintus žmonės 130mln sumomėjo žmonės ,o ne tas kas statė ir kankino?
    Kas statė ?

    Reply
  4. Istorija

    Padekim JAV juodaodžiams, baskams Ispanijoje, Parižioje kovoja už teises, turkams Berlyne, škotai ir Šiaures Islandija nori laisves.
    Kodėl tik rusai(baltarusai, ukrainiečiai)? Jie ir atsako į Lietuvos agresija – Stalino represijos…

    Reply
  5. Istorija

    Padekim JAV juodaodžiams, baskams Ispanijoje, Parižioje kovoja už teises, turkams Berlyne, škotai ir Šiaures Islandija nori laisves.
    Kodėl tik rusai(baltarusai, ukrainiečiai)? Jie ir atsako į Lietuvos agresija – Stalino represijos…

    Reply
  6. Klausimas akcijos organizatoriams Lansbergui ir Ninai

    Ir dar kaip su CŽV kaleimais Lietuvoje. Kodėl už nukankintus žmonės 130mln sumomėjo žmonės ,o ne tas kas statė ir kankino?
    Kas statė ?

    Reply
  7. Kas organizuoja ?

    Semionova ir Ivanauskė, verta susimastyti, kad tai rusiškos pavardės. Tai iš kur šaknys?

    Reply
  8. klaipėdietė

    Sofos ir lovos ,,politikai ,, VISADA nekenčia aktyvių žmonių . Tie ,,politikai ,, ir miesto merą bei miesto valdžią išrinko (iš daugiau nei 130 tūkstančių piliečių už merą balsavo …. vos daugiau nei 25 tūkstančiai rinkėjų.Toks ,,aktyvumas ,, ir leidžia merdėti trečiam pagal dydį miestui .Koks skirtukas KAS sugalvojo organizuoti tą akciją mieste : svarbu parodyti ,kad PRIEVARTA yra ANTIŽMOGIŠKA ir NIEKAS neturi teisės taikos metu (!) žaloti žmonių , siekiančių laisvės .! Kovojama prieš smurtą šeimoje ,o čia -smurtas prieš TAUTĄ .

    Reply
    • Klaipėdietei rašančiai

      NIEKAS neturi teisės taikos metu (!) žaloti žmonių , siekiančių laisvės . Ateina laikas, kad kiekvienas Laisvę pradeda suprasti savaip, amerikoje – laisvė protestų metu plėšti parduotuves. Lietuvoje – legalizuosime kanapę, LGBT+ asmenys turės teisę įteisinti savo šeimos santykius ir t.t. Jurbarke sumušęs merginą išvengė laisvės atėmimo. Šimtai vietinių pvz. kaip žmones veikia laisvė, ir apmaudu, kad nemažai laisvę supranta ne taip kaip reikėtų. Tvarkytis ir tvarkyti reikia savo šalį, kitos šalys turi tvarkytis pačios.

  9. Piotr Parośenko

    (google translate) Ka jus čia raśot skruzdelei
    Mano kolega Lukaśenko nori but amźinas prizidentas ☝️ir aś ji palaikau nes mums truksta pinigu ! Jus ka čia dar balsa keliat svolać@i

    Reply
  10. Tomas

    Saunuole Puteikiene.

    Reply
  11. to Puteikienei

    Puteikienė eilinį kartą pasisavina ne tik idėjas, bet ir laurus sau prisiima. Juk iniciatyva šio renginio – paprastos klaipėdietės.

    Reply
    • GintarasR

      Nieko blogo ji tikrai nepadarė, o tik patarė nepatyrusiam žmogui kur kreiptis su prašymu dėl leidimo renginiui organizuoti, pati pradėjo telkti palaikymą akcijai, platinti ir aktyviai reikšti savo nuomonę, kas yra tik gerai. Kiekvienas tą galėtume daryti savo pažįstamų tarpe. Tik kad laikas toks sutampantis su rinkimų agitacijos laikotarpiu, tai ir atsiranda interpretacijos, bet čia tik lyrika.
      Esmė yra ką tu pats, žmogau, darai sekmadienį vakare – dalyvauji, arba ne.

    • Ji kaip ir jūs

      labai gerai įvaldžius ,,renginio perėmimą”:D).Ne pirmas kartas:D)

  12. rrrrr

    Ateisiu ir vaikus atvesiu todėl, kad labai pikta ir baisu, kai 21 amžiuj Europoj kažkoks buvęs kolchoznikas susiteikia sau teisę save persirinkinėti belen kiek kartų, o kai kažkas prieštarauja tai savivalei ir nebaudžiamumui – pradedama mušti, kankinti, daužyti … būk tu vadovas koks nori, kokį tave liaudis pakenčia… bet jei nebepakenčia traukis – NIEKAS NETURI TEISĖS ŽALOTI KITŲ, kas toks bebūtų – ar prezidentas, ar kiemsargis

    Reply
  13. rrrrr

    Ateisiu ir vaikus atvesiu todėl, kad labai pikta ir baisu, kai 21 amžiuj Europoj kažkoks buvęs kolchoznikas susiteikia sau teisę save persirinkinėti belen kiek kartų, o kai kažkas prieštarauja tai savivalei ir nebaudžiamumui – pradedama mušti, kankinti, daužyti … būk tu vadovas koks nori, kokį tave liaudis pakenčia… bet jei nebepakenčia traukis – NIEKAS NETURI TEISĖS ŽALOTI KITŲ, kas toks bebūtų – ar prezidentas, ar kiemsargis

    Reply
    • Na žinoma

      vien kad jis ,,kalchoznikas daug kartų išrinkinėjamas” ir visai negražus iš veido, reikia kad būtų kuo greičiau pakeistas gerai atrodančia daug jaunesne namų šeimininke.:D)

  14. GintarasR

    Toks yra realus Klaipėdos visuomenės vaizdas – didžiulė dalis klaipėdiečių kažko išsigandę, patys pamiršę ant ko pyksta, užsisklendžia tamsoje kaip midija kiaute vien savo syvais gyvuoti, o kai Pasaulis trumpam nušvinta – pasirodo, juos kažkas jau išsivirė ir tuoj sušliurps su visais lietuvė-nelietuvė, kas man už stogą skolingas, myliu-nemyliu.
    Nusiraminkit – visai ne Puteikienė šią pilietinę akciją organizuoja, ne ji savivaldos leidimo kreipėsi, todėl nepameskit minties ir suopročio kas vyksta. Savęs patys paklauskit ir nuspręskit kas baltarusius palaikot – tie dalyvaukit ir ateikit, kas nepalaikot – likit ant sofos, tiems niekur eiti, vargintis tikrai nereikia. Mes nei vienas neprivalom į kokius nors partinius rinkiminius žaidimus šia proga veltis, ant kažkokios dėmesio scenos ropštis. Renginio iniciatyva prasidėjo nuo Laisvės TV, o Klaipėdoje buvo nykiai tylu, kol užvakar paprasta klaipėdietė Daiva I. pateikė prašymą renginio/akcijos leidimui; idėją palaiko Klaipėdos Kultūros Bendruomenė, portalas Klaipėda Aš su Tavimi , naujienų ir žiniasklaidos portalas Klaipėda Gyvai, Klaipėdos Bendruomenių Asociacija ir net neabejokim, kad kasdien atsiras ir daugiau pilietiškų žmonių bei organizacijų, kurie padės renginiui įvykti. Visus norus pasikandžioti palikim rinkiminėms batalijoms, nes tuo metu Lietuvoje bus tikrai įdomu 🙂 Šiandien klausimas paprastas dėl sekmadienio vakaro: gali ir nori – eini ; negali ar nenori – neini.

    Reply
    • rrrrr

      Aš irgi nesuprantu, prie ko kišami Rusijos tikslai, smarvė Klaipėdoje ar rudens rinkimai į seimą?
      Arba tu pateisini smurtą ir žmonių žalojimą visiškoje kaimynystėje, arba ne … negi niekas nebeprisimena, kas Vilniuj dėjosi prieš 30 metų, ar saldu tada buvo? tada irgi gal nebūtų nieko pavykę, jei nebūtų buvę atgarsio pasaulyje…
      bet nespėlkim, kad Klaipėdoj tikrai yra didesnė koncentracija žmonelių, kuriems „prė ruso buvo gereu”…

    • Pamąstymui

      Didžioji dalis klaipėdiečių nėra idiotai ir ant idiotų nepyksta.Užsisklendžia todėl, kad nenori idiotai su savo tupomis mintimis ir kvailystėmis brautusi į jų gyvenimą. Tokias akcijas reikia organizuoti ne rinkiminiu laikotarpiu. Laisvės TV atstovauja konservus ir veikia su jų derinimu. Man priimtina mintis palaikyti Baltijos kelią, tačiau nenoriu kištis į kitos valstybės vidaus reikalaus. Asmeniškai netikiu, kad nežinoma namų šeimininkė galėtų surinkti daugiau balsų. Reiškia, svarbiau yra sukelti sumaištį. Kam kelti sumaištį? Visi suprantame, kad Baltarusija netaps ES šalimi, tai reiškia visi veiksmai susiję su Baltarusija yra jos grąžinimas į Rusijos sudėtį, reiškia nebebus buferio ES su Rusija, nes Rusijos siena bus prie Lietuvos. To nenorėčiau ir kitiems nesiūlyčiau. Todėl visos akcijos griaunančios Baltarusijos batką yra galimai inspiruotos rusijos tarnybų, o jas palaikantieji galimai yra idiotų/bydla nesuprantanti ką daro, arba kažkuriu tarnybų agentai .

  15. mano Klaipėda

    Jei nenori kas nors, tegu neina ir nėra čia ko virkauti apie politiką. Solidarumas su mušamais ir žudomais žmonėmis , palaikymo , supratimo parodymas yra gero kaimyno požymis. Baltarusiai patys nuspręs savo valstybės gyvenimą ir ateitį, todėl turi būti laisvi ir neklastojami rinkimai. Tik tiek. O visada bus ir drąsių ir bailių žmonių. Dalyvaukime ir paminėkime savo Baltijos kelią, ypač tie, kurie tada bijojo, nes nuostabus vienybės ir palaikymo jausmas yra daugiau negu politika

    Reply
  16. Pamąstymui

    Buvęs VSD direktorius G. Grina įsitikinęs, kad Lietuvos valdžios atstovai, priėmę Baltarusijos opozicionierę, galėjo pasiduoti arba įsivelti į geopolitinius Rusijos žaidimus. Anot pašnekovo, Rusija nori susilpninti Baltarusiją, o šios konfliktas su Europos Sąjunga leistų priartėti prie tokio tikslo.
    „Kodėl ji (S. Cichanouskaja – LRT.lt) atvažiavo į Vilnių? Aš manau, kad tai yra Rusijos žaidimai. A. Lukašenka žaidžia savo žaidimus, o Rusija žaidžia savo žaidimus. Jeigu aš būčiau Rusijos vietoje, tai labai stengčiausi tai paversti Baltarusijos ir Europos Sąjungos problema. Mano įsitikinimu, tas dabar labai sėkmingai vyksta“, – apie neramumus Baltarusijoje LRT.lt kalbėjo G. Grina.
    Be to, anot jo, Lietuva paskubėjo priimti S. Cichanouskają į savo glėbį neišsiaiškinusi, kas finansavo jos rinkimų kampaniją, kas buvo jos rėmėjai. Buvusio VSD vadovo manymu, Lietuva šiuo atveju pamiršta savo strateginius tikslus, kurių vienas – Baltarusijos savarankiškumo stiprinimas Kur yra mūsų strategija? Ji kartais būna nesusijusi su taktiniais dalykais arba būna susijusi tik iš tolo. Mūsų strategija yra paprasta – Baltarusija neturėtų tapti Rusijos dalimi. Kas ten, Baltarusijoje, vyksta, yra detalės. Manęs asmeniškai visiškai nedomina, kiek ten šarvuočių važinėja, kiek milicininkų vaikšto. Svarbiausia – kur bus Baltarusija ir kas tam daro įtaką.

    Reply
  17. Ninai

    Ar Nina Semionova yra lietuvė? Koks skirtumas, vėl populizmas iš Puteikienės -Semionovos

    Reply
    • Įsijautusi

      Ir paskendusi melagystėse Ninka net dėl savo tautybės meluoja. Matosi moteriškės akiplėšiškumas, jei taip akivaizdžiai ir viešai atsisako savo kilmės tai gali reikšti tik viena – turbūt vykdo užsakymą.

    • Kodėl?

      Nestovėkim saugiai po medžiu, kai kaimyną muša, rašo Nina. O kaimynus be stogo beveik du metus laikyti buvo saugu, sveika ir gražu? Nevalos, gyventi be stogo – lietus, sniegas labai padėjo perdangoms, sienoms. Kodėl tada nekalbėjote apie kaimynus?

    • Mantas

      Duok Dieve būti kiekvienam tokiu lietuviu, kokia yra Puteikienė! Ateisiu į Laisvės kelią. O šunyčiai aplink tegul sau kiauksi.

    • Kaimynė

      Kad Puteikiai kaip tik sutvarkė stogą, kuris 20 metų buvo visas, kaip rėtis, o bendrijos pirmininkas nesiėme jokių veiksmų. Melas ir pyktis čia eina iš savivaldybės, nes visur daro šitą akciją savivaldybės ir merai, o Klaipėdoje – Puteikienė.

    • Kaimynei

      Stogą tvarkė beveik du metus. Sutvarkė, bet tik po didelių konfliktų. Bendrijos pirmininkas čia nė prie ko, tinginių ir nevalų jis negali priversti, ypač tokių susireikšminusių .

    • Kaimynė

      Nejuokinkit, stogas – bendras, visų o ne tik Puteikių. Tai prievolė jį tvarkyti ir yra bendrijai.

  18. Manau

    Visas šis šaršalas yra tai, kad neliktų Baltarusijos. Tai yar Putino planas nuversti batką ir pastatyti nepatyrusią namų šeimininkę, kurią greit sudoros/suvilios tapti rusijos dalimi. Tikėtina didelė dalis baltarusių pritars įstojimui į rusijos sudėtį pasiūlymui. Tada ir dujos nebrangs, benzas bus pigus, bus „deržvos” sudėtyje. Tokioje kaip TSRS kuriai nemažai turinčių nostalgijos. Ponia Nina yra rusė, tai jos noras, kad rusija būtų galingesnė ir atsirastų šalia Lietuvos sienos suprantama. Žaisdama politiką, vaidindama pagalbininkę, Baltarusijos užtarėja, galimai žaidžia rusijai palankų žaidimą. Kas paneigs, kad ne pagal rusų užsakymą, arba nesupranta ką daro. Daro tik todėl, kad ieško populiarumo artėjančiuose Seimo rinkimuose.

    Reply
    • N. Puteikienė

      Jūsų žiniai esu lietuvė. Ir dar – kadangi lietuvių kalba ir tekstai yra mano duona – labai lengvai atpažįstu rašantį žmogų. Rengiu šią akciją todėl, kad labai gerai prisimenu Sausio 13-osios – spengiančios tylos ir rusiškų tankečių – rytą Vilniuje. Tada Lietuvai labai reikėjo palaikymo. Tad nebijokime parodyti solidarumo tautai, su kuria mus jungia bendra praeitis ir bendri didvyriai. Nestovėkim saugiai po medžiu, kai kaimyną muša.

    • Aha

      O aš mat pamaniau, kad Baltarusijoje sukilo jėgos, kurios stums ją į ES glėbį. Mat kaip suklydau.

  19. Klapeda

    Tai kad pas mus tokiu kaip lukasenka pilna, sedi savivaldybeje is kede i kede perbega, vien janusonis perspjove ir lukosenka ir brezneva, nu juokinga pirma savo troba issivalykim paskui kitus palaikysim.

    Reply
    • GintarasR

      Sėkmės sėdint savo troboje.

  20. GintarasR

    Šiaip tai, šis renginys yra net labai ypatingas, nes lyg pavyzdys kiekvienam iš mūsų. Paprasta klaipėdietė, iki šiol aktyviai visuomeninėje veikloje miesto mastu nesireiškus – Daiva Ivanauskė, nusprendžia nelikti abejinga baltarusių tautinio aktyvumo klausimu. Savo iniciatyva susisiekia su Laisvės TV ir A.Tapinu, suderina veiksmus, rašo prašymą Klaipėdos m. savivaldybei leisti organizuoti šią pilietinio aktyvumo akciją.
    Padėkim jai ir sau – savo dalyvavimu, nes taip gimsta pilietinė visuomenė, su kurios nuomone bus skaitomasi darant mums visiems svarbius sprendimus. Kuo daugiau tokių pilietiškų klaipėdiečių kaip Daiva – tuo toliau nuo to, kas šiandien vyksta Baltarusijoje. Keista, kad žurnalistai nerado reikalo pakalbinti pačios akcijos iniciatorės, juk jos kontaktai yra ant prašymo savivaldybei.

    Reply
    • Nu jūs ir durniai

      Trūksta žodžių..Kokiam pasauly jūs gyvenat? Gal biški internete pasižiūrėkit kas ten iš tiesų darosi ir tik paskui eikit ten kur jus partiniai ir šiaip frikai ieškantys ant kokios ,,bangos” pasigarsinti, stumia?

  21. Henrikas

    Tokia akcija yra būtina. Juk ir mums buvo malonu,kai kitos šalys buvo solidarios su mūsų siekiais.

    Reply
  22. Celiulioze

    O del smarvės atėjo tik… 50!
    Dėl kaimynų eis 5000, eis už… pin… us, jei eis? Ką padarysi propoganda saldesne už smarve.

    Reply
    • N.Puteikienė

      Smarvės kelyje buvo gal net 10 ar 15 tūkst. Ėjau, palaikiau ir palaikysiu. Konstitucija mums garantuoja susirinkimų ir nuomonės reiškimo laisvę. Gerai prisimenu Sausio 13 -osios rytą Vilniuje – spengiančios tylos ir rusiškų tankečių rytą. Mums tada labai reikėjo laikymo. Tad nuėję savo Laisvės kelią padėkime kitiems.

  23. Anonimas

    Paziuresim, kiek Klaipedieciams svarbi Baltarusu gerove, ar tiek pat kiek ju paciu, ar svarbesne

    Reply
    • Apie gerovę

      Baltarusijoje 9 milijonai gyventojų. Ir tai, ką matote- ne visa Baltarusija. O tai, ką jums parodo- tik pusė tiesos. Ir pasakykit, kaip bus toliau.

    • Svarbu ne apsirikti

      Nu nuversit Batka ir ką?
      Sutartis su Rusija. Jie ne ES .Tai kalbesite su Putinu. Ir kaimynai bus rusijos iskanderai….kvaila tokios akcijos daryti neatsakinga.ir ten 50%ant50% susiskaldys visuomenė ir prasides pilėtin.karas kaip Ukrainoje. Tai kuo gero darote Baltarusams?
      Ir dar kaip su CŽV kaleimais Lietuvoje. Kodėl už nukankintus žmonės 130mln sumomėjo žmonės ,o ne tas kas statė ir kankino?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This