Klaipėdoje – dar vienas paslaugų centras

Svarbu, Verslas

Uostamiestyje formuojasi nauja tradicija – privačiuose sklypuose, kuriuos verslininkai įsigijo prieš kelerius metus, dabar statyti paslaugų centrus. Du tokie objektai planuojami Tauralaukyje.

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, kuriuose matyti, jog naujas paslaugų paskirties pastatas bus statomas Tauralaukyje, Vėjo g. 143 ir 145 esančiuose sklypuose.

Projektuotojų vizualizacija

Jie priklauso bendrovei „EDM statyba“, ji yra projekto užsakovė ir statytoja. Projektinius pasiūlymus parengė MB „Šimtas du“ (projekto vadovė Laura Merkelienė).

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog Vėjo gatvėje vienas šalia kito esančiuose sklypuose, kurių plotas atitinkamai yra 1,32 ha ir 0,3183 ha, projektuojamas paslaugų paskirties pastatas ir aikštelės.

„Projektuojamame pastate numatomas įrankių, smulkios technikos priėmimo-išdavimo punktas.Technikos remontavimas pastate nenumatomas. Technika priimama iš klientų priėmimo punkte,rūšiuojama, išvežama remontui, techninei priežiūrai ar pan. pagal sudarytas sutartis su techniką ir įrankius prižiūrinčia įmone, gamintoju. Po remonto grąžinama į priėmimo-išdavimo punktą, atiduodama klientui“, – apie pastato paskirtį rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog veiklai numatoma vientisa didelė salė, kuri bus suskirstyta zonomis į klientams skirtas erdves ir aptarnaujančiam personalui skirtą teritoriją.

„Klientai privažiuoja prie pastato iš vienos pastato pusės, pristato įrankius, techniką. Jų atsiėmimas numatomas iš kitos pastato pusės. Taip, kad nesikirstų srautai. Tokiu pat principu numatoma įrangos, įrankių nuoma“, – aiškinama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose rašoma, kad įvažiavimai į abu sklypus numatomi iš Vėjo gatvės. Aikštelėje Vėjo g. 143 numatomas automobilių parkavimas ir judėjimas aplink pastatą, o aikštelėje Vėjo g. 145 numatoma išdėstyti nuomojamos ir taisymui priimamos įrangos, įrankių ekspoziciją.

„Paslaugų paskirties pastatas statomas vidurinėje sklypo Vėjo g. 143 dalyje. Pastatas numatytas vienatūris, dviejų aukštų. Pastate numatoma iki 10 nepastovių darbo vietų. Pastate numatyta paslaugų paskirties patalpą įrengti vieno aukšto. Sandėliavimo patalpas numatoma įrengti dviejų aukštų.Pastatas numatomas sandwich plokščių, metalinio karkaso“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuotojų vizualizacija

Bendrovės „EDM statyba“ vadovas Edgaras Mockus teigė, jog šiuo metu tikslas yra gauti statybos leidimą, o tada jau bus galima galvoti apie tikslesnę pastato funkcija, nors viena aišku, kad jis ir bus paslaugų paskirties objektas.

„Šiuo metu yra tik projektas, derinimas. Kai bus išimtas statybos leidimas, tada ir planuosime. Dabar konkretesnių planų nėra. Pastatą statysime ne savo reikmėms o pardavimui ar nuomai. Dabar planuojama įrankių, įrangos nuoma ir remontas, o kaip bus vėliau – pamatysime. Jau anksčiau turėjome įsigiję šiuos sklypus Vėjo gatvėje ir sugalvojome kažką daryti. Tačiau pirmas žingsnis yra statybos leidimas“, – teigė E. Mockus.

„Atvira Klaipėda“ prieš mėnesį rašė, jog šiauliečiai Klaipėdoje planuoja statyti paslaugų centrą, kurio vizija – suteikti galimybę žmonėms būtiniausias paslaugas gauti kuo arčiau namų. Tąkart paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose nurodyta, jog Pajūrio g. 51 esančiame sklype projektuojamas naujas paslaugų paskirties pastatas. Jį projektuoja MB „Lavos projektai“ (architektas Kristijonas Murauskas), o užsakovė ir statytoja yra akcinė bendrovė „Šiaulių viešbutis“, kuri valdo didžiausią viešbutį Šiauliuose.

„Kas yra buvęs Amerikoje, iškart supras apie ką kalbu. Kiekvienas naujai statomas ar pastatytas nuosavų ar daugiabučių namų kvartalas susiduria su ta pačia problema – šalia namų nėra nei skalbyklos, nei valyklos, nei kirpyklos. Todėl ir statome tokį vieno aukšto pastatą, kuriame bus 5-6 atskiros patalpos teikti skirtingas paslaugas. Šis paslaugų centras turėtų aptarnauti Tauralaukį. Juk dabar žmonės iš jo valyklos turi ieškoti mieste, o nuvažiuoti iki centro ir laiko atima, ir degalai kainuoja. Mes pastatysime paslaugų centrą, o patalpas išnuomosime tiems, kas norės teikti paslaugas. Tai gali būti valykla, skalbykla, kirpykla, batų taisykla, gal kokia optika ar mažas knygynas, o gal ir pašto skyrius“, – „Atvirai Klaipėdai“ prieš mėnesį pasakojo bendrovės „Šiaulių viešbutis“ direktorė Janina Paulauskas.

Ji neslėpė, kad sklypą, kuriame planuojama statyti paslaugų centrą, bendrovė įsigijo prieš kelerius metus, jo paskirtį reikėjo pakeisti į komercinę, tačiau ilgiausiai trunka gauti pastato statybų leidimą.

J. Paulauskas vylėsi, kad šiais metais pavyks gauti statybos leidimą.

10 Comments

  1. Anonimas

    Ok

    Reply
  2. Kaminkretys

    Kam jiems leidimas, jeigu jie jau pastate.

    Reply
  3. Proveržis

    jei jau viešinama, vadinasi naujoji miesto architektė jau šiam p.pasiūlymui pritarė? Jeigu jau ir tai gerai, įdomu ko sulauksime ir kas bus toliau ?

    Reply
  4. Projektuotojai "šimtas du" gal padarę po 102g ?

    Projektiniuose pasiūlymuose architektai labai jau „gudriai” o gal iš nekompetencijos prangė vizualizacijas gretimybiniam kontekste. Pastatas kaip ir 54metrų pločio ir 8,55m aukščio bet yra mažesnis už tokio pat aukščio gyv. namus ęsančius toliau- už sandelio 😀 . Tai ką jūs čia apgaudinėjat. Rodykit normalias proporcijas.. Dėžę pastatys žmonėms prieš langus ir ale nieko tokio.. Be viso ko numatomi tokie 2 objektai, DU! Ar galim viso konteksto vizualizacijas?

    Reply
    • ?

      O tai kas cia tokio?

    • tam kuris klausia

      tai juk rašo, kad mastelis neatitinka tikrovės

  5. Meno Kūrėjas?

    Puikios, išskirtinės architektūros pastatas, puikiai įsiliesiantis į Tauralaukio, puoselėjančio paveldo šaknis, erdves. Bravo.

    Reply
    • :DDDD

      kame matote išskirtinumą ?

  6. idomu?

    Pala pala. tai jau dabar ten yra pamatai ir grindys išpiltos. O staybos leidimo nėra „Šiuo metu yra tik projektas, derinimas. Kai bus išimtas statybos leidimas, tada ir planuosime. Dabar konkretesnių planų nėra.” tai kaip čia statot be vizijos ir be leidimų? poto žiūrėsit kas gausis?

    Reply
  7. Klausiu

    Ar aerouostas Tauralaukyje bus ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This